Emekleme konusu

Bebeğinizin emeklemesi icin ekstra birsey yaptınız mi? Kac aylıkken emekledi ?

6 buçuk aylık süründü 7 buçuk 8. Aya doğru emekledi. Sürünmesi için hareket yaptırdım ama emeklesin diye uğraşmadım çok beli kuvvetlenince kendi kendine 4 ayak oldu. Sürünmesi için de ayaklarının altına elimi koyuyordum destekliyordum

1 Beğeni

Yüz üst duz biyere yatırıyordüm elımle ayak altından tutuyordum oda o şekilde ittiriyordu kendini

1 Beğeni

Teşekkürler deneyeceğim

Bizim kız 8ayllıkken kendi etrafında döne döne ilerliyordu, 9.ay da tamamen emekledi çok şükür.

1 Beğeni

8,5 olduk. Bizimki emeklemeden yürüyecek galiba sürekli yürüt beni diyor ellerimi tutup kalkmaya çalışıyor. Asla tahammülü yok karın üstü yatmaya. Uğraşıyorum ama maalesef emeklemeye niyeti yok gibi :woman_shrugging:t2:

1 Beğeni

6 buçuk aylıkken sürüyordu, 7.aya girince de yavaş yavaş emeklemeye başladı. Tam emeklemeye de 8 aya geliyordu. Emekleme hareketleri yaptırdım faydası olduğunu düşünüyorum. Tabi her bebek bir değil bazı bebekler emeklemeden yürüyor.

1 Beğeni

Anladım her bebeğin normali başka

Olabilir emeklemeden yürüyen bebekler de görmüştüm

Tam olarak ne hareketleri yaptırmıştınız

Bu videodaki hareketleri yaptırdım. Bir de kol kasları gelişsin diye yere sırt üstü yatırıyordum elbise askısı tutturup yukarı çekiyordum ilk başlarda ben çekerken oturur pozisyona kadar geliyordu. Daha sonra kasları kuvvetlendikçe ayaga da kalkmaya başladı.

3,5ta sürünmeye başladı 8de emekledi ekstra bişey yapmadım zaten emeklemesi şart değilmiş (ama evde 2 kedi var onların peşinde öğrenmiş olabilir)

Valla benimki de 6 aylık sürünüyor bakim, şu emekleme için hareketli oyuncaklardan sipariş verdim yengeç olandan, belki hoşuna gider de heveslenir, tabi bunun dışında tummy time egzersizi yaptırdım, çoğunlukla yere minder seriyorum çıngıraklı oyuncaklarını veriyorum ilgisini çeken bişey olmalı bu durumlardan bunu anladım