Emerken gaz sancısı sorunu

Merhaba herkese, bebeğim 1 ay 1 haftalık. Biz 3 haftadır yoğun gaz sancıları çekiyoruz. İlaçlarla biraz hafifledi. Ama özellikle akşamları emerken gaz sancısı geliyor. Kızarıyor, ağlamaya başlıyor, tepiniyor, memeyi de bırakmak istemiyor. Kaldırıyorum bi gazını çıkarıyorum. Bazen de çıkmıyor. Memeden çektiğim için de sinirlenip ağlıyor. Sonra tekrar meme veriyorum. Yine aynı şeyler oluyor. Bu sorunu yaşayan var mı?

Merhaba canım! Bebeğinin gaz sancıları yaşaması, özellikle ilk aylarda çok yaygın bir durumdur ve senin yaşadıklarını yaşayan birçok anne var. Özellikle akşam saatlerinde bebekler gaz sancısı yüzünden daha huzursuz olabilirler. Emzirirken gaz sancısının gelmesi ve bebeğin bu yüzden tepki vermesi de normaldir, çünkü emme sırasında bebeğin hava yutması gaz sorunlarını tetikleyebilir.

Bu Durumda Yapabileceklerin:

1. Sık Sık Gazını Çıkar: Bebeğini emzirirken sık sık ara verip gazını çıkarmaya çalışman çok iyi bir yöntem. Her emzirmede sadece sonunda değil, ara ara gaz çıkarmak bebek için rahatlatıcı olabilir.

2. Emzirme Pozisyonu: Bebeğinin daha dik bir pozisyonda emmesini sağlamaya çalış. Bu şekilde hava yutmasını biraz daha azaltabilirsin. Ayrıca, göğsünün altında küçük bir yastık ile destek vererek hem bebeğini daha dik tutabilir hem de sen daha rahat edebilirsin.

3. Gaz Masajı: Emzirme aralarında ve gaz sancısı yaşadığında bebeğinin karnına nazikçe saat yönünde masaj yapmayı deneyebilirsin. Ayrıca, bisiklet hareketleriyle bacaklarını yavaşça hareket ettirmek gazın çıkmasına yardımcı olabilir.

4. Hızlı Emzirmeden Kaçın: Eğer bebeğin çok hızlı emiyorsa, hava yutma olasılığı daha yüksek olabilir. Bu yüzden, emzirme sırasında yavaşlamasını sağlamaya çalışmak iyi olabilir. Bebeğin aceleci ise, memeyi birkaç saniye çekip sonra tekrar vermeyi deneyebilirsin.

5. Akşam Rutinleri: Bebeğin özellikle akşamları gaz sancısı yaşıyorsa, yatmadan önce sakin bir banyo ve sonrasında masajla rahatlatmayı deneyebilirsin. Bu, onu hem gevşetir hem de gaz sancılarını hafifletebilir.

Sinirlenip Memeyi Bırakmama Durumu:

Bebeğin gaz sancısı yüzünden memeyi bırakmak istemiyor olabilir, çünkü emme refleksi onu rahatlatır. Gazını çıkarmaya çalıştıktan sonra emzirmeye devam etmen önemli, ama kendini de çok zorlamadan, bebekle sakin kalmaya çalış.

Bu süreç sabır gerektiriyor ama zamanla bebeğin sindirim sistemi gelişecek ve gaz sorunları hafifleyecek. Ayrıca, gaz damlası kullanıyorsanız, doktorunuzun önerdiği dozda devam etmeniz fayda sağlayabilir.

Emin ol, birçok anne benzer zorlukları yaşıyor. Senin sabrın ve sevgin, bebeğine en büyük destek olacaktır. :two_hearts:

Emmeden önce ve sonra i love you masajı var onu denemek güzel oluyor bı de çörekotu yağıyla da masaj yapmak güneşte bekletmek çok iyi geliyor bizim bebiş te öyleydi böyle başa çıktık bı de hacamat yaptırdım bebise oda çok iyi geldi

Hacamat yetişkinlerde bile cok riskli bir işlem enfeksiyon riski var ve kan degerlerini düşürüyor. O yuzden guvenilir yerde yaptırmak onemlidir… Bebeğe nasıl yaptılar bunu anlayamadım herseyden ote siz nasıl yaptırdınız bu riskleri goze aldınız… Bebek için kesinlikle uygun değil…

Hanimefendi Turk Pediatri Derneği bebek ve çocuklara yapılan hacamati istismar niteliginde değerlendiriyor. Siz birde tavsiye olarak veriyorsunuz. Hic mi uzulmuyorsunuz bebeğinize. Bunu yapmayı kabul eden kiside suc isliyordur.

Suçsa suç isliyorumdur peygamber efendimizin emrine uyduk yaptırdık sünnetini yaptırdım risk olsa bile yaptırdığımız yer güvenilir benim için doğru kesinlikle yaptır demedim ben yaptırdım dedim kimseyi zoraki yapmiyoruz fikir veriyoruz benim çocuğuma hiç bı şey olmadı hiç bı risk bulunmadı hiç bunun için hastanelik olmadım türk pediatri derneğini bilmiyorum ne der onu da bilmiyorum ben yaptırdım memnunum @Bahar86 size de aynı şekilde cevap vereyim kan değerlerimiz çok güzel her şeyimiz çok normal bana ve kızıma bir sıkıntı olmadı yaptırmak istemiyorsanız yapmak zorunda değilsiniz ben sadece fikir verdim bunu da her yerde söylüyorum

Şikayet edebilirsiniz