Herkese merhaba, bebeğim 22 günlük. 10 gün ağır sarılıktan yoğun bakımda kaldı. Emzirmeye vakit bulamadığımdan emme sorunları yaşıyoruz. Yoğun bakımda 30 cc daha sonra 50 cc süte çıkardılar ölçüyü. Şimdi iyiyiz evdeyiz ama hala memeyle kavga ediyor. Zar zor biraz memeden emiyor. Ama ne ben ne o tatmin olmuyor. İkimizde yorulunca doktor ve hemşirelerin demesine göre sütümü sağıp biberonla veriyorum kalanı. Hastanede 50 cc içiyordu ama şimdi ne 50 ne 60 yetmiyor ne 70 yetmiyor. Biraz kilolu. 2 saatte bir sütünü ver yetmezse istediği her zaman ver diyor. Doyup doymaması ayrı mevzu fakat 22 günlük bebeğin süt içme miktarı olur mu ? Yani diyelim 100 cc içerse bile 100 mü vermeliyim ? Yoksa kiloya veya aya göre bir ölçü mü var ? Bebeğime bırakacak olursam sanırım kilo sorunları yaşayacağız ki yaşıyoruz ? Ayrıca tam sarılığı geçmiş değil mecbur 2 saatte bir artık beslenirken uyuyana kadar veriyorum. Bu konuyu sonraki doktor kontrolümüzde doktora soracağım ama sizlerin fikri ve bilgisinide merak ediyorum.
Anne sütünün sindirimi kolaydır o yüzden istediği zaman vermekten çekinmeyin. Mama olsaydı evet ölçüleri var.
Aaa anne sütünü istediği her an vereyim mi yani ? Ben endişe ediyordum doyuma ulaştığının farkında değilde ondan içiyor sanıyorum. Teşekkür ederim ![]()
Verin icebildigi kadar içsin o onun kendi gıdası vücudunuz ona göre tasarlıyor merak etmeyin
Rica ederim
Anne sütünün ölçüsü olmaz canım istediği zaman ver kiloyuda dert etme büyük oğluma doktorlar obez derdi anne sütü içerdi simdi 10 yasinda incecik bir delikanlı ![]()
Maşallah
teşekkür ederim cevabınız için