Mercımek bıraz cok olmus kız bebeye gaz yapar. Bn veroyom valla napam alısın yavas yavas tutup dq butun gun elımde reçelle gezmıyom ya
Allah bağışlasın sağlıkla büyütün evladinizi aaahhh aahhh bebekler anneleri ne yerse ona alisirmis anne karnındayken ama büyüdükçe değişiyor huyları ben ilk defa balığı büyük oğluma hamileyken yedim hemde ne yemek ama şuan kendisi nefret ediyor balıktan ama en iyisi sizin yaptığınız benimki daha 3 ay 12 günlük 4 aylık olsun bende tattirmaya baslayacam yavaştan…bu arada sizin bebelerin oturmaları nasıl gidiyo ben kucagimda otutturuyorm kanepeyede geçen bı kere koydum yanından iyice destekleyerek günde ne kadar otutturmam lazım mesela bide dönmesini teşvik edecek biseyler varmı acaba
Azcık bağırsakları bozduk ama toparladık çok şükür böyle böyle alışacaklar tabak tabak vermiyoruz ya çocuğun ağız tadı herşeye açık olsun
Bizde ek gıdaya başladık şuan tadımlardan gidiyoruz ama ramazandan sonra bende çorba falan yapcam. Ona özel de yaparım kendi yediklerimizden de veririm. Başta diyodum hani çocuk sonuçta yediklerimizde tuz baharat vs var. Ama geçende Osman hocada gördüm diyo ki ek gıdaya başlayan çocuğa sadece yaşına kadar bal yasak. Onun dışında baharat yiyemez diye bişey yok diyor. Ha illada takıntı varsa onunkini ayırıp sonra baharat katabilirsiniz ben öyle deneyeceğim sizin gibi düşünüyorum bende sorun olacağını da sanmıyorum ya alışsınlar herşeye. Benim babaannem ben bebekken ekmek çiğner ağzıma koyarmış annemler hala diyince midem bulanıyor ama bişeyde olmamış şükür sağlıklıyız. Şimdi hafif reçelden yok çorbadan çok takıntılı ebeveynleriz ya
Benım kızım 3 aylık olunca saf sola donmeye basladı .hatta bı kac kere de yuz ustu dondu ama suan donmuyor oyle . 6 gun sonra biz 4 aylık olacağız. Destek yaparak kucagımda oturuyor ama tek basına oturtmadım.daha erken iyoları batar dıye korkuyom 5,5 aylık olsun belkı yavastan onu da denerım . Suanlık kucağımda oturuyor ve dıkılıyor dıkılneyı sevıyor onu da desteklı yapıyom .
Ayn oyle
Tadım onemlı bırsey bna dıyen oluyor sunu yapma bunu yapma ben he tmm doyom kendı bıldıgımı yapıyom .bugun de babanesı tulumba tatlısına banıyırdu emzıgıtabı cok olursa sıkıntı qma mınacık verdıgı ıcın sorun etmıyorum . Evet balı bn de cok onermıyorum ama onu da tatsın bırsey olmaz . Hatta ılk dogduklarına kımısı bebege sekerlı su ıcırır eskıler bunu cok yaparmıs sarılık olmasın dıye bırsey fln olsaydı o zaman olurdu . Bn Cikolatali borsey fln yerken ılk once kızımın dılı deger cıkıltaya
sonra bn yerım
Kız hiç bişey olmaz oturt ya ben nerdeyse 3,5 aylıkken oturttum şuan 6 aylık olmak üzere desteksiz oturuyor ve ek gıda döneminde olduğumuz için büyük kolaylık hiç bişey olmaz. Doktor bile diyo ki başını tutmaya başladı mı oturtun diye
Genelde 1 aydan sonra emzik tavsiye ediliyor zaten bebeğim 2ay 3 günlük emzik verdigimde ogurerek atiyor emzik niyetine rahatlamak için gogsumu emiyor bende alıştırmaya çalışıyorum farklı marka ve modeller dene ucuna şeker vs batırma ama biraz sütünden sürebilirsin ben öyle yapıyorum eğer alisirsa çok rahat edicem
Ya normalde kucagımda oturuyor ama arada destek yapıyom iyoları batmasın dıye. Ramazan cıkıyorsun bklm duruma gore haraket ederım ö
Altı ay boyunca kızım emzik ne de biberon alışamadı altı aylık oldu öylesine bir denemiştim emziği de biberonu da aldı
Yok maalesef alismiyo benimkide 3 ay14 günlük reçel batırdım bı kere tadı gidene kadar yaladı bıraktı kusacak resmen 3 ayrı emzik denedim tutmayınca tutmuyo
Hadi inşaallah darısı başıma valla emzik emen bebeklere çok hevesleniyorum benim iki oğlumda almadı bu da almiyo en fazla tuttuğu 3 5 dk sonra pırt atıyor diliyle