Yeni doğum yaptım 1 aylık oldu bebeğim emziğe alıştırmaya çalışıyorm fakat bir türlü emmek istemiyor ağzından atıyor fikrî olan varmı acaba??
Sizi emdigi icin almiyordur ve cok erken su an bana gore. Biraz zaman gecmesini bekle derim canim
4-6 haftadan sonra başlasan daha uygun
Otodontik emzikler bak farkli cesitlerini al hangisini sevcek bak
Kısa sureli ver o sekilde alisabilir genellikle uykudan önce sakin huzurlu oldugu zamanlarda
Alsin diye sekere vs batirma ileride dis problemleeine yol acar
27 günlük olduk ilk doğduğundan beri vermeye çalışıyorum en pahalı emziklerden de aldım en ucuz emziklerden de kesinlikle tutmuyor emzik almayan çocuk almıyor gerçekten
Bebeğim 2 aylık doğduktan iki üç gün sonra emzik vermeye başladım tutmuyor bir türlü her yolu denedim bir sürü emzik çeşidi aldım ucuz pahalı ayrıca mememi de tutmadı onun içinde her yolu denedim malesef tutmadı biberonuda içinde mama varken tutuyor bitince onuda atıyor tutmuyor kısacası tutacağı varsa tutar tutacağı yoksa altın olsa tutmuyor
@Fethiyes Aramıza hoş geldin
Emziği değiştirin , benimde bebeğim emmiyordu 3,4 tane emzik değiştirdik sonunda emdi yumuşak ve damaksız
İlk başlarda benim de almıyordu uyurken verdim emzik şimdi alıyor disarda falan çok rahat oluyor
Sağol hoşbuldum
Canım benimki de İlk baş atıyordu bir aylığı daha hafif hakiki çok hafif ev yapımı pekmezi batırıyorum Yani bir iğne ucu kadar zaten tadını alınca yemiyor ağlamadığı sürece vermiyorum zaten veya bakıyorum uyumuyor emziği ağzına katıyorum o şekilde uyuyabiliyor bazen Kur’an sesleri dinletiyorum anne karnındaki ses çok iyi geliyor çocuklara
Bizde 2 aylığız her cesit emzigi denemedim ama hic birini tutmadi bence bebek buna karar veriyor alistirmak degil benim ki 15 20 sny emiyor sonra atiyor tekrar denedigimdede kendini ogurup kusturuyor
Yalnış anladınız siz ,Sizinki kendi isteğiyle emip çıkarıyor ama arkadaşımızın bebeği hiç tutmuyor.
O yüzden nasıl alıştıra bilirim?diye soruyor
merhaba. hoş geldin
ben anne sütüne degdirip veriyordum ağzına. ilk başta tutmadı ama ısrarcı oldum sürekli anne sütü sürdü hurma sürdüm tuttu. yenidoğandan itibaren. arandığı zamanlara denk getirin. sakin olduğu zamanlara. almıyor diye hemen bırakmayın . yavaş yavaş verin birde hemen ağzına sokarsaniz hepsini birden atar tabii ki. nazik ve sabırla verin emziği. ilk başta ucunu verin sonra yavaş yavaş komple verirsiniz. kendini kusturur gibi yaptığında biraz bekleyin sonra anne sütüne batırıp tekrar verin.
ama yine de tutmuyorsa tutmayacaktir zaten her bebek aynı değil🩷