Anneler ne zaman emzik vermeye başladınız ? Benim bebeğim 10 günlük ve altını değiştirirken ortalığı yıkıyor sadece o zamanlarda emzik veriyorum sizce yanlış mı ?
Bence emzik bebeğe verilmeli duygusal olarakta güçlendiriyor uykuya dalmasını da kolaylaştırıyor. Benim kızım doğduğunda 8 gün yogunbakımda yattı o yüzden emzik veremedim bugün 53 günlük oldu malesef alışmıyor. Eksikliğini cok cekiyorum bence emiyorsa almayın emsin
Benim bebeğim kollarını birleştirip zıbını da üstüne geçirince susuyodu alt açarken. Emziği hiç tutmadı 5 güblükken denedik. Kusası geliyor ağzına alınca. İyi bi emzikle bişey olmaz heralde. Çok vermeyin, ara ara verin.
Ben de 10 günlükken öyle kritik anlarda veriyordum tutuyordu, başka zaman vermiyordum. Şimdiki aklım olsa en baştan sık sık verir alıştırirdım. Şimdi tutmak istemiyor ve bu hem onun yerli yersiz strese girmesine, huysuzlanmasına sebep oluyor. Hem de ben gereğinden fazla yoruluyorum. Bazen bebekler tok olsalar da emerek uykuya dalmak, kendilerini rahatlatmak istiyorlar. Bir de emzik tutmayan bebeğe yarın birgün gece beslenmesini nasıl bıraktıririm bilmiyorum. Alışkanlık gereği uyaniyorlar. Emzik tutuyor olsa alıp uykuya devam edecek hepsi bu. Ve 2 yaşına kadar diş damak yapısına zararı yok. Özetle tutuyorsa daha sık verin unutturmayın. Biberon meme reddi yapar ama emzik için bu da pek söz konusu değil.
Emziği ilk alırken öğürüyor ama daha sonra tutuyor. Ama kısa zaman sonra tekrar atıyor. Eşimde alıştıma diyor sürekli
Hastaneden cikdigimizdan beri veriyorum giguslerim yara olmusdu mecbur verdim gogusde cok oyalaniyodu 31 gunluk suan surekli emmiyo uykuyo gecerken emiyo
Ben ilk doğduğu gün verdim1 hafta küvezde yattı çıkar çıkmaz yine verdim büyük rahatlık gerçekten benim sütüm kesildi mama yapıyorum mama yaparken oyalanıyor dışarı çıktığımızda da aynı keza rahat ediyorum ayrıca uykuya daha kolay geçiyor şuan 3 aylık ilk zamanlarda sürekli tükürdü fakat şuan tükürmüyor hatta geceleri ağzından düşünce mızırdanıyor
Bugün doktorumuza da sordum verilmesinde hiçbir sakınca olmadığını söyledi
Bende doğdu 2. Gün verdim sıradan bir emzik direk tuttu hala da çok severek tutuyor kızım 83 günlük hatta bazen ağzından düşünce ağlıyor. Bazen huzursuz olunca tok olduğuna da eminsem emzik ile sakinleştiriyorum. Bence de verilmeli. Hamileyken emziğe karşıydım vermem falan diyodum ama büyük kolaylıkmş cidden. Tutuyorsa verin mutlaka
Göğüs ucu çöküklüğüm olduğu için çok az emzirdim kızımı oyuzden 3 günlükken verdim allahtan tuttu hatta bi kaç doktora sordum hani damkalarını etkiliyor diye. Sorduklarımın hepside ver dedi. Bir yaşına kadar tavsiye ediyolar sakinleşmesi uykuya dalması hatta uyku anında boğulmaları bile etkileyip boğulma riskini kaldırıyormuş. Kızım sadece uykuya dalarken arıyor canı istemediğinde veremiyorum o şekilde alıştırırsan bırakdırması da kolay olur