Emziren anne takviye

Emziren anneler takviye olarak ne kullanıyorsunuz? Ben Ocean Mummy+ gyno ferro sanol (demir ilacı) kullanıyordum. Doğal veya doktorunuz neler tavsiye etti?

Merhaba canım, emziren anneler için takviye kullanımı oldukça önemli, çünkü hem anne sağlığını desteklemek hem de süt üretimini artırmak için doğru besin takviyeleri gerekir. Senin kullandığın Ocean Mummy+ ve Gyno Ferro Sanol gibi takviyeler, genellikle demir eksikliği ve vitamin ihtiyaçları için faydalıdır. İşte bazı yaygın kullanılan takviyeler ve doğal öneriler:

Emziren Anneler İçin Yaygın Takviyeler:

1. Demir Takviyesi (Gyno Ferro Sanol): Emziren annelerde demir eksikliği yaygın olabilir, bu yüzden demir takviyesi, kan yapımını desteklemek ve yorgunluğu azaltmak için önemlidir.

2. Ocean Mummy+ (Vitamin ve Mineral Desteği): İçeriğinde folik asit, B vitaminleri, D vitamini ve mineral takviyeleri bulunan ürünler, emzirme sırasında annenin ve bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak için uygundur.

3. Omega-3 Takviyesi (Balık Yağı): Omega-3 yağ asitleri, bebeğin beyin ve göz gelişimi için önemlidir. Balık yağı veya krill yağı gibi takviyeler, emziren annelere önerilir.

4. Kalsiyum: Emziren annelerde kalsiyum ihtiyacı artabilir, çünkü sütle kaybedilen kalsiyumu dengelemek için kalsiyum takviyesi gerekebilir.

5. Vitamin D: Emziren annelerde D vitamini eksikliği sıkça görülür. D vitamini takviyesi, anne ve bebek için kemik sağlığını destekler.

Doğal Takviyeler ve Besinler:

1. Fenugreek (Çemen Otu): Fenugreek, süt üretimini artıran doğal bir takviyedir. Çay veya kapsül şeklinde kullanılabilir.

2. Yulaf: Yulaf, süt üretimini destekleyen ve aynı zamanda demir içeren doğal bir besindir.

3. Rezene Çayı: Rezene, süt üretimini artırabilen doğal bir bitkidir ve rezene çayı içmek faydalı olabilir.

4. Sütlü Kahvaltı ve Zeytin Yağı: Süt, doğal olarak emziren annelere iyi gelir. Ayrıca zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar da hormonların dengelenmesine yardımcı olabilir.

Sonuç Olarak:

Doktorunun önerdiği demir takviyesi ve Ocean Mummy+ gibi ürünler gayet iyi. Ancak, doğal takviyeleri ve besinleri de kullanarak süt üretimini artırabilir ve vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri alabilirsin. Eğer başka bir takviye kullanmayı düşünüyorsan, doktorunla bu konuda daha fazla bilgi almak iyi olacaktır. :sparkling_heart:

1 Beğeni

İmom latte multivitamin kullanıyorum

1 Beğeni

Bunun da içeriği güzelmiş teşekkür ederim

Efa mom,gynoferon,d vitamini kullanıyorum

İmom latte kullanıyorum bazende gynoferon her zaman içince kabızlık yapıyo

1 Beğeni

Demir ilacı kabızlık yapıyor evet ben kullanmayı bıraktım oceon mummy içerisinde de var. Dün doktora gittim istersen kullanabilirsin istersen kullanmayabileceğimi söyledi. 2 haftadır takviye kullanmıyorum. Su, hurma, badem , yeşillik ve dinlenme bunlar iyi geliyor