Emziren anneler oruç tutabilir mi?

Bence herkesin kendi bileceği şey ne kimseyi tutmuyor diye yargılayabiliriz nede tutana niye tutuyorsun diyebiliriz tutan daha az tutmayan daha çok düşünüyor bebeğini diye de birşey yok ibadet şahsidir herkesin sevabı kendine tutana Allah kolaylık versin kabul etsin orucunu tutmayana da borcunu kolaylıkla ödemeyi nasip etsin inşallah :bouquet::bouquet:

6 Beğeni

Benımde tam olarak hissettıgım bu işte ….

1 Beğeni

Bılmıyorum o kadar ikilemdeyım ki arkadaşlar . Hepınız çok haklısınız . Hangı yanıtı okusam o kişiye hak verdım suan . Hep şöyle düşünüyorum ben Rabbım için orucumu tutarsam Allahım benım ne nıyetle tuttugumu bıldıgı için yavrumun da rızkını verır inşallah . Ama işte hep bi acaba aklımda kalmıyor degıl :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Siz başlayın eğer sıkıntı görürseniz bırakırsınız o zaman. Çözüm bu. :blush:

1 Beğeni

Benimkide biberon almadi ara ara kendi sütümü 30 ml sağıp veriyorm ama ağzında geveliyor tutmuyor biberonu sizde haklısınız bebeğin tek gıdası bizde bende ikilemdeyim tutmak mi zor sonradan tutmak mi sizinde dediğiniz gibi bı kaç gün deneyip ona göre bakabiliriz rabbim tüm annelere dolu dolu sütler nasip etsin :heart:

2 Beğeni

23 gün tuttum.borcum vardı hala var da yani bende olmadi

1 Beğeni

Sanırım dedıgınız gıbı yapacağım :melting_face:

Amin ınsallah Allah hepımızın yardımcısı olsun :pray:t2::cherry_blossom:

1 Beğeni

Ay gecen sene hamıleıkrn 6 tane zor tutmustum. Kış ayındayız aslında. Zorlayacak bırsey yok ama bnde de sut sorunu var tetmıyor sutum gece mama vermeyım dıye sabah kadar 3 kere kalkıyorum su ıcıyom sorf sut olsun dıye ac kalmasın dıye oructa nasıl olur bılmıyom ama denıycem gercekten sutum azalırsa bırakırım yada 1 gun tutar bırgun tutmam ama bnde tutmayı ıstıyom ınsAllh bo sorun olmaz da tutarım.

2 Beğeni

Gecen sene bende tutamadim bu senede niyetim var kizim tam 4. Ayina girmis olucak gunduz emmeyi birakdi malesef gece emiyo surekli emmedigi icinde sutum baya azaldi dolmuyo binyandanda korkuyorum iyce kesilmez insallah

2 Beğeni

Bende çok kararsızım napacagımı bılmıyorum Benımde çok sütüm yok tutarsam kesılır dıye korkuyorum . Cunku süt artsın dıye çok emek verdım

Gündüz emmiyorsa sağıp dolaba koysanız hem emmiş gibi vücut süt üretir artar bu sayede ileriki zamanlarda biberonla verirsiniz dolaptakileri

Emmedigi icin sutum bosalmiyo gogsumde dolmuyo sagdiginda 30 ml bile cikmiyo canin malesef

Evet ama hergun düzenli sagarak memeyi uyarıp sütü artıran çok kişi duydum bı denesen mi acaba belki faydası olur

İki gebeligimde de emzirirken de tuttum ama bu kisiden kisiye degisebilecek bir durum bunyeniz, sut durumu, bebegin ihtiyaci vs.o yuzden bireysel degerlendirilip karar verilmeli diye dusunuyorum.

2 Beğeni