Emziren anneler oruç tutabilir mi?

Ramazan ayı yaklaşıyor geçen yıl hamılelıkten dolayı oruç tutamamıstım bu yıl da emzırıyorum dıye tekrar oruç tutamıcam dıye tereddütteyım . Tecrübeli ve bu konuda bılgısi olan anneler yazabılır mı ? Oruç tuttular mı ? Oruç tutarsam sütüm azalır mı yada kesılır mı ? Sızce tutmalı mıyım ?

Aynı konuyu bende düşünüyorum ya kimisi sütüm azaldığı için tutamıyorum diyor kimiside tutuyor

2 Beğeni

Aynı düşünce bende de var ama tutmayı düşünüyorum

1 Beğeni

Ben hamileyken de tuttum şuan emziriyorum kaza oruçlarımı tuttum Allah nasip ederse ramazan ayında da tutcam

4 Beğeni

Bende tutmayı çok istiyorum ve şöyle düşünüyorum sonuçta bütün gece yemek yemiyoruz ve elhamdülillah oluyor süt yani bi sorun olur mu bilemiyorum ya geçen sene de tutamadım

2 Beğeni

Sütümü sürekli artırmaya çalıştığım bir dönemdeyim. En çok da 6 ayın içinde gerekiyor bebeğime. Hamilelikte de tutmadım bulantım kusmam çoktu. Emzirme döneminin tümünde de tutmayacağım. 1 gün daha az su içsem, öğlen yemek yemesem bile farkediyor. Allah izin vermiş. Zorlamanın bir manası yok. Keyfimizden tutmuyor değiliz yani. Sonra kaza edeceğim inşallah.

1 Beğeni

Aynen bende böyle bu durumdayım o yüzden düşündürüyor tutsam mı tutmasam mı dıye . Sureklı süt artırıcı şeyler denıyorum dedıgınız gıbı aynı durumdayım bende . Şaşırdım kaldım suan

Sonra 2 ay tutmak zorunda kalacağım bu da gözümü korkutmuyor degıl ama en onemlısı sütüm bebegıme yetmez yada kesılır dıye çok korkuyorum daha 4 aylıgız çünkü . Çok uğraştım sütüm artsın dıye

1 Beğeni

Dinen emzirdiginiz için tutmamanizin bir sakıncası yok. Oruç tutun a sütünüz azaliyorsa yani bebeginizin rızkı azaliyorsa beslenmesi bozuluyorsa tutmayabilirsiniz. Ama etkilenmiyorsaniz tutabilirsiniz tabiki

2 Beğeni

Allah sağlık sıhhat versin. Ömür versin inşallah tutarız biz evladımız için tutmuyoruz zaten normalde bile zor yetiyor yapacak bir şey yok. İleride tutarız borç borçtur. Daha kaza namazlarımız bile var ona bakılırsa.

2 Beğeni

Ben hamileyken de tutmuştum şimdi de tutacağım Allah nasip ederse

3 Beğeni

Yemesnde sut inmiyor goysune ama ben butun gecede emziriyorum iki saat arayla :sob: sabah boss oluyor zaten​:grin::grin:

1 Beğeni

Aynen Vala çok doğru .

Bende gece 2 saat aralıklı emzırıyorum . Gündü aç kalır dıye korkuyorum işte

Hamileligin 2. Ayıydı benimde 20 senedir ilk defa tam tuttum orucu elhamdulillah rabbim.gercekten veriyor sabrını …şimdide tutmayı düşünüyorum bazı zamanlar sütü sağıp dolaba koyuyum ramazanda ek olarak veririm diye düşünüyorum suyu falan da iftarla sahur arası yterli icersem bı sorun olmaz diye düşünüyorum bebeğim 80 günlük şuan​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Gerçekten öyle birde emzirme döneminde sorun olacağını sanmıyorum yukarda arkadaşım yazdığı gibi sonuçta gece boyu da bişey yemiyoruz üstelik sen böyle bi niyetle yine orucunu tuttuktan sonra rabbim zaten daha çok verir yeterki iste. Herkesin kendi fikri tabi ama ben tutacağım bilemiyorum. Sizin ki daha küçükmüş maşallah biz 5 aylık olduk :smiling_face_with_three_hearts::blue_heart:

3 Beğeni

Herkes kendini bilir. Sütü az olan anneler…Üzülüyoruz ama telafisi mümkün. 🫶🏻 Sıkıntı yaşamayanlara da Allah kabul etsin kat kat sevap olsun. 🫶🏻

3 Beğeni

Tutan annelerde var bende cok tutmak istiyorum ama sutum yeterince gelmedigi icin bide ustune kesilir diye korrkuyorum cocugumun süt hakkini elinden almak istemiyorum

1 Beğeni

Rabbim ona ne kadar süt hakkı verdiyse zaten o kadar içer siz oruç tuttuğunuz da gidecekse süt zaten nasibi o kadardır ne yeyip içerseniz farketmez …benim 3.cocugum öyle ahım şahim bı sütum yok ama yavruma yetiyo çok şükür rabbim oruçla tüm bedenimize sağlık veriyo sutude artırır EvelAllah benim diğer çocuklardan bile borcum var rabbim ramazanda bı sabır veriyo tutuyoruz ama diğer günlerde herkes yediği için onların işlerine koşarken tutmak zor oluyor kendi şahsi fikrim ramazanda tutmak sonra ödemesi de zor oluyo çünkü

3 Beğeni

Bu düşünceyi doğru bulmuyorum maalesef. Süt zor yetiyor. Mamaya donemeyiz, ek gıda döneminde değiliz. Sadece süt almasi gereken bir dönemde bebeğimi açlıktan aglatamam. Allah izin vermişse ben bu hakkı kullanirim. Birkaç güne sagacak kadar bile süt olmuyor. Zaten bebeğim biberonu da tekrar tutmadı denedim yani. Anneler içiniz rahat olsun herkesin durumu bir değil bazısınin sütü yeter sağar sonra verir bizim öyle bir durumumuz yok kendinizi kötü hissetmeyin oruç tutamayacağım diye. Durumumuz özel. Kalbiniz ferah olsun eğer yetmiyorsa kimsenin tutman gerek aaa tutmuyor musun laflarina da kulağınızı tıkayın. Bebeğinizi kimse beslemiyor sizden başka. Aç kalsa hasta olsa yine siz sorumlusunuz. Allah göstermesin. :heart:

3 Beğeni