Emzirirken alkol alan var mı?

Bebeğim 1 ay 15 günlük ama cumartesi günü eşimle yıl dönümümuz ve yemeğe çıkalım biraz değişiklik olsun diye mekana gidelim dedi ama alkol konusunda çok şüpheliyim emzirirken bunu yapan anne var mı bilgi verebilir mi?

Alkol almadan once sutunuzu sagin ve bebeginize o sutten verin, alkol aldiktan sonra da aldiginiz miktara bagli olarak belirli bir sure sutunuzu sagip o sutleri atmanizda fayda var. Yine bu surecte onceki sagdiginiz sutlerden vermelisiniz.

1 Beğeni

Mesela 1 veya 2 bardak rakı iciminde ne kadar süre sagip aticam bilginiz var mi

Göğsünü bosaltman lazım canım

1 Beğeni

Tek seferde bosaltsam olur değil mi

Merhaba 1 kadeh sarap veya bira iciminde 2 saat emzirmeyin diyordu bir doktor. Emzirip çıkın döndüğünüzde sagdığıniz sütten verin. Alkol aliminizla emzirmeniz arasina (2 kadeh rakı icin) en az 4 saat koyun bence. Nice yillariniz olsun​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Bence de en az bi 4 saat bekleseniz iyi olur

1 Beğeni

Teşekkür ederim :heart:

Evet öyle yapicam 4 saat bekleyip sonra sağıp dokucem sonra vericem sütü

1 Beğeni

Ben bi doktorun aciklamasini gormustum
Icmeden önce emzirin ve sütünüzu sagmis olun ictikten sonra en az 3 saat sonra emzirin
Yani süt sagip bosaltma gibi bir sey soylemedi

1 Beğeni

Herkes çok farklı diyor aklım karıştı ama artık çıktım dışarı büyük ihtimal vermem sağar bosaltirim sonra veririm

Almayin bnce bn sahsen kahve kola bile almiyorum dusunun

3 Beğeni

Yazık ya alkol ne biz normal şeyler yemekten Korkuyoruz da 1 aylık bebek hem ve burdaki şu yorum yapan zihniyet yoksunu arkadaşlarımda icmenize olumlu yanıtlar veriyorlar bilmem sütünü sağ bilmem sonra ver yaa sizler bir bebeğin ufak şeylerden zarar görebileceğini neden düşünmüyorsunuz ne olur bu platformda yararlı şeylere yorum yapalım ve yanlış olan durumları düzeltelim alkol normal kullanımda bile kötü bir icecck emziren annenin içmesi ne kadar iyi olabilir sizler için doğru yorumlar yapalım

6 Beğeni

Hem bilgiden yoksunsunuz hem de cahilce ahkam kesiyorsunuz. Ne hakla insanlarin ne yapacagina karar veriyorsunuz? Alkol almak size gore yanlis olabilir, bu sizin yanlisinizdir. Emzirirken alkol kullanilmasi gerekli tedbirler alindigi surece hicbir sekilde bebege zararlı degildir. Emin olun dunya üzerinde kimse kusursuz sekilde bebek yetiştirmiyor. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor sadece. Burada oldugunuza gore siz de bu surecin icindesiniz ve annelerin yasadiklari zorluklari en iyi sizin anlamaniz lazim. Herkesin kafa dagitma, kendine zaman ayirma şekli farklidir ve hanimefendi zaten bebegine zarar vermeyecek sekilde nasil alkol kullanabilecegini ogrenmek istemis. Bebegini dusunmeyen bi anne olsa bunu arastirmazdi. Kaldi ki dönüp kendinize bakarsaniz emin olun siz de gun icerisinde pek cok sagliksiz sey tuketiyorsunuzdur. Aldiginiz seker, fazla tuz, yag bunlar da sagliksiz ve zararli seyler. Peki siz %100 kusursuz bi beslenme planina sadik mi kaliyorsunuz? Ya da bebeginizi yetistirirken yaptiginiz her sey kesin olarak dogru mu? Bilerek veya bilmeyerek hepimizin yanlis yaptigi seyler olabilir. Burada birbirimize destek olmamiz gerekirken siz sacma sapan ahkam kesmeyi ve yargilamayi tercih ediyorsunuz. Keske haddiniz olmayan konularda susup yorum yapmasaniz. Belki de hakkinda konustugunuz kisiler bebekleri icin sizin yaptiginizdan cok daha fazla fedakarlik yapiyordur. O yuzden lutfen bilip bilmeden yorum yapmayin. Ayrica tekrar ediyorum “gerekli onlemler alindigi takdirde emzirirken alkol kullanilabilir, alkol vucuttan kisa surede atilabilen bi maddedir”. Yorum yapacaksaniz da once biraz arastirip bilgi sahibi olun, sagdan soldan duydugunuz sacma sapan seylerle duyar kasmayin.

2 Beğeni

Benim fikrim benim düşüncem kalkıp saçma sapan sitelerden araştırma yapıp burada konuşmuyorum bana göre zararlı olduğunu düşünüyorum yani burada bunu soran arkadaşımıza Gerçekten bunun zararlı olabileceğini söylemeniz gereken yerde daha yok şöyle yok böyle diyorsunuz Belki sizin demeniz de gerçekten o kötü içeceği kendisi dahi kullanmayacak değil ki bebeği var diye Hem sana ne oluyor ahkamı kesen Sizsiniz asıl burada Ben de bir anne olarak ne annelerin ne de bebeklerin sağlığı açısından zarar görmesini istemiyorum sadece yapılan olumlu yorumlar hoşuma gitmedi ve fikrimi burada söyledim ki sizi ilgilendiren bir konu değil zaten konuya dahil olmasanız sevinirim soruyu soran bana güzel bir yanıt verebilir size düşmez böyle bir konuda bana aklı sıra düşünce arz edemezsiniz

1 Beğeni

Yukarida olumlu yanit verenlerden biri de benim. Yani siz yorumunuzda acikca bana karsi da fikir beyan etmissiniz. Alkolun bebege zarari olup olmamasinin size ya da bana goresi yok. Bilimsel bi karsiligi varsa sizce diye bir sey kalmiyor.

2 Beğeni

Size katılıyorum herkes kendi hür iradesi ve bende bilgi almak amaçlı yazmıştım zaten ama yazınizi okuyunca savunma şeklinde olmuş teşekkürler :heart:

Bahar hanım ben bilgilenmek için sordum buradi ne için var anneler ile soru cevap bilmediklerini öğrenmek yeni insanlar ile tanışmak ve annelere yardım etmek değil mi herkes doğuştan anne olmuyor ve herkes kolay bir bebek buyutmuyor eşim ile yıldonumu olduğu için sormuştum ama doktoruma danışarak hareket ettim zaten inanın herkes 100%100 sağlıklı ve herşeyi bilinçli bir şekilde bebek buyutmuyor herkesin kendi kararı ister alkol almak ister almamak ben bebeğimi sizden fazla düşünüyorum zaten ona zarar gelmemesi için bilgi almak amaçlı yazmak yerine yazık vs gibi yorum yapmak hoş değil almayın zararlı deyip gecistire bilirsiniz inan sizde herşeyi sağlıklı bir şekilde ilerletip bebek buyutmuyorsunuz çünkü yapamazsınız günümüzde herşey sağlıksız sağlıklı diye yediğiniz yiyecekler bile o yüzden yinede yorumunuz için saygı duyarım herkesin kendi düşüncesi ama emin olun bebeğinizi yüzde yüz sağlıklı besinler ile buyutmuyorsunuz

Ay yazmıyım yazmıyım dedim sen yazdın en sonunda saol

1 Beğeni

Ya gerçekten sizene , şu şekilde yorum yapanlara deli oluyorum . Siz çocuğunuzu o şekilde yetiştirin hanımefendi, ve kimsenin çocuğunu nasıl yetiştirdigine lütfen karışmayın.