Merhaba kızlar bnm hamilelik ten kaynaklı kulak altımdan boynumun altına kadar ve göğüs üstümde resmen kıllar çıktı sarışın olduğum için çok sırıtıyor 2. Ve 3. Hamileliğimde çoktılar ama 2. Doğumdan sonra kırkım çıkmadsn dökülmüştü ama bu 3. Doğumumu yapalı 3 ay oldu ama hala dökülmedi şuan emziriyorum emzirirlen göğüse lazer yapmak süte bi zararı olur mu yada azalır mı
Kimse yok mu?
Bende de var cımbızla alıyorum lazere gerej duymuyirum ama benimki sadece göğsümde görünmeyen kısım lazere gerej yok benim açımdan
@Mirac02 merhaba Emzirme dönemi, vücudunun hormonal ve fizyolojik olarak değiştiği bir süreçtir. Bu nedenle bu tür işlemler için mümkünse emzirme dönemi sonrasını beklemek daha güvenli olacaktır. Ancak, lazer epilasyon yaptırmaya karar verirsen mutlaka doktoruna danışmalısın.
Bnm de cukti da baya uzundu kendiliginden dokuldu. 4 aylik olduk . 1 ay daha bekle bnce . Bende yeni basladim evde yapiyom lazer. Gogusume atim yapmadim
Hamilelik ve doğum sonrası hormonal değişimler nedeniyle tüylenme artışı yaşanabiliyor. Genellikle doğumdan sonra hormon seviyeleri dengeye geldikçe bu tüyler kendiliğinden dökülür. Ancak, bazen bu süreç uzayabilir.
Lazer epilasyonun emzirme döneminde süt üretimine veya kalitesine doğrudan bir zararı olduğuna dair kesin bir bilimsel kanıt yok. Ancak, bazı doktorlar lazerin meme bölgesine yapılmasını önermeyebilir, çünkü:
-
Cilt hassasiyeti: Emzirme döneminde meme ucu ve çevresi daha hassas olabilir, lazer tahrişe neden olabilir.
-
Hormonlar: Hormon seviyeleri hala değişken olduğu için lazer epilasyonun etkisi beklenenden daha az olabilir veya tüyler tekrar çıkabilir.
-
Güvenlik açısından temkinli yaklaşım: Lazer ışınları süt kanallarına zarar vermez, ancak cildin reaksiyonunu tahmin etmek zor olabilir.
Alternatifler:
Göğüs bölgesi için ağda veya tüy dökücü kremler gibi geçici yöntemler kullanabilirsin. Ancak cildin hassas olduğu için alerjik reaksiyon yapmadığını küçük bir bölgede test etmek iyi olur.
Eğer lazer yaptırmayı düşünüyorsan, doktoruna danışarak emin olabilirsin.
Sonuç olarak: Lazer epilasyon vücut bölgelerine uygulanabilir, ancak göğüs bölgesi için doktoruna danışmanda fayda var. Eğer hormonal denge nedeniyle tüylerin dökülmesini beklemek istersen, birkaç ay daha sabredebilirsin.
Emzirme döneminde yapılmıyo diye biliyorum sırf o yüzden lazere gidemiyorum