Kızlar emzirirken sigara içtiniz mi? Ve ya içiyor musunuz? İçiyorsanız güne kaç tane?
Bebeğe geçmezmi?
İşte bazıları geçer diyor bazıları geçmez diyor onun için sordum bilgisi olan var mı
Emziren anne sigara içerse bebeğe geçermi?
•Emzirme sırasında içilen sigara ve tüketilen alkol maalesef çocuğa direkt etki ediyor. Yani aslında bin bin şifası bulunan anne sütü bebeğiniz için bir zehire dönüşüyor.
Emziren anne güne kaç tane sigara içe bilir?
•Bunların yanında gün içinde içilen bir tane sigaranın anne sütündeki olumsuz etkisi 3 saat içinde yarıya inmektedir. Hal böyle olunca sigarayı bırakamayan anneler, içtiği sigara sayısını azaltıp bebeğini doyuncaya kadar emzirdikten sonra 1 tane sigara içerse bu zarar da azalacaktır.
Evet bunu bende okumuştum internette. Ama ben annelerin tecrübelerini daha çok merak ediyorum
Ben içiyorum maalesef
Evet, emziren bir anne sigara içerse nikotin ve diğer zararlı maddeler anne sütüne geçebilir. Sigara dumanında bulunan nikotin, karbon monoksit, katran ve diğer kimyasallar anne sütüne geçerek bebeğe zarar verebilir. Bu maddeler bebeğin sağlığı üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. İşte bu konuda dikkate almanız gereken bazı önemli noktalar:
-
Nikotin: Nikotin, anne sütüne geçer ve bebeğin kan dolaşımına girer. Nikotin, bebeğin sinir sistemi üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilir, uyku düzenini bozabilir ve bebeğin huzursuz olmasına neden olabilir.
-
Solunum Problemleri: Sigara dumanına maruz kalan bebeklerde solunum yolu enfeksiyonları, astım ve bronşit gibi solunum problemleri daha sık görülebilir.
-
Ani Bebek Ölüm Sendromu (ABÖS): Sigara içen annelerin bebeklerinde ABÖS riski daha yüksektir. ABÖS, ani ve açıklanamayan bebek ölümlerine neden olabilir.
-
Gelişimsel Gecikmeler: Nikotin ve diğer zararlı maddeler bebeğin nörolojik gelişimini olumsuz etkileyebilir, bu da motor becerilerde ve bilişsel gelişimde gecikmelere yol açabilir.
-
Anne Sütü Miktarı ve Kalitesi: Sigara içmek, anne sütünün miktarını ve kalitesini olumsuz etkileyebilir. Sigara içen annelerin süt üretimi genellikle azalır ve sütün besin değeri düşebilir.
Bu nedenle, emziren annelerin sigara içmekten kaçınmaları önemlidir. Eğer sigarayı bırakmakta zorluk yaşıyorsanız, bir sağlık profesyoneli ile konuşarak yardım alabilirsiniz. Ayrıca, sigara içilen ortamlardan uzak durmak ve pasif içiciliği engellemek de bebeğinizin sağlığını korumak için önemlidir.
Kaç tane güne?
Bilmem saymıyorum 4 5 i geçiyor
4,5 çok fazla kuzum
Ben yanlızca 1 hafta dayanabildim şimdi ise günde 2 tane içerek nefsimi köreltmeye çalışıyorum. kesinlikle internette yazana katılıyorum resemen sütüm azaldı, dolmuyor artık göğüslerim. İçmediğim vakitte taşıyordu
Ah bu illet, Bırak çekme diyen için kolay ama çeken için bırakmak çok zor.
Bebişler için rabbim yardım etsin bırakırsınız inşallah
İnşallah