Bebeğim 40 günlük son bir haftadır emerken bir süre sonra memeyle kavga etmeye başlıyor sinirleniyor sebebi ne olabilir tecrübeli anneler
Emince sütü zorla getirincede sinirleniyorlar doymayıp,belki oyuzdendir
Gazi olabilir benimki in hala gazı tuttugunda memeyle cebellesiyor resmen 5 ay 10 günlük şimdi
Sütün akış hızından da kaynaklı olabilir yavaş yada hızlı akması bebekleri sinirlendiriyor ya da denildiği gibi gazı vardır ememiyordur.
Büyük ihtimalle gazdan dolayı benim bebeğim de böyleydi
Benimkide 43 günlük bende aynı dertten muzdaribim canım şimdi biraz daha iyi ilk zamanlar daha fazla yapıyordu gazı olabilir sütün hızlı geliyor olabilir birde burnu tıkalı olabilir benim kızım bu üç sebepten yapıyordu gazını çıkartıyorum burnunu temizliyorum göğsümde süt doluyken biraz sagıyorum sonra emziriyorum çok şükür daha sakin şimdi emerken ama gün içersinde 2-3 kere yine yaşıyoruz o sinir krizini inşallah sizinde geçer bı an önce de bebiş rahat rahat emer .
Ya göğüsler doluyken çok güzel emiyor bi saat sonra bidaha emmek istediğinde süt tam dolmadığı için sinirleniyor sanırım sütüm yetmiyor sanıyorum moralim bozuluyor günde bir kere mama veriyorum bu yüzden sakinleşsin diye.
Sütün yetiyorsa neden mama verme ihtiyacı duyuyorsun dolu iken icebiliyorsa emmeden önce sütun nasıl geliyor bak tanzikli mi normal mi eğer tanzikli geliyorsa hızlı emmeye alışmıştır yavaş gelmesi sinir leniyordur yada tam tersi yavaş alışmıştır hızlı geliyordur goguslerin boşalınca sağdigin sütü ver kaşık yada biberonla aralıklı gaz çıkarma yap memeyle cebesmeye başladığında gazını cikarmaya çalış eğer günlük cisli bez sayısı yeterli ise memeden mutlu ayriliyorsa huzurlu oluyorsa yetiyordur bebeğim 2500 kg doğdu 2-3 hafta gelisim geriliği vardı bana doğar doğmaz çok bilmiş karılar mama ver sütun yetmiyor sezeryan oldun sütun olmaz dediler asla vermedim mama 3ay30gunluk hâlâ anne sütü alıyor mama almıyor zaten yetersiz olsa doktor önerir yada emerken illaki çenesi yorulur belki ona sinirle niyordur
Ya çok haklısınız çoğu zaman mutlu ayrılıyor tabiki memeden ama gün içinde 3-4 kez bu krizi yaşıyoruz o memeden çıktıktan sonra sağıp bakıyorum cidden süt bitmiş oluyor bittiğine sinirleniyor diye düşünüyorum sakinleşmediği için de 60 cc mama veriyorum genelde akşamüstü. Sanki aç bırakıyomuşum gibi hissediyorum malesef üzülüyorum
Yok üzülme canım yani öyle düşünmen çok normal hepimiz ilk zamanlar öyle hissettik şimdi ara ara bende öyle hissediyorum ama dediğim gibi zaten süt yetmese doymasa ağlar başka tepkiler verir yada Dr mama önerir ben doktor onerene kadar aksi bir durum olmadıkça kesilme yetmeme vs olmadıkça mama düşünmüyorum bebeğin rahat uyuyorsa korkma zaten sağlık ocağına gittiğinde sorarsın aşıya yada kontrole gittiğinde
Gerçekten bu psikoloji çok etkiliyor
Anne psikolojisi işte ilk kızımda bende mama vermiştim sütüm vardı ama çocuğa yaramıyordu ama ikinci öyle değil şükür emiyor sinirlense bile kilo takibinde sağlık ocağındaki ebe gayet güzel dediği için doydugunu düşünüyorum kilo alması iyiyse mama verme bence bide sütün bitiyorsa bol bol süt yapan şeyler tuket canım Allah kolaylık versin hepimize anne olmak çok güzel ama bı o kadarda zor büyüdükçe sorunlarıda değişiyor ve büyüyor.
Kilosu normal ama sinirlenmesi geçmiyor özellikle akşam saatlerinde sanki süt azalıyor gibi çünkü o sinirlenmeye başlayınca sağıp bakıyorum çok az geldiğini görüyorum. Doktoruna söyledim günde bir kez verebilirsiniz eğer süt bitiyorsa sinirleniyodur demişti. Cidden zor ya
Doktorunuzda öyle dediyse tamamdır sağlıkla büyüsün inşallah bebişin canım