Emzirirken su içilir mi

Kayınvalidem içilmez diyorda emzirirken su içilir mi hanimlar

Evet içilir neden içilmesin ki :slight_smile:

" Evet, emzirirken su içmek kesinlikle gereklidir ve hatta çok önemlidir. Emzirme döneminde vücudun fazladan sıvıya ihtiyaç duyar çünkü süt üretimi sırasında su kullanılır. Yeterli miktarda su içmek, sütün kalitesini ve miktarını olumlu yönde etkiler.

Emzirme sırasında vücudun doğal olarak daha fazla su kaybeder, bu yüzden sıvı dengesini korumak için bol bol su içmen gerekir. Özellikle her emzirme seansında bir bardak su içmek, hem seni hem de bebeğini iyi hissettirecektir.

Kayınvaliden farklı bir görüşe sahip olabilir, ama sağlık profesyonelleri ve uzmanlar emzirme sırasında yeterli sıvı tüketiminin önemini vurguluyor. Eğer susuz kalırsan, kendini yorgun ve halsiz hissedebilirsin, bu da emzirme sürecini zorlaştırabilir.

Su içmek, vücudunun ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra bebeğinin sağlığına da katkıda bulunur. Bol bol su içmekten çekinme, vücudun buna ihtiyaç duyuyor. :two_hearts:"

2 Likes

Bende diyorum içilir

Ben her emzirdigimde mutlaka su iciyorum. Bebegim 4 aylik oldu. Zaten sut gelme reflekslerinden biri de susuzluk hissidir. Benim de bebegim emmeye baslar baslamaz asiri bi susuzluk hissi gelir. O yuzden emzirme koltugumun yaninda suyum hep hazirdir.

Ayrica su icmenin nesi yanlis olabilir ya :smiley:

1 Like

Çok teşekkür ederim admın cim bilgilerin için :heart:

1 Like

Gebelikte de ondan önce de şimdi de aşırı su tüketen biriyim. Şimdi de emzirirken her zaman yanımda mataramda suyum yanımda 1 lt. Emzirme sırasında da bol bol içiyorum. İçmek gerekli diye değil içim yanıyor sanki baya istetiyor

1 Like

Su iccen ki sütün çoğalsın su içmeden yaşanır mı hiç

Bu lafı bende duydum emzirirken su içme bebeğin genzine kaçar demişti birisi çok gülmüştüm :joy: eskilerin lafları işte ben emzirirken içim kuruyor sanki susuyorum hemen hep elimde su şişemle geziyorum

BNa da aynısını dediler de sen onun yanında icme arkasından ic çünkü anlamıyolar

O kadar çok şey söylüyorlar ki bıktım artık buna alıştırma bunu yapma bir bırakın kendi halimize ya vallahi ya

Bebegim ilk dogdugu hafta soylemisti ebe
Cay bile icebilirsin dedi.
Oho o ictigin bir suru yoldan geciyo dedi
Hic bisey olmaz dedi.

Bnde doğu tarafıyım da seni anlıyorum he de gec anca oyle anlarlar

Aynen öyle zaten uykusuz yoruluyoruz birde bunlarda burnunu herseye sokuyor sanki fikirlerini soran oldu da

1 Like

Vala ya hic sorma bide tlfndan arayip söylüyolar :joy:

Devir eski devir degilki bi gogl.ablaya söylersin şıp die cvb verir​:joy:

Aynen öyle :blush::smiley:

1 Like

Sen nerelisin bu arada :blush: yanj memleket nere

Kayınvaliden ciddi mi kendisi içmemiş mi? Şaka gibi bir şey. Tabiki iç , sütü artıran en önemli şeylerden biri su.

Ay asıl emzirirken bol bol içilir keşke bende içebilsem :face_holding_back_tears: