Emzirirken uyuşma

Kızlar bişey sorcam daha önce başına gelen var mı bilmiyorum varsa bana yardımcı olsun ben yeni anneyim ve bebeğimi emzirirken hangi göğsümü emziriyosam o taraftaki bacağımda uyuşma oluyo sanki böyle damar çekilir gibi çok rahatsız ediyo yaşayan var mı varsa çözümü nedir

@Ozlemm merhaba​:rose:
Emzirme pozisyonu, bacaklarda uzun süre aynı pozisyonda kalmaya neden olabilir. Bu da sinirlerin sıkışmasına ve uyuşmaya yol açabilir.Emzirme döneminde artan kalsiyum ihtiyacı, vücudun diğer bölgelerinden kalsiyum çekmesine neden olabilir. Bu da kas kramplarına ve uyuşmaya yol açabilir.Emzirme, vücuttaki sıvı kaybını artırabilir. Bu da sinirlerin düzgün çalışmasını etkileyerek uyuşmaya neden olabilir. Hamilelik ve doğum, vücuttaki eklemlerde ve duruşta değişikliklere neden olabilir. Bu da sinirlerin sıkışmasına ve uyuşmaya yol açabilir.
Emzirme pozisyonunu sık sık değiştirmek, aynı pozisyonda uzun süre kalmanın önüne geçer.Yeterli uyku almak ve dinlenmek, vücudun kendini yenilemesine yardımcı olur.Kalsiyum açısından zengin beslenmek ve bol su içmek önemlidir.hafif egzersizler yapmak, kan dolaşımını hızlandırır ve uyuşmayı azaltabilir.Uyuşma olan bölgeyi sıcak su torbası veya sıcak bir banyo ile ısıtmak, rahatlama sağlayabilir.

Çok teşekkür ederim bilgiler için :cherry_blossom: