İyi günler Merhaba arkadaşlar emzirme ile ilgili bir sorum olacaktı benim 2 aylık bebeğim var ve ilk zamanlardan beri bebeğim sarılığı falan olduğu için Normalde memeden emmiyor Ben de bu yüzden göğüs pompası ile sütümü sağıyordum başlarda çok güzel bir sütüm vardı hatta beslenmem bile çok az olduğu halde sütüm çok fazlaydı ve sürekli sağım yapıyordum diye Bebeğde kolik bebek olduğu için emmede huzursuzluk yaptığı için ben genelde sağım yaparak çocuğuma süt verdim ile ve şu an bebeğim 2 aylık 10 günlük bebeğim ,sütümün az geldiği fark ettim Memelerim sanki boşalmış gibi fakat bebeğim emdiği zaman süt geliyor Ben Bebeğimi memeden emzirmeye alışık olmadığım için günlük ne kadar kakaya ve çiş yaparsa Bebeğimin doyup doymadığını anlarım arkadaşlar bana yardımcı olur musunuz. Bir de eskiden göğsümde süt olduğu anlardım dolardı sanki taş gibi olurdu şimdi ise yumuşak
3 ay civarı meme terbiyesi denen şey oluyor bebeğe göre süt üretmesi yani. Belki sizin daha erken olmuştur . Sert olması yumuşak olması önemli değil emdiği zaman geliyor ve bebek kendini doyunca ayiriyorsa doyuyordur. Bez sayısı değişken ama o aylarda ben 7 8 bez alıyordum günlük bazen 10 oluyordu. Eğer güzel emiyorsa sagarak biberondan vermeyi bırakmalısınız sağlıklı ve olması gereken emmesi çünkü. Hiçbir sağım makinası emmesi kadar iyi süt üretmez sütü indirmez derler hep.
İlk başlarda da iyi beslenmediginiz halde iyi süt gelmesi doğum yaptığınız için. Başta hep çok süt gelir birden dolar dolar taşar. Sonra bebek emdikçe gelir. Siz iyi beslenip çok su içmeye devam edin ama bebeğiniz emerse daha da artacak üretim. Bir de pozitif olun sütüm artacak diye düşünün hep emzirirken
Bebeğim kolik olduğu için bazen itiyor beni . Bazen uyuyor meme de be yapacağımı bilmiyorum . Direk mamaya başlamak istemiyorum daha çok etken çünkü o dediğiniz olay ne acaba pek bilmiyorum
Doktora gittiniz mi hiç acaba bu durumlardan ötürü?
Dün gittim emzirme hemşiresine yönlendirdi hemşirede emzirmeme baktı ve bebeği doğru tutup tutmama bebeğin içmesine baktı tam da o zaman göğsümden süt fışkırdı bebeğim çok güzel emdi. Hiçbir sorun olmadığını söyledi süt kesilmesi diye bir şey olmadığını söyledi
Süt kesilmesini düşündürecek bir şey yok zaten içiniz ferah olsun süt geliyor emerken dediniz ya. Geliyor yani. Siz 2 saatte emzirmeye devam edin gelmediğini düşünseniz bile uyarı vermek adına. Uyarı olmazsa süt iyice artmıyor maalesef. En iyi uyarı da bebeğin emmesi. Günlük bez sayınızı takip ederseniz daha iyi olur. Meme terbiyesi denen şey doğum sonrası önce bebeğin ihtiyacından daha fazla üretilen sütün zamanla bebeğe göre üretilmesi demek. Bu da başta sert dolgun yapıyor memeyi sonra yumuşak ama emince süt gelen memeye döndürüyor durumu. Ben de şaşırmıştım ama öğrenince rahatladım.
Evet geliyor ama başta geldi sonradan akış devam editör mu bilmiyorum . Çocuğa memeyi verdiğimde geliyor sanki sandığım Da çok az süt geliyor anlamış değilim
Öyle bir his oluyor evet ama geliyor. Yuttuğunu, yutkunduğunu görmeli ve hissetmelisiniz. Boş memeyi emerse zaten boş boş cuk cuk sesi gelir sadece. Eğer az geliyorsa doymaz ağlar bez sayısı az olur. Anlatıyorum, bez sayısına bakmalısınız yeterliyse yetiyordur diyorum ama sanırım iyi anlatamadım Sıkıntı gerçekten süt azalmasi ise yeme, içmeye, takviyeye ihtiyaç var. Burada onunla alakalı konuyu aratırsanız bir sürü tavsiye bulursunuz.
Bez sayısı kaç olmalı çiş ve kaka
Çişli dolu dolu en az 5-6 ve üstü. Büyüğünü her gün 1 kez düzenli şekilde de yapabilir 2 3 güne 1 de. 7-8 gün arası yapmasa bile normal kabul ediliyor. Başta sindirim sistemi gelişmediği için her gün rutin şekilde yapmayabilir.
Bunlara ek her ay aldığı kiloyu da takip edin. 500 g ve üstü almalı doyuyor demek için.