Emzirme döneminde sakinleştirici

Merhaba kızlar, normalde de maalesef gergin bir insanım. Hamilelikte de hep gergin, sinirliydim. Elimde değil, tahammülüm yok hiç bişeye. Lohusalıkta daha da tahammülsüzleştim. Üstüne bir de uykusuzluk, yorgunluk eklendi. Etrafımdaki herkesi kırıyorum, üzüyorum. Beklentilerim çok fazla. Herkes benim kadar yorulsun, uğraşsın istiyorum. Kimse keyif yapmasın ben yapamıyorum diyorum. Ama bu şekilde hem kendimi, hem bebeğimi hem de sevdiğim insanları çok yıpratıyorum. Daha sakin, daha anlayışlı bir insan olmayı çok istiyorum. Kendimi telkin ediyorum ama olmuyor. Diyorum acaba psikoloğa mı gitsem. Ama ona bile vaktim yok, çok gazlı bir bebeğim var hep ağlıyor. O yüzden psikiyatriye gidip sakinleştirici mi kullansam diyorum. Stres de bebeğime zarar diyorum… başka ne yapabilirim?

3 Beğeni

Merhabalar bende senin gibiydim kontrol altındaki ebe beni psikatriye gönderdi ve durumu anlattım ilaç veremiyorlar malesef emzirme yaptığımiz için en son çare verebiliyorlar ama sağlıklı birşey değil demişti benim bebeğimde kolik bebek çünkü ve söylediği de bebeğiniz kolik olması normal karşılamanız lazım öncelik sen sakın kalmasının senin stresini alırsa daha çok ağlar daha çok strese girer anneden bebek çeker demişti bebek senin dünyana alismasi gerekiyor sen onun değil o yüzden onunla dışarı çıkabilir dışarıyi öğret aglayabilir çok ağlarsa geri dönersin ama bu şekilde alıştirisin demişti ben çok ağlıyordum artık sinirden neden böyle diye ama bir gün kendime söz verdim artık sakın kalicam kimseyi takmicam benim bebeğimde duzelicek diye onunla dışarı çıkıp biraz hava almak bile bana iyi geliyordu eşimle bebeğimle vakit gecirdikce sakinleme geldi insanları takmayinca biraz hafifledim eşimden çok sinirimi çıkarıyordum ama o karşılık vermeyince hatta daha çok sinirleniyordum ama dediğim gibi biraz da olsa aktivite yapman sana ve bebeğine çok iyi gelecek bunu denemiştim ben ve iyi geldi normalde de sınırlı bir yapıya sahibim ama bir şekilde tatmin ettm kendimi sakın kalarak takmamayi öğrenerek ve biraz yorulcam ama degicdk diyip kendime ve bebeğine bir aktiivete bularak sakinledim

2 Beğeni