Emzirme saatleri

Bebeğim 39 günlük gündüzleri uyaniklik süresi çok uzun oluyor bazen 4-5 saati buluyor gecede uyanmak bilmiyor bazen emzirmek için uyanıyorum aradan 4 saat geçiyor normalde bebekler 2 saatte bir emzirilmeli ya benimki geceleri bazen 3 4 saati buluyor sonra sabahin 6 sında kendisi uyaniyor 4 saat aç kalması bebeğe zarar veriyor mu

Neden kimse cevap vermiyor mucize anne yine daha iyidi sanki​:smirking_face:

Kilosu normalse sıkıntı yapmaya gerek yok gece uykusunu gündüz tamamlıyor Olabilir çünkü gündüz bu kadar süre uyanık kalıyorsa uyuyamadığını Büyük ihtimalle gece tamamlıyordur

Ben o dönemlerde bir şekilde uyandırıp iki saatte bir emziriyordum doktor iki saati geçmesin demişti öyle yapmistim

Şahsen ben takıntılı bir anneyim​:joy: o utanmasa dahi saat kaçta alarm kurst kalkar uyandırır emzirir geri yatırırdım konu başlığını şimdi gördüm

Sarılık gibi bir durum söz konusu değilse normal benim bebeğimde ikindin 4 beş gibi uyanr gece 12 bire kadar uyumadi uyuduktan sonrada gece bir kere uyanrdı sadece bebeğinizin gelişiminde Bir problem yoksa endişelenmeyin derim

1 buçuk aylık olmuş nerdeyse ayına göre 4-5 saat bile uyuyabilir acikırsa uyanır zaten uyuyamazlar kendin alarm kurup uyandirma uyumasına izin ver artık yavaş yavaş uyku düzeni oluşacak saatlerine dikkat ederek uyutmaya çalış. benimki 15 günden sonra belki daha azdır hatırlamıyorum 3-4 saate bir uyanirdi gün geçtikçe uzun uyayacaklar. İki saate bir emme muhabbeti ilk 10 gün sarilık icin gecirmediyse sorun yok. Ha gün içinde 2 saate bir acikabilir ama yine dayanma süresi artar git gide sen her agladiginda meme teklif et. YouTube da Dr Osman gonulal’in videolarını izleyebilirsin çok bilgilendirici bu konudan da bahsediyordu

Biz 10 gunlukken sarılık için bi gece yoğun bakimda kaldik ama şimdi iyi kilo alımı gelişimi iyi ilerliyor gece uyanamıyorum bazen alrm kurmama rağmen o kendisi kalkiyor ağlamasıyla kalkıyor um bazen bu konuda endişeliyim açıkçası

Sürekli aç kalmamalı kesinlikle bebeğim 6 aylık 4 yada 5 saatte bir besleniyor bir aylık bebek o kadar süre aç kalmamalı. Kesinlikle 2 saatte bir besleyin. Arada yorgun olursunuz kalkamazsınız orası ayrı 1 2 kere 6 saat aç kalmıştı bebeğim bir şey olmadı zaten iştahlı bir bebek her zaman çok yerdi kilo alımı da iyiydi ama tabi sürekli olmamalı. Acıkırsa uyanabilecek durumda değil sarılık riski olmasa bile kan şekeri düşer uzun süre aç kalırsa. 3 ayı geçtikten sonra acıkınca kendi uyanabileceğinden kaldırmaya gerek yok geceleri

kilo alımı gelişimi iyiyse sıkıntı olmaz uyuyabilir ilk aydan sonra

Aynısını yaptım şu an bile kuruyorum @AybikeKrp :smiley:

4.aya kadar devam ettim diyebilirim :joy: şimdi bile hala yemek saati neyse o saatte yemeğini yer kızım şu an 16 aylık ama işte biraz da düzen de var tabi

Benim oğlum da 4 aylık düzenli vermeye çalışıyorum inşallah hep böyle gider

Bence endişelenmeyin ben alarm kurmayı ilk ay içinde kesmistim kendisi uyanmaz diye korkmayın açken uyumuyorlar :sweat_smile:

İnşallah genelde de öyle oluyor siz nasılsınız bebeğiniz de o disiplin içinde dönüyor hep :joy: