Emzirme Şekli

Yenidoğan bebeğinizi iki meme 15 dk şeklinde mi yoksa tek meme diğer emzirmede diğer meme şeklinde mi emziriyorsunuz

1 Beğeni

Her öğün tek meme şeklinde emzirmeye çalışıyorum. Çünkü memeden ilk gelen süt bebeğe enerji vermek için şekerli süt salgılar. Ve ardından yağlı ve proteinli süt gelir. Bu da bebeğe asıl fayda edecek süttür.

1 Beğeni

15 dk sol 15dk sağ yapıyordum ben

1 Beğeni

Tek meme emziriyorum sonraki emmede yine aynı memeyi emziriyorum 5 dakika ondan sonra diğer memeye geçiriyorum. Bunu yapmamdaki amaç ilk emzirdiğim göğsümdeki sütün tamamen boşalması. Meme boşalırsa vücuda sinyal gidiyor süt üretmek için. Ama bebiş büyüyünce iki memedende emzirebilirsin tek memeyle doymayabilir.

1 Beğeni

Peki bir sonraki emmeye kadar o ilk emzirdiğiniz meme yine dolmuyor mu süt sürekli.üretiyor

1 Beğeni

Şuan oğlum 6 aylık o şekilde yapmıyorum hangi göğsüm doluysa onla emziriyorum boşaltıyor bı emmede zaten. Yani benimki dolmuyordu en az 3 saat gerekiyor dolması için oğlumda 2 saatten daha kısa sürelerde besleniyordu. Bu herkeste değişiyor bence ben öyle sütlü bir kadın değilim sürekli bişeyler yerim su içerim süt olsun diye. Bazıları hiç bişey yapmaz ama sütü dolup taşar.

3 Beğeni

Evet benim şuan öyle sütüm çok fazla sık sık da emziriyorum ama her seferinde diğer memeden başlıyorm

1 memede 10 dk sonra diğer memeye geçiyorum oda 10 dk

Ben yeni doğduğunda 10 dk biri 10 dk diğerini veriyordum sütüm artınca her öğün birini emziriyorum o yeterli oluyor fazlasını kusuyor zaten alıştım kusmalara