Merhaba.
22 aylık kızımı memeden kademeli olarak kesmeye çalışıyorum. Öncelikle gece emzirmelerini bırakmayı hedefledim, sabah uyandığında emzirmeye bir süre daha devam etmeyi düşünüyordum.Kızım doğduğundan beri çok sık emen bir bebekti ve bende de aşırı süt üretimi var. Memeyi azaltmaya başladıktan sonra göğüslerim çok doldu. Özellikle sabahları taş gibi dolu uyanıyorum ve ciddi ağrı hissediyorum. Şu an ateşim, belirgin kızarıklığım veya sıcaklık artışım yok; daha çok aşırı dolgunluk ve buna bağlı ağrı yaşıyorum.İlk gün sadece sabah emzirdim, gün içinde hiç emzirmedim. Kızım ilk gün öğle uykusuna ağlamadan uyudu ancak sonraki gün meme istediği için oldukça ağladı. Bu süreç hem onun hem de benim için duygusal olarak zor geçiyorAşırı süt üretimim olduğu için göğüslerimin bu kadar dolması normal mi? Bu doluluk birkaç gün içinde azalır mı, yoksa kızım uzun süre çok sık emdiği için bu şekilde devam eder mi?Bu durumda süt kesici ilaç kullanmak gerekir mi, yoksa kademeli bırakmaya devam edip sadece rahatlayacak kadar süt sağmak daha doğru bir yaklaşım mı olur? Göğüslerimin sağlığı açısından nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?