Emzirme sonrası kusma neden olur?

Bugun 5 aylık olduk. 2 haftadır emzirmeden once yada emzirdikten sonra veya yuz ustu dururken kucagima birden aldığımda vs birden kusuyor. Ama cogu zaman su seklinde cok az sutle birlikte çıkarıyor. Doktor kontrolunde her aya oranla biraz kilo alımının az oldugunu ssoylledi. 6.740 gr’dan 7.050 grama çıkmış. 2 hafta sonra ek gıdaya baslayabilirsin dedi. Sizce 5 ayik bebegin 7.040 gr olmadi normal ki yoksa ufak mi gercekten. Digdugu kilo 2,75 gr

Canım fışkırtarak mi kusuyor birde kusmuk rengi sarı mı

Kilo alımı ortalama olarak standart zaten atak haftası diş kilo alımını etkiliyor emeklemeye başladıklarında hasta olduklari için yemiyorlar ama sonra düzeliyor siz mama yada emzirme teklifini düzenli yapin eğer mama veriyorsanız herhangi bir sorunu yoksa mama markasini değiştirin emziriyorsanizda daha kalitelibeslenin derim kafanizi cokta takacak bir durumunuz yok sağlıkla güzel kilolar alsın bebişiniz​:heart:

Cok sagolun cevabiniz icin, sadece anne sutu veriyorum dikkatli beslenmeye calisiyorum. Ama cok hareketli iyice dönmeyi ogrendi biraz oda midesine baski yapiyor sanirim. 4. Ay atagini zor gecirdik zaten uykusuzluk vs baya zorladi bizi. Umarim geri duzelir insan endise ediyor ilk bebegei olunca. Sagolun hepimizin bebisi inşallah

Fışkırmıyor ya getirerek cikartiyor yada agzina gelip diliyle kenardan itip kusuyor, ne cok sari ne bembeyaz cok az puturlu gibi oluyor

Sevindim cnm çünkü bn çok çektim bu kusmadan 10 günlükken başladı fışkırtarak kusma çok şiddetli bir yetişkin gibi bir ay boyunca hastane hastane dolaştık teşhis konulamadi en son 49 günlükken ameliyat oldu duedonal web teşhisi konuldu yavrum hiç kilo alamamıştı çok zor rabbim kimseye yaşatmasın

1 Beğeni

Cok geçmiş olsun inşallah simdi iyidir durumu​:frowning: cok sukyr hic oyle kusmadi ama kilo alimina engel olacak diye korkuyorum. Olurmu sizce

Hamdolsun iyi ok şükür kusma engel olur ama önemli dgeil çünkü dışcikaracak yani kusma normaldir bebeklerde yeterki altinda kötü bir şey olmasın

Amin inşallah, rabbim hepsini korusunn

1 Beğeni

Merhaba kilo alımınız gayet iyi görünüyor doğum kilosunu ikiye katlamış. 3.aydan sonra hareketlendikleri için kilo alımı yavaşlıyor zaten bizimde öyle oldu, hiç kafana takma. Kusma bizimde 4.ayda biraz arttı reflü mü acaba diye şüphelendik ama çıkmadı bir bardak dolusu kadar kusmadığı sürece normal dedi doktor, elleri hep ağzında midesini kaldırıyorlar sanırım oda tetikliyor

Benimkide kusuyor cnm doktorda gittim kaç defa reflü dediler geçer dediler ama hala kusuyor

Gecmis olsun cnm bu arada

Kuzum kilo alımı varsa önemli değil çünkü bebeklerin çoğunda var reflü önemli olan niçin kustugu

1 Beğeni

O kadar üzülüyorum ki sürekli agliyorum mucize anne baktım bugün yani ne bilim bildirim gekiyrodu kızımdan mesaj neler hayal ettim neler yaşadım ama çok şükür inşallah bundna sonrası iyi olur​:palms_up_together:

1 Beğeni

Aynen cnm kilo alımı iyi diyorlar büyük ihtimalle fazlasını kusuyor bizimki

Cnm.imtihan dünyası şimdi iyiyse önemli olan o büyüdükçe hep gelip geçmiş olacak Allah kaldıramayacagimiz dert vermesin

Amin inşallah kuzum hamdolsun bugunumuze zaten kızıma sarılınca herşey geçiyor bir tek o kucagimdayken çok mutluyum :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Her zaman daim olsun cnm dış cikarttimi seninki nasıl bu aralar bizimki asla durmuyo sürekli ağlıyor iki dişi birden patladı ama hala ağlıyor

Yok cnm çıkarmadı daha ama eli sürekli ağzında çok korkuyroum diş çıkaracağı zaman nokcak,:face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Bizim başta sorun yoktu patladiktan sinra başladı huzursuzluğu ağrı kesici falan veriyorum bazen jel susturamiyirum yoksa devamlı agliyor