Emzirme Süresi Hk

Merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacaktı sizlere. Bebeğim 12 günlük. Genelde tek memede 30 dk civarı emdikten sonra uyuyor. Uyandığında ise diğer memeyi veriyorum. İki gündür emme süresi tek memede 45-50 dkyı buluyor. Sonra yine uyuyor ve bir saat sonra tekrar uyanıp meme istiyor. Bir yerde yanlıs mı yapıyorum yoksa sütüm mü yetmiyor doymuyor anlayamadım. Sizler nasıl yapıyorsunuz bu işin dogrusu nedir?
Benim kafama takılan 45 dk emen bebek en azından iki saat uyuması gerekmez mi? Bir saate acıkıp uyanıyor hatta bazen bir saat olmadan… Birde tek memede 45 dk durması fazla değil mi? Süt cıkısı az mı oluyor doymuyor diye endiseleniyorum.

Doyan bebek çiş kaka yapar derler onda sorun yok cok sukur sık değiştiriyorum bezi. Cocuk druda her hafta cagırıyor kontrole kilo alımı normal dedi.

Kızlar bu emzirme işi gerçekten cok zormus keyifli ama bir o kadar zor. Baslarda da yara oldu canım cok acıdı krem sürdüm, lansinoh sürdüm Kantoron yagı zeytinyağı falan derken toparladı cok sukur ama yine ilk tutusta cok acıyor tam kavrayamıyor dedi bebek hemşiresi o yuzdenmiş. İlk bebeğim o yuzden tecrübesizim. Rabbim tum annelerin yardımcısı olsun ozellikle yenidogan​:face_holding_back_tears:

Doktorum yeni doğan bebeklerin Yarım saat emiyorsa bunun en fazla 10 dakikasını duyacak şekilde emdiğini ve doyduktan sonra anne sütünün 90 dakika sindirildiğini söylemişti o yüzden yeni doğanlar daha sık sık emmek ve de daha uzun süre durmak istiyorlarmış ve tabii ki de kendini meme güvendi hissediyorlar

1 Beğeni

Tesekkur ederim

Yok kucukya yavas emiyor.acikma sureside normal benimkide 1,5 emiyor mamada verfigim halde suan iki aylik olacak benimde sutum azmi diye dusunuyorum oyle herzaman emince lıklık diyede ses gelmiyor.mama verincede gazdan kivraniyor zor is bana sorarsan emzirmek daha iyi daha az gaz onun icin suresine takilma yavas hizlisina buyufukce sure azaliyor benimki uyuya kaliyor bende ac olsa aglar deyip avutuyorum kendimi​:joy:

1 Beğeni

Benimde yara oldu gecti krem cok ise yariyor lashion aninda iyilestiriyor sagiyorduk ben en baslarda bazen simdi memede sut kalmiyorki sagayim bir saate bir emiyor :woozy_face: zor is ama mamanin verdigi gazi sanciyi yassmak daha zor emin ol krize giriyor benimki :rofl::rofl:

1 Beğeni

10 gunluk bebeğim bugun 2 2.5 saattir surekli emiyor. Doktor kontrolunde beslenmesinin gayet yeterli oldugu söylenmişti, normalde de ortalama 30-40 dk arasi emip birakiyordu zaten. Bu kadar uzun sure emmesi normal bi durum mu, emzirmedigim zaman maalesef agliyor ve surekli meme istiyor.

2 Beğeni

Emzik dene memeye benzeyen

Canım 2 saat çok fazla sütün geliyormu bebek kilo almaya başladımı. Yenidoğan bebekler çok çabuk yorulur emerken az ve sık beslenir. 2 saat sürekli emiyorsa kendini yorar damağı düşer.

Sutum baya iyi geliyor, 4 gunde 190 gram almis hatta bugun tartildi aile hekimliginde. Her zaman bu kadar fazla emmiyor, dun aksam ne hikmetse doymak bilmedi. Su an yine normal duzenine döndü cok sukur.

1 Beğeni

Benim doktorum ilk 2 ay ne kadar emmek istiyosa emsin sütünü arttırır demişti o yüzden ben hiç takılmadım her istediğinde verdim

Ben anlamıyorum doktor 2 saatte bir 20 30 dk emzir dedi bugün saglık ocaginda izlemimiz vardı hemşire de bebek istedikce sık sık emzir 2 saat bekleme dedi ama göguslerim yumusuyor süt toplanmiyor dedim bebek emdikce beyne süt üret diye uyari gidiyormus
Bu arada bebegim 18 gunluk 3.500 gr dogdu ödem falan atınca 3.220 gr düştü bugun yine 3.570 gr olmuş ama hemsireye az geldi heralde memenden ayırma dedi benim oğlan emzikte tutmuyor öğürüyor :joy:

1 Beğeni

Aslında her bebek farklı en iyi besleme şeklini annesi bilir onu zamanla kendin bulacaksın. mesela benim oğlum balık gibi doyduğunu bilmiyor ben memeyi çekmessem kendi ayrılmıyor. Bu sefer çok emdiği için ağzından burnundan geliyor süt. Ama ben memeyi ne zaman isterse o zaman veriyorum öyle şu kadar saatte bir beslenmeli olayını anlamıyorum. Çocuk bir saat sonra ağlasa emmek istese bebeğim dur daha 1 saat var beslenmenemi diyicez. Yenidoğanda biraz farklı ama sarılık olmaması için uyanmasını beklemeden sık sık emzirmek gerek.

1 Beğeni

Hemşirem bana memede oyalanması için sütünü sağ sonra ver oyalansın memende temas etmek istiyorsa dedi çünkü 40 dk yı aşınca fazla doyduğu için muhakkak kusuyordu. Bende emziğe alıştırdım kauçuk olanlara damak yapılarına daha uygunmuş. Emmeyip attığında acıktığını anlayıp meme veriyorum sonra yine emzik :innocent: biraz kandırıyorum ama Allah affetsin :blush::cherry_blossom:

Ah ah benim oğlum da aynı sizin anlattığınız gibi :slight_smile: balık gibi mene verince susuyor emzik zaten sevmiyor

Benim bebegim beş gün kovozde kaldı. Oradaki Yenidogan hemşiresi bana 15-20 dk bir meme sonra gazını al diğerine gec onuda 15-20 emzir dedi. Kovoze girmeden once benim bebegimde 30-45 dk arası kalıyordu tek memede sonra kilosunu yeterli bulmadılar ben uzun kaldıgı için cok süt var sanıyordum halbuki… Sağım makinesiyle 15 dk da meme bosalıyor ama soyle dusunuyorum bende bebekler arada dinlenip dinlenip çekiyor makine gibi hızlı hızlı değil o yuzden tek memede 30 dk bulması normal diye dusunuyorum kendimce…
Bebek tokken uyur dediler birde. Sizin bebeginizde cok kucuk daha sarılık riskine karsıda sık emzirmek iyi olur

Biz 6 aylık olduk şuan 1 aydır doyduğunu biliyor çok şükür karnı doyunca hoop dikeliyor hemen kusmamız eskiye oranla baya azaldı sizinde düzelir yakında :smiling_face: