Bebeğim 18 aylık ve sürekli meme de kalmak istiyor gün içinde 10 15 dakikaya emicem dşye bana yapışıyor dün 18 ay aşısı oldu ve kontrolü ebemiz 1 yaş kilosunda şuan kilosu 6 ay geride dedi ben de artık bunalmaya başladım memeden kesmeli miyim?
- Ayda arttı azalır diye beklerken 22 aylık oluyor daha da artıyor canı ne zaman isterse istiyor bazen bende hayır diyorum artık ama bi güç gelse kesicem direkt sonu iyi olacagını bilsem kesicem de sonrasını gözüm kestirmiyor pek ;(
Yani azalmıyor artarak devam ediyor
ben sanırım keseceğim hiçbir şey yemiyor uyanıyor meme yarım saat geçiyor mama yiyelim sonra vericem diyorum ağlamaya başlıyor tekrardan emiyor kahvaltı yapıyoruz birşeyler yedirmeye çalışıyorum yemiyor sonra yine meme istiyor böyle de olmaz ki
Kilosu kaç. Bilmiyorum ama bu aylarda memenin pek etkisi yok ztn çocuklarda iki ayrı görüş var kimisi memeyi bıraltkktan sonra yemeği arttı yemek yiyor artık diyor kimisi ise hepten aç kaldı diyor bebeğinizi en iyi siz tanrsnz ona göre seçin bnce kesip kesmeme konusunu
Benimkide aynı ne kadar azlatmayı denesem engel olamıyorum bazen beni de annem emzir dhaa diye teşvik ediyor ama ben bunalıyorum
Sizde dişler ne durumda son 4 dişi kaldı patladı patlayacak ondan mı bu kadar emiyorlar diyorum ama 3-4 dkkaalık şeyin ne faydasj var anlamadım
Kesin şu zamanda memeden kesmelisin diye bir şey yok. Bunun için senin ve bebeğinin hazır olması lazım öncelikle canım. Ebeymiş hemşireymiş kimsenin dediğine bakma. Doğru zamanı sen hissedersin mutlaka
benim oğlum da 18 aylık emiyor ve kesmeyi düşünmüyorum iki yaşını doldursun sonrasında bakarım ![]()
Sizinkinde de aşırı emme varmı 3-4 kez mi peki . Bende bunalıyorum ama hazır değilim çünkü gözlerinin içi gülüyor emerken çok mutlu
Ben öğle uykusuna geçerken bir de gece uykusuna geçerken emziriyorum. Gece de iki kere memeye kalkar. Dört kere emiyor genelde. Siz eğer emzirmekten artık rahatsızsanız azaltarak kesebilirsiniz. Gece rahatıma geliyor açıkçası meme alınca uykusuna devam ediyor sonrasında. O yüzden emmesi beni rahatsız etmiyor şimdilik ama beni bunaltsaydı keserdim . Meme görünce mutlaka ister mesela üstümü değiştirirken vs görünce hemen meme meme diye geliyor ama vermiyorum her istediğinde oyuna çevirip unutturuyorum
9 kilo şuanda boy kilo orantılı ama yaşıtlarına göre geride dedi ebemiz ve bilmiyorum kafam çok karışık çünkü gerçekten yapışık geziyor evin içinde yatım saatte bir meme diye geliyor dikkatini dağıtmaya çalışınca ağlıyor ne yapıcam hiçbir fikrim yok
benimkiler de aynı bir ağladı mı tamam ver diyorlar söz hakkımnyok gibi azalmıyor da dediğiniz gibi
- Aya kadar benimde öyleydi sonra azı dişi derken bende dişten yapıyor diye emzirdim şuam da kök dişleri 4ü geliyor bakalım yinede azaltıcam ve bu saatten sonra önce yemek aonra emme diye tekrarlayacağım bakalım ne olacak 4-5 emde keşke emebildiği kadar. Şu dişler de çıksın daha da azaltıcaö inşallah
Yok azalmıyor bu daha iyi gün gerçekten benim 18. Ayda arttı dişten mi yapıyor bilmiyorum. Dişleri patlasın artık bi dur diyecem alışkanlık tamamen ya. Annemde aynı ben olsam 5 yaşına kadar emziririrdim diyor ama çoğu zaman emmiyor bile oyun yapıyor . Dua edicem artık inşallah kendiliğinden bırakırlar ya
Bizim diş Faslı geçti çok şükür sadece dört dişi eksikmiş
diş atak vs olunca daha çok memeye düşkün oluyorlar memede rahatlıyorlar
bende aynı sizin gibi düşünüyordum ama son zamanlardaki hareketlerinden sonra kesmeliyim sanırım
benimki de sürekli istiyor saat 10 11 gibi odamıza geçiyoruz yarım saatte 10 dakikada sürekli emicek sadece emse ve uyusa sıkıntı yok ama o ağzında dursun istiyor emzik gibi kullanıyor beni
Aşırı düşkünsence bu sizi rahatsız ediyorsa tabi ki düşünebilirsiniz azaltarak kesebilirsiniz
Evet en çok bundan kıyamıyorum bakalım belkş onlar da çıkınca kendai azaltır
Bende emziği erken bıraktırdım bilsem 2 yaşına kadar bıraktırmazdım onla oylanırdı onun bağı daha az gibi geliyor orda hata yaptım . Net karar vermek bana çok zor geliyor hala kendi bıraksın derdindeyim . Numaradan da ağlıyorlar emin olun 20lik dişimi çektirdim 3-4 saat emzirmemem gerekiyordu ilk gün nasıl ağlardı 3-4 saate sonra baktım aklına bile gelmiyor biraz ağladığında dikkatini dağıtın bakalım ne yapacak arayı aça aça bıraktırırz belki
Yarım saat çok sık bir zaman dilimi öncelikle kararlı olun vermemekte siz inat edin ağlayacak ama her ağladğnda dayanamayıp verirsenz bu böyle devam eder de eder bi süre kendi haline bırakın ağlasın biraz bu dönemde özelikle isteklerini ağlayarak yaptırmaya calşıyor minikler ama bu sizi çok zorlar sabredn sadece sevdiği yemkler atıştrmlallar yokmu verip oyalasnz