Oğlum 16 aylık oldu geceleri en az 8 kez kalkıyor abartı değil ve ben çok yoruluyorum. Gün içinde sürekli emmek istiyor çok az ek gıda alıyor. Eski yöntem zararida var biliyorum ama acaba ucuna sirke falan sürsem tiksinip kendi bırakırmı? Yoksa ayrılık kaygısı vs yasarmi duygusal anlamda zararı çok olurmu? O kadar yoruldumki ne yapacağımı bilemez oldum doktorda emzirmemi sonlandirmami istedi
Bende bekliyorum köşede
Yani illa birakcaz da benm 18 aylık doktora bırakmak istiyorum geceleri uyumuyor dedim bu kışın bırakma bağışıklık kazanıyor sütten dedi gece uyanması da en fazla 2 dedi ağlasa da verme dedi biraz zor tabi iyikide kesmedim hemen ama cnku ağzında yaralar çıktı sütü bile icemiyordu
Bacım gece gercekten aciktigi için emmiyodur bence alişkanlik olmuş uykuya geçişi meme ile yapıyor sirke fln sursen tiksinse o zaman gündüzde emmez oğlum 1yaş 6gunluk gece en fazla 2kez kalkar hasta vs olmadıkça zaten bu dönemde ayrılık kaygısı olur bebekler de
Bence kademeli olarak biraktir gündüzleri de emerek uyuyorsa gündüzde alışır emzirmeyi uykudan önce kes 30 dk fln önce sonra pispis sallama vs dene gece baba uyutsun bir kaç gece çünkü onda meme yok bebek ayir edebilirmis yada gece uyandı hemen meme verme başka şekil uyutmaya calis çok ağlarsa ver
Ay zaten alışkanlıktan babasına veriyorum o kadar çok ağlıyor ki babası dayanamayıp emzir diyor. Birde üstüne asla bitmek bilmez diş çıkarma dönemi hepsi ard arda çıkıyor. Ama zaten vitaminleri artık gidalardanda alıyor süt sartmi bilemiyorum
Kuzum ya geçmiş olsun. Bizimkide grip oldu üstüne diş çıkarma dönemi. Bende kesmekte o yüzden kararsızım. Ama geceleri asla susmuyor bıraksak emmek için 1 saat ağlar
Çok geçmiş olsun Rabb’im şifa versin.ayni dertten yaniyoruz mecbur 2 yaşına kadar emziricem ben istemesem de. Su vermeyi sene biberonunu ver su içsn ben denedim bazen su içip uyuyordu bazen inat süt istiyordu çay demi süt göğsüne ya da sirke Sur tiktinecegi bişey yap işe yarar çünkü ben oruç tutarken tadı değişiyordu sütün bebek istemiyordu ya öğürüyordu o zamanlar
Canım 18.aya kadar anne sütü yada mama devam edin diyo doktorlar normal süt versen emzirmek yerine nasıl olur ki
Aynı durumdaydım sabır taşı ile kestim yarın 2 hafta olacak ve uykusunda iştahında güzel düzelmeler var artık gece kalkmıyor kalksa bile su icip uyutuyorum geri ilk 1 hafta zor ama gerisi cok kolay ![]()
Benim bebegimde 18 aylik bende sabır taşıyla kestim taşı ıslatıp göğsüne sürüyorsun ilk ağzına aldı memeyi yüzünü buruşturup bir daha almadı ilk iki gün memeyi açıp bakmak istedi her bakmak istediğinde sürdüm bugün 5.günümüz bitti ilk hafta biraz daha zorlayıcı oluyor ama daha güzel yemek yiyor geceleri kalkıyor ama o da düzelecektir tamamen umudunu kesince ben gerçekten 2 yaşına kadar emzirmek çok istiyordum ama beni çok yıprattı çok zayıfladım gece boyu emmek istiyordu ramazanda yaklaştı diye biraktirdim elhamdülillah bende sizin gibi bi anda bıraktırmak travma olur diye çok korkuyordum ama meme yok ama annen var bunun sinyalini iyi vermek lazım fazlasıyla sarılmak öpmek lazım kademeli bırakmayı inanın gözüm almadı
çok yıpranmıştım
Göğsünüz ilk iki gün patlayacak gibi oluyor ben azcık beyne sinyal gitmeyecek kadar rahatlamak için gün içinde 2 3 kez sagdım diger günler sabretmeye çalıştım 3den sonra göğüs de düzeldi
Birde mümkünse yanınızda birisi olsa daha güzel olur benim annem ziyaretime geldi meme aklına gelince ona veriyorum bisey açıyorum sevdiği yiyecekleri evde bol bulundurun surekli teklif edin
Allah kolaylastirsin ⚘️
Kızım 18 aylık emzirmeyi sonlandırmamıza 10 gün oldu çok şükür eskisinden daha iyiyiz. Yemek yemeye başladı, uykusu düzgün olmaya başladı. Kızım memeye çok düşkündü gündüz geçe hiç durmuyordu sürekli meme istiyordu. Sizin gibi geçe en az 10 kere kalkıyordum. İlk 1 hafta sürekli anlattım memeden süt gidecek ama sevgi gitmeyecek istediğinde sarıla bilirsin diye,sürekli dedim.Sabır taşı sipariş verdim gelince az suda 1 gün beklettim sonra göğüslerime sürdüm kızım isteyince çıkardım emdi anında bıraktı. Her istediğinde oh olmuş diye gösterdim istemedi. Ben gündüzü de geçeyi de bir anda kestim kafası karışmasın diye. İlk 3 geçe sürekli ağladı su verdim yanında oldum sarıldım, beraber uyuduk öyle 4 gün geçti sonra kolay oldu. Kendisi de unuttu. Yani sabır taşı yoğun baharat tadı veriyormuş kötü bir şey değil. Sutunuzu sağmanızı tavsiye ederim yoksa hasta eder sizi. İlk günler 6-7 saatte sağdım sonra 10-11 saate 4-5 gün sonra azalıyor sizde rahat edersiniz o zaman.
Elhamdülillah adınıza çok sevindim gerçekten insan rahatlıyor ya
Merhaba ben bir tedaviye başlayacağım için ani olarak emmeyi sonlandırmak zorundaydım ve bebeğim çok seviyordu bırakmaz diye korkuyordum. Bana şunu sür bunu sür diyenler oldu fakat ben sadece onunla konuşarak bıraktırdım. Artık büyüdün dedim süt bitti dedim. Acıkırsan sana yemek vereceğim dedim. Sarılabilirsin dokunabilirsin dedim. Kendisi de memi bitti büyüdüm demeye başladı. İlk iki gün çok ısrar etmeden birkaç defa istedi bende hep aynı cümleleri tekrar ettim. İstediginde sarıldım öptüm göğsüme dokunmasına izin verdim seviyordu süt bitti diyordu kendisi de. Bir hafta içinde tamamen bıraktı
Teşekkürler canım suyunda denedim icsede tekrar meme diye agliyor
Peki sabır taşının bı zararı oluyormuş bebeğe. Bende mecbur o şekilde biraktircam. Tek sorunumuz gece emmesi gündüz sadece uykuya dalışta veriyorum gündüz kestim iştahı az bişey düzeldi. Tamamen kessem gece uykusuda aralıksız olur diye düşünüyorum
Bebeğiniz kaç yaşındaydi? benimki şuan bu cümleleri idrak edebilirmi bilmiyorum
Uykusu nasıl peki çok uyaniryormu geceleri yada bebeğe bi zarari olurmu. Ben sirke sürdüm yinede tiksinmedi
Bir sorun ya da zarar yaşamadık elhamdülillah
10 aylikdi biraktirdim gece cok kalkiyordu smdi 16 aylik alduk ogunden beri yatarken biberonla biskuvi mamasi kasik mama sut koyup weriyorum gece 5 6 oyle kalkip icip tekrr ytiyor resmen eziyetti smdi bu dogack olanada ypcm 9 aylik olnca birakcam karinlari doymuyor cok sık uyanip duruyolar insan dinlensmiyor. Birkmak icn bisey yomadim direk biberona gecis yptm