arkadaşlar normal doğum yapalı 9 gün oldu dikişlerim var alttan sürekli wc den sonra batikonla temizledim kuru tutmaya çalıştım oğlum sarılıktan hastanede yatıyor birazda kendimi zorladım pansuman için baktım fikişler sararmış gözüküyor düşecek gibi birazda gerginlik hissediyorum acaba iğleştimi düşermi yoksa farklı bi durummu önceden gözükmüyor du
ağrıyor normalmi peki
Çok normal canım anlattıkların yeni yeni iyilesecek daha 9 gün olmuş 15-20 günü bulur ki dikişler düştükten sonrada ağrın olacak illa ki endişe etme , dediğin gibi hastanede kaldıysan hareket halinde olduğun için ağrı yapabilir. Bide kesi atıldıysa acıyı daha fazla hissedersin doğal olarak ,benim ilk doğumumda öyleydi ikincide kesi atılmadı sadece biraz yırtılma oldu doğum esnasında o daha az acı verdi mesela . Geçmiş olsun bu arada
teşekkür ederim ![]()
Benim de epizyotomi vardı. İyileşmesi uzun sürdü ya tamamen iyileşmesi iki ayı buldu. Oldukça kuru tutun su vurmayin. Taharet yerine pecetegi ıslatıp sadece dokundurarak silin. Pansuman da çok şık yapmayın o da ıslatıyor. Ben hastanede 6 gün kaldım dogumda bana hiç pansuman yapmadılar. Sordum hemşireye dikislerime pansuman yapılmayacak mi diye. Hayır dedi kurumasi lazım pansuman yapmıyoruz. Ben kendim eve çıkınca yine bir kaç kere batikon sürdüm mikrop kapmasin diye.
doktor kontrolüm vardı dış dikişler dökülmüş bile içtekiler duruyor dedi içim rahatladı birazda olsa bence batikonun çok etkisi var