Merhaba hanımlar oğlum 3ay ongunluk oldu ve kucakta oturmak istiyor oturtsam bı sıkıntı olurmu uzattigim zaman hemen ağlıyor bazen oturmak istiyor ne kadar süre oturmaliyim
Merhaba canım, 3 aylık bir bebek için kucakta oturmak istemesi oldukça yaygın bir durumdur, çünkü bu şekilde çevresini daha iyi gözlemleyebilir ve kendini daha güvende hisseder. Ancak bu yaşta bebeklerin sırt kasları ve omurga yapıları henüz tam olarak gelişmediği için uzun süre oturmak uygun değildir. Bebeğin sırt kasları ve omurgası oturma pozisyonunu desteklemek için yeterince güçlü değildir, bu yüzden çok dikkatli olmak önemli.
3 aylık bir bebeği kucakta oturturken sırtını ve başını desteklemek önemlidir. Onu dik oturturken elinle sırtını ve başını destekleyerek kısa sürelerle oturmasına izin verebilirsin. Örneğin, birkaç dakika boyunca kucağında oturmasına izin verip, sonra tekrar yatırmak ya da pozisyonunu değiştirmek bu durumda daha uygun olur. Uzun süre dik pozisyonda kalması omurgasına zarar verebilir.
Bebeğinle kucakta zaman geçirirken onu farklı pozisyonlara geçirmek (örneğin karın üstü zaman – “tummy time” yapmak) kas gelişimini ve çevresini keşfetmesini destekler. Aynı zamanda kucakta yüzü sana dönük şekilde yarı yatay pozisyonda tutmak da bebeğin çevresini görmesini sağlayabilir ve onu rahatlatabilir.
Bebeğin oturmak istediğinde kısa sürelerle destekleyerek ona bu deneyimi sunabilirsin, ama uzun süre oturtmaktan kaçınmak önemli. Bebeğin büyüdükçe ve kasları güçlendikçe zaten kendi başına oturma becerisini kazanacaktır. Şu an onun en güvenli ve sağlıklı gelişimi için uygun destekle pozisyonunu değiştirmek yeterli olacaktır.
Benim bebegimde 2 ayindan itibaren vardi su anda 3ay 10 gunluk doktor boynunu dik tutabiliyorsa altan destekle kucaginda kisa sureli oturtabilirsin demisti
Benim ki de 2 aylık sürekli kucağımda dizlerini bükerek oturmak istiyo korkuyorum oturtturmaya fakat sürekli kendini geriye atıyo ağlamaya başlıyo emzirerek sakinleştiriyorum