Eş ve aile sorunu

uyumayan anneler mutlaka vardır anneler görümcem ve oğlu bana geldi görümcemin oğlu 9 yaşında bir çocuk ama bıldıgınız gibi 9 yaşında bit cocuk artık 4 yaşında değil okula giden gayet herşeyin bilincinde olan bir cocuk oluyor her geldiklerinde evimde kavga çıkıyor gorumcemın oğlu cocugumu sıkarak sürekli öpmeye calışarak kucağına alarak sevmeye calışıyor cocugumu tutamıyor heran düşecek diye ödüm patlıyor kızım daha 3 5 aylık daha sonra kızım çok ağladı bende elinden almak zorunda kaldım bu sefer aman sankı meraklıym diyerek kendı ağlamaya başladı ama nasıl ağlıyor yanii gorumcem o ağlıyor diye tekrar xocugu aldı tekrar kızım durmadı sıkıldı ağladı derken bildiğiniz 3 5 aylık kızımla inatlaşıyorlar yanı abla bi zamet 9 yaşındakı oğlun ağlasın be karşınızdakı oyuncak bebekmı?! hepsını geç hepsını yuttum daha sonra altını açıcam dedı görümcem bunum altı dolu dedi ( bilirkişi) :smiley:o sirada ben dha yeni açmiştim herneyse açtı oğluna gel poposubu ye öp diyo mahremiyet nedır bilgisi 0 resmen benim orda şalter attı resmen anneler allah aşkına söyleyin bu duruma hangınız hangı anne ben izin veririm rahatsiz olmam der ?! art niyetle yapılmasa bile mahremiyet denen bitşey var bazı şeyler olmaz ağlasın cocugun üzülsün cocugun 9 yasında kocaman cocuk hiç bir anne bu duruma ızın vermez eşim sorunun bebde olduğunu deli olduğumu abarttıgımı söylüyor ama onunda cocuk oldugnu söyliyor ama kızının mahremıyetını koruyamayan biri olarak asıl sorun onda emınım bana bir coğunuz hak vericek her ne hikmetsr birde gorumcem yaza dogru bilirkişi olarak kızımın kulağını deldırmeye karar almiş, bana sordunmu?! ben ızın verdımmı?! nasıl bu kadar rahat davranıyor eşim benlr konuşmuyor neymş onun ablası gelince sıkıntı cıkartıyormuşum sanki doğru geliyolarmış gibi bu ne ya bıktım hangınız bunu kabul edersınız

Ama abartmışlar benimde kaynanan yatalak altı bezleniyor o bile her gittiğimizde getir opim diyor elini alnını öptüğünde tedirgin oluyorum acaba enfeksiyon varmıdır bebeğim elini hep ağzına alıyor şimdi gidip yikasam ayıp olur. Bunu düşünürken 9 yaşındaki bir çocuğun senin bebeğine bunları yapması hiç hoş değil bebek bu daha dikkatli olmak lazım. Mahremiyet konusunda da biz okulda eğitim veriyoruz ben oğlumun altını diğer odada değiştiririm kimsede bişe diyemez. Ablamda kızını öyle yapardı. Neyseki eşim farkında bu tarz konular hassas ve 9 yaşına gelmiş bir çocuk mahremiyet eğitimi almış olması lazım ben Urfa Suruç’ta bile bu eğitimi verdim çocuklara bilinçsiz aile çok fazla gerçekten işiniz çok zor

1 Beğeni

Bence yapilanlar gercekten igrenc. Bi kere 9 yasinda bi cocugun bebeginizi kucagina almasi bile yanlis. Ben evime bile kabul etmiyorum cocuklari. Bi kere geldiler ve cocuguma -kucaklarina bile almadan- fazla yakin davrandiklari icin bi daha kabul etmedim. Cocuguna sahip cikamayan cocugunu ev ziyaretine goturmesin bi zahmet. Ayrica sirf cocuk diye her seye goz yumacak degiliz. Artik konusup bir seyleri anlayabilecek yaşa gelmiş cocuklara yanlış yaptiklari zaman gerekli uyarilar yapilmali.

1 Beğeni

Her konuda haklisin canim o cocugu bi dusurse omur boyu onlar degil sen cekersin Allah korusun. Bebek sarsilsalmasi olursa yine sen ugrasirsin cok kotu sonuclana biliyo. Ben kadinlarin yaninda bile altini acmamaya ozen gosteriyorum 9 yasindaki cocuk tabi bilincli bi cocuk cunki benim kizimda 10 yasinda. Asla cocugu durdugu yerden almaz almadi daha hic 1.5 ayligiz. Bizde simdiden tepkini koy o senin cocugun senin istemedigin biseyi kimse yapamaz onami kalmis kulagini deldirmek. Bide sana tavsiye canim erken deldirme kulagini ben ilk kizimda 1.5 yasinda deldirdim komsum operken basortusu kupeye takildi arkasi kilitli kupeydi cocugun kulak deliginin icine girdi kupenin arkasi

Sınır tanımayan yine koca tarafı sorunu… Yani genelde böyle oluyor kimse kusura bakmasın. Sınır nedir had nedir bilmeyen insanlara bas bas bağırın artık bu nedir böyle? Güzellikle anlamiyorsa sıkıntı çıksın yani gerekirse çileden çıkar evden kaçana kadar bağırırdım. Bu kadar da hadsiz olunmaz ya. Sen kimsin benim bebeğimin altını açacaksın ya sen kimsin anne babası yerine kararlar vereceksin? Hele çocuğun kucağına çocuk asla verilmemeli. Veremem deyip vermeyin aglarsa ağlasın. Mahremiyet olayına hiç girmiyorum bile evime geldiğine pişman ederdim. Sakın sakın karıştırmayin. Bebek benim bebeğim deyip alın elinden kim ne kadar sinirleniyor sinir krizi geçiriyor ağlıyorsa ağlasın kapıyı açın gitsinler sonuçlarına katlanacak olan o. Ben annemin yanında bile değiştirmiyorum altını odama gider hallederim en başından beri. Erkekmiş kızmış ,onda da aynısı varmış, kaç tane büyütmüş , ne olacakmış vesaire ne derse desin isterse küssün hiç farketmez yani. Eşinize de güzellikle anlatın mahremiyetle alakalı videolar izletin demek ki fazla oluşmamış. Eşinizle aranızdaki sıkıntıyı gördükçe daha da hadsizleşip çirkefleşiyorlar siz eşinizle iyi olmaya çalışın. İnşallah anlayacaktır. Çok hassasım bu konularda kusura bakmayın sinirlendim.

4 Beğeni

Bebeğin kız galiba canim 9 yaşında erkek çocuğunun yaninda bile altını açmaması lazım benimde biri 9 biri i yasinda 2 oglum var 2si bile birbirini görmemiştir mahremiyet önemli izin verme lafini soyle

Haklısın ve ne kadar manipülatik davransalar da tavrını korumalısın. Esin konuşmuyor mu konusmasin. Ama sen tavrını koru. 9 yaşında bir erkek bir kız bebeğin çıplak halini goremez. Ne pislik olaylar yaşanıyor bu ülkede hepsinin temeli de böyle böyle atılıyor. Gerekirse sende eşine mesafe koy. Bu seni yıldırmasin. Onları korumakla mükellefiz biz ve sende elinden geleni yapacaksın. Manipülasyonlara boyun eğme.

2 Beğeni

Benim görümcemin oğluda küçük 5 yaşında aynen kafasını bastıra bastıra sevmeye çalışıyor ben o yğzden ınşar geldiğinde hep kendi kucagıma alıuorım eşime bişey de diyorum anlamayınca . O da çoöuk falan dşyodu . Sonra bebeği ona verdiğimde o da insan gibi sevemdiğini fark edince kızmaya başladı dur dedikçe daha fazla yapıyor çoçuksa çoöuk herkes çoöuguna baksın valla . Sürekli yapma etme demekten bıktık bizde . O kadar çoöuk yatak odama girip çekmeceleri karıştırıyor oyuncak alıyor bşrde kafasına göre saygı sıfır

Kapısını kilitleyin gitsin. Kimse de bir şey diyemez. Burası kendi eviniz değil bizim kendi kurallarımız var demek lazım. Sınır bilmedikleri için çocuklarına da öğretemiyorlar maalesef…

1 Beğeni

Mahremiyeti kimse anlamıyor valla benimde kızım var 5 buçuk aylık ben babasının yanında bile altını açmamaya özen gösteriyorum kayınvalidem kapıderime ikide bir altını açıyor gösteriyor kaç kere uyardım ne olacak deyip durdu geçen belden aşağısını yıkamaya kalktı kayınpederimle birlikde ver çocuğumu diye avazım çıkdığı kadar bağırdım bide bana kızıyor niye işine karışıyorum diye insanlar okadar değişik ki kimse özen göstermiyor anlayış desen hiç yok

1 Beğeni

Kendileri de aynı bebeğinde suç yokki kapı balkonlu odaya kaynanam gelininş sağolsun kilitleme şansı bırakmadı

Valla bende arrık uyarıyorum herkesi . Kimse bebeğimi büyütmeye kalkmasın benim . Kimse biz kadar iyi düşünemezs haddini aşıyorlar

Ya ne kadar ayıp. Eşinizin bunu yok benim tarafıma böyle yapıyosun tribi ayrı bi konu zaten. Benim de kızım var eşimin erkek yeğeni ya da kendi yeğenim yok bakim öpim dese tepkim aşırı sert olurdu. Özellikle anneye. Mahremiyet denen şeyi biz kız çocuklarımıza öğretmekle yükümlüysek onlar da öyle. Valla sert tepki verin hem eşinize hem bu tarz olaylara fazlasıyla haklısınız.

Çocuk bebekleri çok seviyorsa görümcen doğursun bitane kardeşini sevsin oda. Görümceni sert bi şekilde uyarman gerekiyor öyle ağız ucuyla söylemekle olmaz. İsterse kırılsın ha küserse dahada iyi olur en azından barışana kadar bebeğin biraz büyümüş olur. O senin bebeğin senin kuralların geçerli. Bu cehalet ne kötü birşey ilk çocuğumdada ben böyle görümce kaynana terörü yaşadım. Sonraki iki çocuğuma ağızlarını açamadılar. Ama eşinden kaynaklı bunların hepsi böyle konularda sana destek verse onlarda ağızlarını açamaz.

2 Beğeni

Poposunu öp mu :roll_eyes: aman Allah’ım. Sadece sizin kızınızın değil o erkek çocuğunun da istismarı söz konusu. Dokuz yaşında bir erkeğe bunun yaptirilmasi her iki çocuk için de saglikli değil. Kocanız nasıl normal görür bunu anlamış değilim. Ben bayanların yanında bile açmıyorum altını. Kesinlikle izin vermeyin

1 Beğeni

Tüm yanıtları okudum içime hepiniz su serptınız Allah razı olsun ben mı yanlışım diye dusunup uzuldum artık tavrım her konuda daha net olacak​:heart: