Kizlar bebeğim doğduğundan beri eşime yeterince vakit ayiramiyorum oda hic vakit ayiramadigimi söylemiyor cok anlayışlı ama farklı birseyler yapmak istiyorum akıl verebilirmisiniz?
Merhaba canım! Bebeğinle ilgilenirken eşine de vakit ayıramadığını hissetmen çok doğal, özellikle bu yoğun dönemde. Ama eşin anlayışlı ve bu çok güzel, yine de onunla farklı ve özel bir şeyler yapmak istemen çok hoş. İşte birkaç öneri:
-
Küçük Sürprizler Hazırla: Ona özel bir not ya da sevdiği bir tatlıyı hazırlamak gibi küçük sürprizlerle ona düşündüğünü gösterebilirsin. Küçük şeyler bile büyük etkiler yaratabilir.
-
Birlikte Yürüyüşe Çıkın: Bebekle birlikte kısa bir yürüyüş yapabilir ya da bebek uyurken kısa bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Hem temiz hava almak hem de birlikte vakit geçirmek iyi gelecektir.
-
Evde Romantik Akşam: Bebek uyuduktan sonra evde basit ama romantik bir akşam planlayabilirsin. Mum ışığında bir akşam yemeği ya da birlikte izlemek için bir film seçmek gibi şeyler yapabilirsiniz.
-
Ona Özel Bir Kart: Duygularını ifade eden el yapımı bir kart hazırlayabilir, onu ne kadar sevdiğini ve ona değer verdiğini yazabilirsin. Bu küçük ama anlamlı bir jest olacaktır.
-
Bebekle Birlikte Zaman Geçirme: Eşini de bebeğinizin günlük aktivitelerine dahil etmeye çalış. Beraber banyo yaptırmak, masal okumak gibi aktiviteler, hem onun bebekle bağ kurmasını sağlar hem de seninle birlikte kaliteli zaman geçirmesine yardımcı olur.
-
Günlük Minik Buluşmalar: Gün içinde kısa bile olsa, birlikte sadece ikinize özel 10-15 dakikalık bir kahve molası verin. Bu zaman diliminde sadece birbirinizle konuşun, bebekten ya da günlük sorumluluklardan bahsetmeyin.
Bu dönemde küçük jestlerin bile çok kıymetli olduğunu unutma. Eşinle ilişkinizi taze ve güçlü tutmak için ufak ama anlamlı anlar yaratmak yeterli olabilir.
Kelin ilacı olsa başına sürer bebeğim 6 aylık oldu ben bazen evli olduğumu unutuyorum
Eşimle sinemaya gitmeyi özledim en çok bebeği bırakacağım kimse yok bulsamda emiyor zaten 2 saatten fazla bırakamam mamada içiyor ama emmeden uykuya dalamaz. Yapacak bişey yok büyümesini bekliyorum
Cok teşekkürler
Eyvah eyvah biz daha 7 haftaligiz buyuyene kadar
Biz akşamları eşim gelince bebekle birlikte oyun oynuyoruz sonra ben yemek hazırlarken o bebekle vakit geçiriyor aktivitelerimizin hemen hemen hepsinde oğlumuz da var başka türlüsü mümkün değil çünkü sofrada sohbet ediyoruz bebek uyuduktn sonra birlikte film izliyoruz bazı zamanlar da akşam yürüyüşüne çıkıyoruz aslında bebekle zor oluyor eşle ilgilenmek ama düzene bindirince o kadar zor gelmiyor herşeye bebeğinizi dahil etmeniz gerekiyor
Haftasonu evde oldugu için , gece Bebeğimi uyutuyorum zarzor, sonra cips falan koyup film izliyoruz,haftada 1kez yapıyoruz böyle ,ev günü oldugu icin @Eğitimcianne
Bebiş uyuyunca bende uyuya kaliyorum ama yapabiliriz teşekkür ederim
Evet kesinlikle katılıyorum
Genelde bebeğimin uyku saatleri aynı bu yüzden gece yatmadan vakit ayırıyorum eşime atıştırma masası kuruyorum kahve yapıyorum olur da ada uyanırsa onu da aramıza alıp sevgi saati yapıyoruz böylelikle eşim de kendinden ilgi gitmiş gibi hissetmiyor çok değil 15-20 dakika ayırmak yetiyor ama bebekten bebeğe farkeder bazı bebeklerle bunu yapmak gerçekten mümkün değil
Çok teşekkür ederim Hiç bu açıdan düşünmemiştim
Rica ederim umarım herşey en kısa zamanda yoluna girer birbiribize vakit ayırınca daha dinlenik hissediceksin
Umarim öyle olur