@Eğitimcianne1 , @Didem dediklernize sonuna kadar hak veriyorum bende öyke çok sıkıştıran darlayan bi. Kadın değilim bende hep bu düşüncedeyim işten veya dışardan gezmeden bi yerden eve gelince asık suratlı mutsuz karşılamak istemiyorum böyle yaparsam biliyorum ki daha çok soğuyacak evden gelmek istemeyecek itmiş olacam onu ben o eve gelirken gec gelse bile şakayla karışık sonunda evin yolunu bulabldnmi diyorum sonra oturuyoruz sakince biraz konuşalım diyorum tartışma olmadan kavga etmeden söylüyorum güzel bir dille dalga gecer gibi dinliyor anca işi düştü mü yanıma gelir konuşur sarılır vs yoksa benm söylediğm hiçbir şey umrunda değil hep te söyler ne kendini yoruyorsun iki buçuk senedir konuşuyorsun değişen bir şey var mı diyor boşver takma beni de kafanda kurma diyor gec mi geldim boşver sanane diyor karışma ben buyum diyor iatedğm saatte gelrm diyor bişey söylesem aman ne konuşuyorum senle diyor arkasını dönüyor uyuyor yada telefon izliyor iletişim yok bu yüzden ztn bu kadar kavga ediyorz ben boş duvara konuşuyordum bu zamana kadar beni asla dinlemiyor haklısın aynn diyip susturuyor kavgayla da gitmiyorum ama bnm de bi sabrım var ve taşıyor ağlamya başlıyorum ağlamama laf ediyor diğer odaya gidip uyuyor sen le mi uğraşcam diyor ee hal böyle. Olunca ben napablrm ki o küsüyr ben gidip konuşuyorum ediyorum o zaman da nasıl olsa bu kız ztn gelir diyip kafası rahat oluyor ama üç. Gün oldu bende konuşmuyorum bu sefer o gelene kadar ben gitmicem bizde en önemli eksik olan şeyler iletişimszlk saygı, değer adamın bana saygısı yok hiç sayıyor değer vermiyor böyle olunca da kopukluklar çok yaşanıyor
![]()
Kasım’da 2 sene olacak geçen sene ramazan da oldu ev her cepheye bakiyo salonum onu az yokuş yukardan aşağı sıka sıka geldiler ordan yatak odası tarafıma dönüp pat bizim cama bu senede adamın teki evden 10-20 adım ötesi bir kadına sıkıp kaçtılar kadına bişey olmadı yanında ki adamla Elele gittiler diyorum eşime artık gelenekselleşti her sene bişey
Dilerim bu iletişimsizliğiniz bir an önce biter çünkü asıl sorununuz bu zaten sizinde dediğiniz gibi
Teh urkutucu oldu her yer.
Herşey anlamaya niyeti olana siz de haklısınız. Madem konuşarak olmuyor bir süre siz kabuğunuza çekilin, kendinizle meşgul olun.
Arkadaşların dedikleri normal bir adam için çok işe yarar ama bu başka biri ya. Yeminle tam dayaklık ya okudukça sinirlendim. Triplere, laflara bak. Bu adam hiç dayak yememiş adam akıllı valla dünya onun etrafında dönsün istiyor resmen. Şiddet eğilimim yok dermişim ama cidden kafasını sürtmelik bir karakter ya… Evinde mis gibi karın var, sağlıklı bebeğin var, temizlik desen yemek desen oh her zaman hazır. Adamdan hiçbir şey istemeyeceksiniz ama. Oturup iki rahatsız oldugun şeyi bile anlatamayacaksin ağlamadan bagirmadan. Tamm eskinin adamları neffffret! Sen ne kadar cabalasan da o buna alışmış dediğin gibi. Nice konu açtın burada okuduk yazdık ama bu kadar da olmaz be kardeşim. Sen de bir cansın yani bu ne tavırlar bu ne ergence laflar ya. Anasının büyütemedikleriyle uğraşıyoruz bir de böyle. Gel bir ilişki terapisine gidelim desen ne der bilemiyorum ama inşallah Allah’tan bir ders alır da aklı başına gelir artık ne desem bilemedim. Allah yardımcın olsun, kendini üzme bu adam için sakın. Sen sakinliğini koru, musmutlu ol ve öyle görün. İçten içe kemirsin sana söyleyemediği sözler. Zamanla açığa çıkacak eminim.
Ben genel olarak rahatsız olduğum durumlarda önce sessiz kalır, uzaklaştırım gelip sormadan da ona monoton davranırım. Baktım farketmedi o zaman konuşurum 1 gün geçtikten sonra. Çoğu zaman farkeder. Yüzümün düşmesinden anlar birkaç saate gönlümü alır elinde olmadan olan şeyler için bile. Bazı şeyleri affetmem ama genel olarak sorun edilmeyecek küçük şeyleri tamam dikkat et bir dahakine diyerek kapatırım. Hizaya çekmek değil bu, ilişkimizde sen neyi istemiyorsan bana da yapma modu.
Ya evet konu sahibi yanlış anlamazsa eşi hala evliliğin bilincine olgunluğuna sahip biri değil gibi geliyor bana da. Yani bu tarz inatlaşmalar eşine karşı üslup şuan değil belki ama çocuğu da etkileyecek
Benim eşim bensiz hiçbir yere gitmez çok nadir beni götürmeden annesine ve teyzesine gider.. bende biraz kendimle kalmak istiyorum ama gitmiyor bir yere. İşten eveee evden işe. Özellikle sinirlendigimde annene falan git gelme en fazla yatmaya gel diyorum. Gitmiyor ![]()
Bak senin gibi ılımlı bir insanı bile sinirlendrdi bu durum gel bide bana sor bende öyleyim önce sessz kalıyorum ne oldu diye sorunca cvp vermiyorum ilkinde sessz kalıyorum ertesi gün bakıyorum yine aynı bu sfer konuşuyorum ama o asla gönül almaya çalışmaz her zaman kendi kendime düzelmemi bekler öyle de oluyo aslnda iki gün geciyo sanki hiçbir şey olmamiş gibi davranıyorum yapım gereği küs kalamıyorum o da o yüzden rahat heralde ama o kadar içimde biriktiriyorum içime atıyorum ki o bunu görmüyor bile düşünsene her gün başka başka sebeplerden sorunlar yaşıyorsun ama hiçbirni çözmeden kenara kaldırıyorsun biriktiryorsun ve insanın başına gelen hastalıkların aslnda aşırı stresin getrmş olduğu bir durum organların strese verdiği tepki imiş bazı sorunlarım çıktı sağlık ile ilgili şu an onlarla da uğraşmak zorundayım bikaç doktora daha gitmem lazım bende kavga etmekten çok yoruldum kendi kendime savaş veriyorum barış ilan ediyorun en iyisi Bnmde kendi kabuğuma cekilmem böylesi bzm için daha hayırlı olacak sanırım