Etin çözdürülerek kullanılması hakkında

Kızlar dalgınlığıma geldi bir hata yaptım ve buzluktan çıkarıp çözdürdüğüm kıyma ile sarma sarıp tekrar buzluğa attım. Çözünen eti tekrar dondurmuş oldum​:cry: şimdi o sarmayı atmam mi gerekiyor ya.

1 Beğeni

Ben çok anlamıyorum buzluk işlerinden ama eşim çözünen birşeyi asla tekrar dolaba koymaz, ya yiyeceğiz ya hayvanlara ya da çöp..:person_shrugging:

1 Beğeni

Biz.çözdürdüğümüz kıymayı köfte yapıp buzluğa atıp çok yedik :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes::woman_facepalming:t2: çocuğa yapar mıyım asla. Ama biz yedik​:grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

Evet olması gereken o, zehirleyebilir bile maazallah. Hiç bugüne kadar böyle birşey yapmamıştım. Eti geçtim emeğime acıyorum :sob:

Yaa birşey olmamış çok şükür. Ben de bilmiyorum napsam kararsız kaldım :frowning:

Eğer kıymayı kavurarak yani pişirerek sarmayı sarıp buzluğa attıysanız bir şey olmaz , çiğ olarak ikinci kez buzluğa girmesi sakıncalı

2 Beğeni

Bişey olmuyor sadece daha fazla bakteri üretiyor

1 Beğeni

Yani köfte belki risk ama @Zeynep35 in dediği gibi pişirerek atarsan birşey olmaz. Bende sarmaları yaparken içini pişirio sarıyorum

1 Beğeni

Pişiripte atılıyor ama pişirilmeden atılmıyor geçenlerde bir dr söylemişti ordan aklımda kaldı

1 Beğeni