Kiradayız 25 oldu üstüne ev sahibide evi satacak ne zaman satılır bilmiyoruz daha ilan vs koymadı zaten arada emlakçı var eşime de güzelce sor netleştır konuş diyorum adam 2 aya satarsa napıcan diyor. Katılımev 5 ay bekletiyor ama satılırsa bizi hemen çıkartma şansları varmı onu da bilmiyorum. Bunlara katılmasan da krediyle de inanılmaz yüksek faizler ;(
Eve de inanılmaz alışmıştım bebeğimi burda kucağıma aldım balkondan çoçukları falan izliyordu ;( zaten 1-2 seneye doğu görevimiz çıkar bu ev bizi idare eder diyorduk
Bu konuya ne desem bilemedim bizde bir ara katılım evim ile görüşmüştük ama çeşitli ödeme planları var sizin koşullarında göre yani . İsterseniz gidin tek tek görüşün öyle karar verirsiniz en az 5 ay diye biliyorum.kimine seneler sonra da çıktığı oluyor orda temsilci öyle anlatmıştı yine de sormakta fayda var Allah yardımcınız olsun .
Canınızı sıkmayın mekanlar değişir önemli olan ailecek huzurlu mutlu olmanız Allah kolaylık versin
Hemen çıkın diyemez ihtar çekmesi gerekiyo ve size evi boşaltmanız için minimum 1 ay süre vermesi lazım daha satışa bile koyulmamış panik olmayın. Sözlü söylediği şeyler geçerli değil yazılı bir şekilde bildirmezseniz kirayı ödeyip oturmaya devam ediceğinizi belirtin. Haklarımı biliyorum diyin. Bizde istanbuldayken eve çok giden gelen oldu birisi aldı sonunda evi ama çıkarmadı bizi zaten kira zammına 2ay kalmıştı eski kiradan devam ettik sonrasında 5katı fiyat belirledi bizde taşınmaktansa kabul edip oturduk ertesi sene yine çevreye baktı 2 kat fiyat istedi yine taşınmaktansa kalmayı tercih ettik ve o sene 2 kira ödedik sonra eşim memuriyete atandı İzmir’e ailemin evine geldik. Gelir gelmez de eminevime yazıldık zaten araç olarak girmiştik istanbuldayken çok minik bi miktar ödüyoduk toplam 100 bin ödemişiz onu eve çevirdik paramız da yanmamış oldu. Biz temmuz 2025 de peşinatsız olarak girdük 2 milyon için dosya masrafı 175 bin dediler zaten içerdeki bakiyemiz 100 bindi üstüne 75 verip aylık 50 50 ödemeye başladık. 16. Ayda bize kuralı kısımda çıkmasa bile verilecek hak sahipliği 16. Ay da bu sene Kasım ayına denk geliyo o tarihten itibaren de aylık taksitlerimiz 66 bine yükseliyo toplamda da 33 ay taksit ödeyip bitirmiş olucaz. Biz izmire annemin evine taşındık kira ödemiyoruz evin faturaları sadece giderimiz. Eşimde maşallah güzel kazanıyor yüksek ödeme imkanımız oluyo o yüzden teslimatımız çok geçe kalmış olmuyor. Sizin imkanınız ne kadardır bilmem ama 5 ayda alabilmeniz için yüksek miktar ön ödeme yapmanız gerekir bu tarz yerlerde istediğiniz paranın yarısını ödemiş olduğunuz zaman size hak sahipliği tanınıyor, imkanınız varsa tabi biran önce ev sahibi olun. Ama asker polis eşiyseniz sürekli biyerlere göç ediyo olucaksınız evinizi ya memlekette ya da ailelerden birinin olduğu ilde alırsanız en azından onlar ilgilenir kiraya verirken. Biz yatırımlık düşündüğümüz için 1+1 olur herhangi bir şehirde olur biran önce de alalım diye çok yüklü bir ücrete girmedik bi miktar da evde birikimimiz var onlarla birlikte alabileceğimiz bişi bulup inşallah alıcaz. Birde TOKİ çıktı ama daha sözleşme imzalaması bile olmadı onu da bekliyoruz bi yandan da onun ödemesi gelicek. Allahım size de nasip etsin kiracı olmak çok zor gerçekten insan bugün kapıya koyar mı beni ev sahibi diye düşünmekten stres oluyo maalesef.
Ne güzel size nasip olmuş bugün görüşücez baklaım ev alsan bile içinde kendin oturmadıktan onra kötü kiracasıya denk gelirsen bile zor gerçekten herkes uğraşıyor . Bende diyorum eşime yazılalım 5 aya nerden satacak heöen nerden çıkarcaak belki alam bizi oturtacak içinde diyorum yazılmak istemiyor
Sağolun haklıısınız 5 aya piyasa da ne olur Allah bilir
Gucunuz oturdugunuz alin canim taksitle bu ev meselesi gercekten can sIkici.
Kendi basimiza geleni anlatiyim istedigin her evi alamiyorsun paran olsa bile dusuk geliri olanlar.
Yada en az 3000 gozden cikaracaksin en az 4 sene.
Devletten dusuk gelirli ev istersen sira beklemek zorundasin 20 sene az.bizde 23 sene bekledik oyle cikti suan oturdugumuz siraya giriyorsun.520 kisi basvuru basvurmustu ama bize uygun gorduler.
Siz nerye katıldınjz fuzulev eminev bu kadar bekletme yok kuralı demiyorum biraz peşinat verdikten sonra 5 ay diyorlar
Ben holladada yasiyorum canim
Abim şu anda ödeme yapıyor aslında çok iyi ama şöyle önden bir miktar para verılıyor sonrasında taksıtler baslıyor araba 5 ayda verılıyor ev 5 ayda verılmıyor ama yaklasık 1 seneye yakın odeme yapıyorsun neredeyse. Şu an aylık 120 bin ödeme yapıyorlar bu yazıldıgın miktarafa baglı ama az çok ev fiyatları bellı zaten. Aralık ayında ev bakacaklar sonrasında ocak şubat gıbıde oturacaklar oturduktan sonra 6 ay daha ödene yapacaklar ve bitecek önden ne kadar para yatırdı bilmiyorum. Sonradan yaklaşık 2 milyon odemış oluyor ilk baştanda ne kadar verdıyse artık. Mantıklı ama gelır çok onemlı yanı aylık 50 binde ödeyebılırsın en azında kira odeyecegıne bunu odersın şubelere gıdıp detaylı ogrensenız sızın butcenıze gore en uygun olanını çıkarırlar
50 öderiz bende çalışcagaım az kaldı ama ev sahibi evden çıkartırsa şuan kiracı falan 5 aydan uzun sürmeside kötüymüş
Yeni sahibi kiralamak isterse kontratınızı yenilersiniz hemen kötü düşünmeyin. En kötü farklı bir eve çıkarsınız zaten ev sahibi olunmadığı sürece illaki ev değişikliği oluyor. Önemli olan sağlık huzur olsun. Benim bi arkadaşım araba almak için görüşmüştü Eminevimle sanırım size uygun ödeme planı çıkarıyorlar aya bölüyorlar büyük bir kısmını bitirdikten sonra satın alabiliyorsunuz ev yada araba sanırım. Tabi daha detaylı sormak gerek bende arkadaşımdan duyduğumu aktardım.
Bugün gidecektik eşimle curcuna oldu rabi telefondan daha detaylı bilgi istedim .bayrama özelde kampamya varmış 1 trilyon 400 peşinat olursa ki oluyor aileler ile sonra 6 ay 7 bin sonraki ay 18 bin vs oluyormuş .
Sadcee bana mı çok mantıklı geliyor sizce eşim çok ince düşünüyor yok 5 aydan önce ev sahibi pat diye çıkarırsa yok faizler düşer ev fiyatları artarsa vs vs .
Ev sahibi çıkarsa bile yeni kiraya çıksak o arada diğer taraf 7 bin oldugu için bana çok mantıklı geliyor
Bayramdan sonra büyük ihtimal peşinat versekde ödemeler yüksek
Evi ne kadara satmayı düşünüyo ev sahibi belki imkan bulup siz alırsınız.
4.200.00 diyor daha önce satmış apartmandan biraz yüksekten piyasa çıksın diye bekliyor hemen satmıyor dedi bi kaç kişi eşime de fazla geliyor fiyat ama benim düşüncem şuan emin evime yazılıp bir yerden başlamak belki bu ev bize nasip olur dediğiniz gibi acil sıkışır belki bize satar bende çok isterim çünkü 1. Kat oğlum yemek yaparken balkondan boyuna göre direkt evin önünden basket oynayan çoçukları izliyor ve o beni çok rahatlatıyor . Yeni evde bu imkan olur mu sanmam yani dışardan rahatça bakıyor . Bende eşime bunu anltamya çalışıyorum yazılalım emlakçıyla konuş falan yok zaten 4200 dedi yok pahlı kestirp atıyor erkek kafası ….
Yani şuan katılımev eminevim hariç bu fiyatlara alma imkanımız yok . Ama peşinat verip 5 aya ver kesin verirlerse ödeme imkanımız var çünkü memuruz ikimizde
Bi görüşün bakalım belki olur da oturduğunuz evi alırsınız.
İnşallah