Ev taşıma problemi

8.5 aylık bir bebekle iki hafta sonra ev taşıycam ve nasıl olacak hiçbir fikrim yok. Önceden neleri toplasam daha iyi olur

Kolilerin ustelerini yaz mutfak salon yatak odasi diye kolay olur

Kızım 10 aylıkken taşındık. İlk önce bebeğinin eşyalarını topladık depoya gidecekleri kutu üstüne yazdık. Sonra kıyafetleri hurçlara yerleştirdik sonra hepsini büyük çuvala koyduk. Halıları yıkamaya verdik onlar iyi paketlediler taşınacaz deyince. Beyaz eşyalar zaten taşınırken firma topladı. En son mutfağı topladık en zoru da o oldu. Tabakları streçe sıkı sardık hiç biri kırılmadı.Kutuların üzerine yazdık mutfak, ıvır zıvırına kadar. Allah kolaylık versin bebekle çok zor ev toplamak sonra yerleştirmek.

Her şey gözümde öyle büyüyor ki

Toplanırken ne kadar düzenli toplarsan yeni evi o kadar hızlı ve düzenli kurabilirsin. A4 kağıdına kutuların içine neler koyduğunu yazabilirsin kırılabilecek olanları daha korunaklı götürmüş olursun ve çıkarırken ona göre çıkarırsın. Deterjan gibi yağ gibi akma ihtimali olanların ağzına streç sarıp bantlarsan ve kutunun üzerine dik tutun veya ok işareti çizersen dökülüp diğer eşyalarına zarar vermemiş olur

Nakliyeciler bazen şifonyer komodin gibi küçük eşyaları boşaltmadan bantlayıp sarıyorlar direkt içindeki eşyasıyla götürüyorlar. Buzdolabını en az iki gün önceden bosaltıp kurumasını beklemen lazım.

Buzdolabını boşaltırsam içindekiler ne olacak yani koyabilecek bir yerim yok dondurucudakileri

Şöyle strafor kutu al canım içine biz aküleri buz şişeleri koy hiçbir şey olmaz.

Çoğunu komşuya hediye edip en kritik götürebileceklerimi böyle yapardım ben olsam. 2 küçük kutu yeterli olur.

Biz 3-4 yılda bir tayin görüyoruz. Zamanı belli olduğu için önceden buzluktakileri bitirmeye çalışıyoruz. Eğer kalan olursa verip geri alacağımız biri varsa bir süre tanıdık birinin buzluğunda bekletip alıyoruz ya da alma ihtimalimiz yoksa başkasına veriyoruz. Bu sefer gideceğimiz yer uzak olduğu için derin dondurucuda içli köfte fellah köfte mantı vardı komşularıma dağıttım birer ikişer poşet. Bazen kısmet başkasının oluyor

Eğer yol çok uzun değilse çok guzel iş görüyor. Bizde termos aldık memleketten et, ilikli kemik suyu falan getiriyoruz.

Aynı şehir içindeyse taşınacağın yer veya kısa mesafe buzluk kısmını boşaltmana gerek yok içindekilerle götürüyorlar hiç birşey olmuyor. Şifonyeride Arkadaşın dediği gibi bantlayıp götürüyorlar boşaltmana gerek yok. İlk hiç kullanmadığın şeyleri kolile evde kullanacak birer takım bardak tabak çatal bırak onları gideceğin gün toplarsın. Kendinize valiz yapın bir iki gün giyecek kadar eşyayı o karışıklıkta elbise aramak zor oluyor.

Eğer imkanınız varsa durumunuz müsaitse ev taşıma firmaları var onlar gelip küçük büyük herşeyi çok güzel kolileyip sarıp götürüyorlar 15-20 bin arasydı en son araştrdğmda bnm eşim hayatta vermez o parayı ama siz verebiliyorsanız böyle yapın büyük kolaylık sadece özel eşyalarınızı siz toplarsnz geri kalanı onlar halleder

Ben herzaman kartonlar alirdim bantlardim.ev yakinsa kutulari gotur yavas yavas ivir zivirlarin onlar cok zaman aliyo aksamlari yerlestir dolaplarini cocugunu uyut.beyaz esya son gitsede olur yatak dolap onlari da once gotur goturdugunu direk yerlestirirsin.

Taşınacağım evle şuanki evim arasında sadece 1 km var o zaman boşlatmaya değmez

O zaman hiç bosaltmayın yakınmış. Bende bizler gibi bölgeler arası uzak mesafeye gidiyorsunuz sandım. Biz en yakın 9 saatlik mesafeye gidiyoruz. Once vandaydık adanaya gittik sonra bitlise. Bir doğu bir batı :grinning_face_with_smiling_eyes: