Ev yapımı muhallebi ve bebe bisküvi si tarif istiyorum
birsuru bebe biskuvisi tarifi denedim en mukemmeli bu oldu oglumda severek yiyor tavsiye ederim
1 adet olgun muz
2 yemek kasigi oda sicakliginda yumusamis tere yagi
3 adet hurma
1 yumurta sarisii
2 yemek kasigi zeytin yagi
3 yemek kasigi bebek irmigi
6 yemek kasigi tam bugday unu
1 cay kasigi kabartma tozu
once hurmayi sicak suda beklet kabugunu soy cekirdegini cikart ez sonra muzu ez icine bu ikisni karistirdiktan sonra diger malzemeleri koy unu az gelirse ilave et 1 2 yemek kasigi kadar yukusak ele yapismayan bir kivam olacak 180 derecede onceden isitilmis firinda tam dk tut 25 dk pisir yumusacik ve cok lezzetli oluyor esim yarisini yiyor cay ile mukemmel bir tarif
Ooo ellerine sağlık detaylı yazmış sjn tsk ederim zeynep hanim ins guzel yaparım
rica ederim canim muhtese bir cici bebe oluyor mutlaka yap hemde cok doyurucu ben ogluma gece yatarken 3 tanesini mamayla karistirip veriyorum 11 aylik gece beslenmesini kestik taa sabah 9 da kalkiyor hic acikmiyor
6 ay 18 gunluk kizim da burda sureekli kafal karışıyor seker ve tuz orani yüzünden sifir sekersiz de tarif bulamadim
bu tarifte hic seker yok sadece hurmanin ve muzun meyve sekeri o kadar
Yaptığınız mamanın içine mi katıyorsunuz acaba
Birde çiğ yumurta sarısı mı olcak. Ve yulaf unu olsa olurmu buğday unum yokta
Tarif için tesekkur ederimBugun denedim cok guzel oldu. Sadece kabartma tozu yerine aynı ölcüde karbonat ekledim (birkac damla limon suyu sıktım ustune) Tv de bir dr demişti cocuklar için yaptıgınız hamur işlerinde dogal olan karbonatı kullanın, kabartma tozu kimyasal bilesen oldugu icin zararlı demişti. Kabarması da gayet guzel oldu sizde bu sekilde deneyin isterseniz.
Bende yoğurtlu bir tarif vardı ama bebeğimin yogurda alerjisi var sanırım takip ediyorum suan o yuzden o tarifi yapmak istememiştim iyi oldu.
canim piric unu falan kullanip mama yapmiyorum 2 3 adet kendi yaptigim bisküviden bir kaseye ufaliyorum ayri biberonda 60 cc lik sma formul mama yapiyorum sonra biskuvinin icine koyup karistirdiktan sonra 180 cc olacak sekilde 4 kasik icine formul toz mama ekleyip karistirip kasikla veriyorum yatmadan yarim saat once 11 gibi uyuyor sabag 9 10 gibi uyaniyir gece 1 kez bile uyanmiyor cok sukur bu sekilde cok tok tutuyor
tabiki cig yumurta sarisi ben tam bugday unu kullandim ama yulafta olur bence bugday yulaf birbirine cok yakin bence olur bir deneyin
rica ederim canim afiyetle yesin sifa olsun bebisimize karbonatim yoktu o yuzden kab.tozu koydum her markete gittigimde unutuyorum insallah unutmazsam birdahaki sefere karbonat kullanmak istiyorum canim olmadigi icin kullandm
Mamayı yapıp bisküvi ile karıştırdıktan sonra ekstra 4 kaşık daha mı koyuyorsunuz. Kusura bakmayın orayı tam anlayamadım
evet canim normal sicak suyla 60 lik 2 olcek yapiyorum biskuviyi yumusatmasi icin sonra icine 4 olcek toz olarak koyuyorum biraz kıvamı koyulastirsin diye 2 olcek suya 4 olcek toz olarak malzemeye canim
Mamaların bu sekilde (kıvam artırıcı) kullanımı uygun degil, su ve olcek oranı belirtilen miktarın ne azı ne fazlası olmalı diğer turlu bobrekleri yorar agır gelir. Kıvam artırıcı olarak irmik veya pirinç unu kullanılırsanız daha iyi olur bence.
Bu arada bizim kontrolumuz vardı bugun bebeğimin dıskısı biraz katı dr kabızlık var dedi muz verme dedi. O yuzden dun yaptıgım kurabiyeleri ben yiyeceğim
Ay benim kızımında bu aralar katı dışkısı ve koyu yeşil yapıyor acaba Bizimkide mi kabızlık hiç götürmedim
pirinc ununu cok saglikli bulmuyorum canim fos kilo yapiyor sadece ki bir cok kisi normal muhallebi bile yaptiginda formul mama katiyor icine vitaminini alsin diye kivam artirici olarak degil dr um prof Ankarada bu sekilde yaptigimi soyledigimde zaten formul mamayi yaptiginda yuzde 70 i su bebek sadece yuzde 30 unu gida olarak aliyor sen su fazlaligini cocufa vermemis oluyorsun bosuna midesini doldurmuyorsun dedi bu sekilde devam et dedi sadece vitamin veriyorsun dedi yani kendi dusuncem degildi bu sekilde yapmak faydasini da cok gordum canim bizde hic kabizlik olmadi o kadar malzemede tek muz etki etmez diye dusunuyorum acaba cokmu kati gida yiyor yada su azmi iciyor bizde suyu cok fazla tuketiyor belki bundan dolayi kabizlik yasamamis olabilirim suyu biraz fazlalastir canim
Dr danısarak iyi yapmıssınız, onay verdiyse sıkıntı yok.. Mamalarla ilgili boyle bir bilgi paylasılmıstı o yuzden ben tedirgin oldum..
Evet bebegim su içmeyi sevmedi hiç muhtemelen ondan dolayı oldu..
insallah bira önce suya alisir cok faydasi var canim kabizik sıfır oluyor suluk almiyorsa bardakta deneyin dikkatlerini cekiyor bardakta icmek