Evcil hayvan ve Bebek

Kısırlaştırmadiysaniz ondan da olabilir. Dışarı çıkmadıkça bir de pencereden kedi falan görürse :sweat_smile:

9 ve 7 bucuk yasinda 2 kedim, 9 aylik bebegim var. Ozellikle evden cikmasina musade ediyorsaniz, aşılarını ve ilaçlarını duzenli yaptirdiginiz sürece zarari degil yarari var. Alerji, astim gibi hastalıklara karsi bagisikliklari daha güçlü oluyor.

Kısırlaştırmadık eşim belki kız buluruz yavruları olur falan kafasında :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: aynen kedi çok buralarda onları görüyor

Aşılarının hepsini yaptırmıyoruz böbreklerine zarar veriyor yaptırma demiş eşime petshopu olan bı arkadasi var ama iç dış parazit yaptırdık sadece çoğunlukla evde dışarıya neredeyse hiç çıkmıyor çıktığı zaman da ben oluyorum bahçede başka kedilerle hiç yakın temata bulunmadi .

Endişelenmeme gerek yok o zaman arkadaşlar teşekkür ederim hepinize :smiling_face_with_three_hearts:

Hic evden çıkmasa ve bebek olmasa doğru. Benim kedilerim hic evden cikmiyor, bebekten once sadece yazlari ic dis parazit yapıyordum. Simdi bebek oldugu için duzenli yapiyorum. Sizin ki disardan hastalik getirme ihtimali oldugu icin ya tum asilarini yaptirmalisiniz yada disari cikmasina izin vermemelisiniz

1 Like

En iyisi aşılarını yaptırmak şuanki durumda çünkü engel olamam bahçeye çıkmasına havalar artık düzedi azda olsa çıkarırız . Teşekkür ederim :folded_hands:

4 tane tekir kedimiz 11.5 aylik bebegimiz var, kedileri gercek anlamda yiyor yani engel olamiyoruz :slight_smile: biz bi problem yasamadik aksine onlarla cok guzel vakit geciriyor ve simdiden gercek bi hayvan sever oldu diyebilirim, disarida kedi gordugunde cok mutlu oluyor. Siz de kedinizi kisirlastirmayi düşünmelisiniz, muhtemelen sıklıkla kizana giriyor ve ciftlesemedigi icin stres yapip iyice tuy dokuyor.

2 Likes

Bende diyorum eşime bu hayvan kızgınlık döneminde stresten çok tüy döküyor diye ne alakası var diyo . Büyük kızım çok seviyor hayvanları özellikle kedileri inşallah küçükte sever ben sadece hastalık konusunda çok tedirgindim ama sorun yaşayan olmamış inşallah bizde yaşamayız

Benimde 4 yaşında dünyalar güzeli bir kız kedim var ve 7 aylık oğlum var, doktor 1 yaşından önce evde evcil hayvanla büyümesinin bağışıklığına çok faydalı olduğunu söyledi. İnşallah sizde bir caresini bulursunuz kıymayın yavrucağa

1 Like

Kıyamıyorum zaten oda bebekken geldi bize 2 yıldır bizimle evlat gibi ama korkuttular işte bebekle ol az diye o yüzden sizlere de sormak istedim

1 Like

Korkma Allah’ın izniyle birşey olmaz, hem ciğere yapışan tüyler değil tüyde bulunan parazitler 2 ayda bir iç dış parazit aşılarını yaptırırsanız içiniz daha rahat olur

1 Like

İnşallah canım evet iç dış parazit aşılarını yaptırıyoruz

1 Like