Evcil hayvan ve Bebek

Kızlar benim kedim hamile kaldığımdan bu yana benden uzak duruyor bebeğim doğdu ondan da uzak duruyo bi kaç kez koklamaya çalıştı sonra hemen gitti, ama gece ağlayınca falan hemen bizim yatağımızın yanına gelip miyavlıyor bebeğe bakın diyor resmen başka da birşey yapmıyo zaten :smiley::woman_shrugging:
Ben hep hayvan sevgisi ile büyüyen bebek olsun sevgi dolu olsun diye hayal etmiştim ama kedimde iş yok :smiley:
Sosyal medyadaki kediler bebek sallıyor yanında yatıyor falan inanasım gelmiyo bazen​:melting_face:
Var mı evcil hayvanla birlikte bebiş büyüten nasıl gidiyor sizde durumlar alıştı mı minikler birbirine​:cherry_blossom::cherry_blossom:

Bizim 4 kedimiz var, bebek henuz 2 aylik olduğundan cok vakit geciremiyorlar henuz. Bizimkiler de en fazla gelip basini koklayıp gidiyorlar. Biraz daha buyusun o zaman oyun arkadasi olacaklar bence.

1 Beğeni

Ya maşallahh 4 kedii ve 1 bebek zor değil mii

Ben köpek istemiştim evde beslemek için çok seviyorum köpekleri.

Eşim benim bekarlık dönemimde vardı zordu bakmak, sana hele daha zor olur bebekle dedi bakım istiyor,Cesurda çok küçük daha dedi .

Bu yüzden bizde yok​:melting_face:

1 Beğeni

Evet baya zor maalesef ilk donemler icin, zorlanmadigimi soyleyemem. Bebek biraz daha buyuyup kendine gelince kolaylasacaktir eminim

1 Beğeni

Bizde de durumlae aynı, pek yanına yaklasmiyor ama ağlayınca benden önce gidip bir bakıyor kızıma.

Eğer kucağımda kızım varsa gelmiyor, kucağım boşken hemen şırnasiyor bana, bizimkisi çok seviyor aslında ağladığında kedimi görünce hemen susuyor
Geçen gün eşim yanına yaklastirmis tabi sıktı mı ne yaptiysa kolunu disliyor gibi yapmış ama zarar vermemiş tabiki bir çizik dahi yoktu :upside_down_face:

1 Beğeni

Aynı benimkiler ya demek mi hep böyle :melting_face::melting_face:

1 Beğeni

Köpek daha zor sanki tuvalet eğitimi meselesi var ya ondan demiş olabilr eşin sanki ama ilerleyen dönemlerde cesurda ister oyun arkadaşı olur hem​:cherry_blossom:

Evet canım tuvaleti eğitimi için çok zor olur dedi ,bakalım inşallah :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Hanımlar benim kızım 2 buçuk aylık ve 2 yaşında da kedimiz var doğduğundan beri bizimle büyük kızımda eşimde bende çok seviyoruz fakat bu kedilerin tüy dökme problemi var bi dönemleri oluyor aşırı tüyü dökülüyor herkeste bu konuda beni uyarıyor bebeğe zarar verir ciğerine yapışır hasta edersiniz çocuğu gibisinden ben çok dikkat ediyorum sürekli temizliyorum evi kızımda kedinin bulunmadığı alanlarda bulunuyor daha çok . Aslında doğumdan sonra kediyi göndermek istedim ben ama eşim ve kızım asla gitmesini istemiyor. Var mı böyle aranızda kedi besleyen bebeği olup yani varsa bi sorum yaşadınız mı ? Ne yapmam konusunda fikir verirseniz çok sevirim .

1 Beğeni

9 yasinda kedimiz var 1 yasinda geldi bize bebegim suan 11 aylik hic bir sorun yasamadim 8 yil ayni evi paylastigim kedimi bende asla kiyamam vermeye aklimdan da hic gecmedi oda bir can :relieved_face: doktorumuz hic bir zarari olmayacagi gibi bagisikligina faydasi bile var dedi.

1 Beğeni

Kedim yok ama 2tane kuşum var bizde de eşim istiyor göndermek ben istemiyorum zaten yabaniler kafeslerinden çıkmazlar çok tüy döktükleri zaman oluyor evet ama o zamanlar kuşlarimin olduğu yere bebeğimi getirmemeye çalışıyorum 5ay 6 günlük bebeğim kuşların sesinden korkar kuşlar bebeği kıskanır ölür dediler çok şükür olmadi öyle bişey

1 Beğeni

4 yaşında 2 kedimiz var biri diğerinden daha çok tüy döküyor cins kedi kırması olduğundan. Bir de yazın mevsime uymak için tüy dökümü artıyor doğal olarak. Damla kullaniyoruz çokça tarar eşim de. Hamileliğimden önce de varlardı yavruluklarından beri bizdeler boz büyüttük. Bağışıklık konusunda bir sorun olmadı. Çok dikkatli bakarız her şeyleri tamdır bebeğimiz 9 aylık hiçbir sorun olmadı şimdiye kadar. Çok nadir aynı ortamda duruyoruz. Aşıları kontrolleri tam olduğundan içimiz rahat. Her gün dışarı da çıkıyorlar

1 Beğeni

Ay içimi rahatlattın teşekkür ederim . Beni de bu şekilde korkuttukları için göndermek istiyordum aslında kerimede üzülüyorum bizden ayırırsak hastalanabilir kıyamıyorum da ama işte bi tarafta da evladım olunca insan ister istemez düşünüyor

Yaa ilk defa duydum öyle bişeyi . Ben kuşta çok severim ama işte evcil hayvan çok büyük sorumluluk

Bizimki british cins kedi ama yine çok tüy döküyor bende sürekli tarıyorum hatta çok araştırdım mamadan olur dediler en iyi mamaları aldı eşim ama yine de tüy dökülmesini geçiremedik. Bende bazen çıkarıyorum bahçeye falan ama dışarıyı çok bilmiyor birde erkek kedi dişi kedi görür peşine takılır gider diye fazla çıkaramıyorum ben köy gibi bir mahallede oturuyorum araçlar çok hızlı ve dikkatsizler çarpabilir sokak köpekleri saldırabilir o yüzden korkuyorum açıkçası . Ama içimi rahatlattınız teşekkür ederim :folded_hands:

Biz dışarı alıştırdık eve hapsetmenin doğru olmadığını düşündük biz de köydeyiz :heart: her taraf köpek maalesef ben de ondan korkuyordum ama bir şey olmadi. Bahçeli evimiz var gün boyu disardalar o yüzden. Karı koca yavruları oldu hatta sonra kısırlaştırdık :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Bu damlayı onerebilirim 2 kutu bitirdik işe yaradı bence. Ama dediğim gibi yazın fazla tüyleri atmak için daha fazla dökülüyor ona engel olamıyoruz maalesef.

Aynen bende öyle düşünüyorum ama işte bu sebeplerden dolayı fazla çıkaramıyoruz . Maşallah nasıl güzeller :smiling_face_with_three_hearts::face_with_peeking_eye:

1 Beğeni

Aynen zaten normalde tüyü fazla dökülmüyor mevsim geçişlerinde çok dökülüyor su 1 haftadır hiç bu kadar döküldüğünü görmemiştim 2 yıldır bizimle . Bi deneyeyim bu önerdiğinizi . Bide kızım doğduğundan beri hayvan stresli ondan da oluyor diye düşünüyorum

1 Beğeni