Evliliğinizde size normal başkalarına anormal gelen şeyler?

Mesela herkes gider annesine kalır on gün bir ay. Benim öyle bir şansım yok eşim evdeyken hiçbir yere gidemiyorum. İstemiyor. Anca kendisi evde olmayacaksa o zamanlar gidebilirim. Gittiğim zaman da önce mutlaka kaynanama gidiyorum onun gönlünü ediyorum sonra anneme. Kaynanama uğramadan anneme gitme şansım yok.

Ben ıkısınde de kalmak istemiyorum. Kendi evim bir başka. Tabi gurbette olmadığım için olabilir.

Büyük sıkıntılardan biri bana göre. Evlenmeden önce eş ile konuşulması gereken durumlardan. O her yıl annesinde 1 ay kalanlardan biri olarak bu yıl artık kaynanamda 0 gün kalma yılına geldim. (Evlilikte 6.yıl) Ben kendi isteğimle kalırdım. Yaşanan şeyler buna sebep oldu nihayetinde. Böyle durumlarda kocanın zihniyeti sıkıntılı oluyor maalesef sorun orada. Yoksa kalmışsın kalmamışsın ,keyfin bilir aslında ama zorla güzellik olmuyor. En başından belirlenmemişse maalesef sonradan düzeltmek çok zor bu konuları. Belki zamanla daha adil bir şekle getirirsiniz. Anne deyince adamların damarına basılıyor çünkü.

Evliliğimin 6.yılına girdik. Çok şükür her yıl farklı geçiyor baya aksiyonluyuz bu konuda. Bazen bir fırtına gelir bazen geçer. Eşime sormadan bir şey satın almam veya bir yere gitmem genellikle garip karşılanır. Sormam yani. Karşılıklı güven meselesi aslında. Basit şeyleri sormam sadece. Evdeki her şeyi beraber yapabiliriz. Eşim tek başına da yapabilir. Bebek banyosundan, cam silmeye kadar. Ev işlerinde "yardımcı"değildir. Ev işi, eş işidir zaten. Genelde tüm yükü o alır ve böyle olması gerektiğini her yerde savunur. Kaynanamın yanında bile. :blush: ( Bizim romantiklik seviyesi :rofl:) Dışarıda elimi hiç bırakmaz , bebek arabasını hep kendi sürer. Sabah kahvaltıya kadar oğlumuza bakar, dışarıda gezerler, kahvaltıyı hazırlarım öyle gelirler. Yemek yapmadığım günler olur. Oğluma da kendi pişirir ve yedirir. Ben uyurum. Herkes çok garipser nedense. O da babası??? :thinking: Günün belli bir saatinde kimse kimseyi rahatsız etmez. Acil bir durum olmadığı sürece. Kendi saatinde takılır herkes istediğini yapar. Çamaşır sepetine atilmayan çamaşırlar yikanmaz. Her ay 1 pasta yaparım kutlanacak bir şey muhakkak bulurum. 1 gün uğraştığım pasta 1 günde biter. :melting_face: Birikim için fazla bir para ayirmayiz ihtiyaç dışında keyif odaklı alışverişlere daha çok harcama yaparız. Kimsenin ne dediğini umursamaması yönünden çok severim kendisini.:smiling_face: Yarın benim doğum günüm hatta belki yoğunluktan hediye göndermeyi unutacak yine. Olur mu olabilir. B12’ler yerlerde ikimizin de. :grin: Allah varlığını eksik etmesin en güzel hediye o. :blush: Allah herkese tartışması az neşesi bol yuva nasip etsin.

İşte benim istediğim hayat. Eşime bunları söylüyorum ama kabul ettiremiyorum.

Böyle anlattım ama yazılanlara kanmayın lütfen. İyi taraflarını yazdım genelde. İnsanız hepimiz, hoşumuza gitmeyen çok özellik var. Evlendik ama belli sınırlar içerisinde bunları" iyiliğimiz için değiştirebiliriz" düşüncesi var ikimizde de. Bu yoksa oluşturmaya çalışmalıyız. Kimse yaşamak istemediği bir hayatı sürdürmek zorunda değil. Bir kere yaşıyoruz biz de bu hayatı. Çoğu sorun oturup sakince güzel bir dille konuşunca çözülmeye başlıyor. Tabiki niyet de lazım. Herkes adım atacak. Yoksa düğüm oluyor. 2 kişinin dışındakileri de evliliğin selameti için dinlememeyi (çoğu zaman) başarmak lazım. Müdahale ettirmemek gerek. Anne baba diye özellikle. Kendimizi koruyamayınca evliliği de koruyamıyoruz çünkü.

“Kabul ettiremiyorum” dediniz ya. Aslında sürekli isteklerinizi söylerseniz ters teper erkek kişilerine. Şöyle ol, böyle ol, niye öyle değilsin gibi şeyler herkes için ters gelir. Kıyası birakmalisiniz. Bu değişiklikler hemen olacak bir şey değil. “Eşim bundan hoşlanıyor veya hoşlanmıyor.” bilinci gelmesi gerek. Eşim seviyor diye şunu yapayım diye düşünüyorsa o adamdan olur mesela. Ama hep sevmediğiniz şeye odaklarsaniz inadına yapmayabilir. 3.şahıslarla başlamayın hiç. (Hele anne babayla hiç. O konu çok zor.) Sevgiyle, ilgiyle aranızdaki muhabbete odaklanabilirsiniz. Ben de baksam başka evlilikler daha güzel geliyor yoksa. Bunun bir sonu yok.

Ooooh sen cenneti yaşıyosun saye​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

Biz de boş adam değiliz dermişim :grin::grin: Çok delirmedik be olsun artık @Kuti :smirking_face::smirking_face:

Şimdiden doğum günün kutlu olsun canım . Benim de bugun doğum günüm. :cherry_blossom::smiling_face_with_three_hearts:

Maşallah size , benim eşim de milleti çok takmaz yer içer gezer. Bu sene bile tatile gidek diye tutturdu. Ben kızın korkusundan gitmiyorum :melting_face:

Yaa doğum günün kutlu olsunnn nice mutlu yıllara :smiling_face_with_three_hearts: :revolving_hearts: Git ya ne güzel büyüdü artık Birce de çok güzel anı kalıyor bu yaşlarda bol bol da fotoğraf çek :revolving_hearts:

Doğum günün kutlu olsun Habiiş :cherry_blossom:

Hahaha bize bu kadar delilik yeter :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

Doğum günün kutlu olsun habiiiiiş nice mutlu senelere :heart_eyes:

Tsk ederim canım :smiling_face_with_three_hearts:.Maalesef hiç niyetim yok. Kızım aşırı haraketli ,sakin bebek olsa hadi gidelim diycem de …

Her şeyin arkasına koşarak gıdıyor. Artık seneye gideriz. O zaman biraz daha sakin olur.

Tsk ederim canlarım​:smiling_face_with_three_hearts:

@Kuti , @Şeyma.A :heart::heart::heart::heart::palms_up_together::heart:

Doğum günün kutlu olsun habiş rabbim sağlıklı uzun ömürler nasip etsin :palms_up_together::face_blowing_a_kiss:

Canm cok zor neden annemi mutlu etmeden önce kaynanayi mutlu etcen falan yanına gidip zaten zar zor evinden çıkıyor insan :slightly_frowning_face::slightly_frowning_face:

Bizde köye senede bir iki defa gideriz onda da kesinlikle ailemin yanında kalıyorum çok trip attı küstü o varken zorla kalıyordum hatta o annesinde ben annemde kaliyordjm ve en son dedim ki bak benm annem bbm yaşadığı müddetçe ben oraya gitcem onlar ((Allah korusun ya bişey olsa olseler o zaman gitcem mi hayır o yuzdn beni rahat bırak dedm tamam dedi yani bizim gelinlerde gelince anasına gidiyor kaynana da kalmıyor ee nolmus yani

Amın amın çok tşk ederim canım :smiling_face_with_three_hearts: