Arkadaşlar benim ikinci gebeliğim 38 haftamdayım doğuma çok az bir süre kaldı benim sorum şu ilk gebeliğimde tecrübesizdim kızımı doğru dürüst emziremedim meme reddi yaptı erkenden 2 buçuk ay tek emdi birdaha ne yaptıysam emmedi kızım bir yaşında ve ben hala ona iyi bir anne olamadım düşüncesindeyim toplumun baskısı çok yıpratı beni ikinci bebeğimde de aynı şeyleri yaşamak istemiyorum sütümün yağlanması artması için ne yapabilirim meme reddi yaşamamak için ne yapabilirim süt sağma makinası almalı mıyım alsam da hastaneye götürmeye gerek varmı çok stres içindeyim gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var
Uzman değilim 4 aylık anneyim hiç emzik ve biberon vermedim sağmadım sadece emzirdim emmek istemediğinde bekledim sonra denedim kimseyi duymadım doymuyor diyene bez sayıyorum diyip susturdum çünkü senden iyi bilemez kimse
Yağlanması için çerez badem fındık fıstık ceviz vb em önemli su 3 litre üstü içiyordum sütüm azalmasın diye
Hastanede Bebek gelir gelmez başladım meme vermeye yarım saate bir verdim sabaha kadar gögsum kanadı tüm yara oldu bebeğimde sureklide kustu kaynanam ne çok emziriyon zaten kusuyo diyip durdu aldırmadım bile bir hafta sonra hastaneye düştük üzüntüden sütüm azaldi hemşireler doymuyo diye mama vermeye başladık eve gelince ılık suda girdim sürekli birde duşta gogsume naylon yarakla masaj yaptım samarlarina hemşire önermişti incir dut kuru üzüm bunları kaynatıp hoşaf yapıyorum günlük içiyorum 3litre su içmeye calisiyorum birde bestlak süt artırıcı damla almıştım onu içiyorum hangi yemek süt yapar diye dikkat ediyorum şimdiden olumsuz düşünmeyin herşey güzel olacak önce kendiniz inanacaksiniz iyi bir anneyim sütüm bol olacak ve çocuğun doyacak sen inanırsan sütünde geliyor beynini yanlis yönlendirmeye çeksin yediginden ictiginden daha önemli senin düşüncelerin çünkü benimde azalınca ağlamaya başlamıştım çocuğuma yetemiyorum ben nasıl anneyim diye o zaman daha çok azalıyor gelmiyor sen kendine inanırsan oluyor Allah buyuk cnm
Vallaji bebeğim on bir aylık on hur aydır ne zaman çekirdek yesem göğsüm taş gibi oluyor sana yarar mı bilmem
Öncelikle hayırlı ve sağlıklı doğumun olur inşallah. Hastanede iken sütün gelmese bile sürekli emzirmeye çalış. Doğru emzirmeye önem göster. İlk doğumda yanlış emzirmeden ardına el pompası ile Sağım yapmaktan göğsüm yara olmuştu,Mutlaka dikkat edin. Emzirme sonrası krem kullanın mutlaka göğsünüze çok faydası oluyor. Lansinoh un HPA Lanolin var kesinlikle tavsiye ederim.Birde otomatik makine alın sonrasi için ilk edapta o kadar aktif sütünüz olmayabilir. İlk sütünüz gelmezde mama verirseniz üzülmeyin sarılık fln olmasından iyidir. Çünkü o hatayı ilkinde yaptım ben inat ettim doyuyor fln diye ama doymuyormuş çocuk ağlaya ağlaya mama verdim çok şükür sonrasında toparladık. Sonraki haftalar bebeğinizi iki saatte bir emzirmeye geçtiğiniz dönem bebek emdikten sonra kalan sütü sağın lazım olacak ve sütünüz artacak. Bu arada sütün,%87 sini su oluşturuyormuş bol bol su için. Hoşaf, bulgur pilavı diğer çoğaltan yöntemler ha birde bestlak damla. Bunlar benim aklıma gelenler diğer arkadaşlar da kendi tecrübelerini paylaşıyor ztn. Size aydınlatıcı bir yol olur inşallah
En önemli şey moral motivasyon her zmn yüksek tutmaya ve tutturmaya çalışın sağlıcakla kalın ![]()
Hayırlısıyla kucağıma alsaydım Allah razı olsun hepinizden dediklerinizi uygulayacam inşallah evlat bambaşka bir şeymiş gerçekten insan yetemiyor diye korkuyor ya yanlış yaparsam ya zarar verecek birşey yaparsam diye
Her çocuk bir değildir öncelikle onu bilip üzülmemeye bak canım eltimin oğlu da 3 aylıkken sütü bıraktı eltim ne yaptıysa almadı kendiliğinden bıraktı oda sürekli sağıp verdi yinede içmedi neler neler yaptı ama içmedi içmeyen bebek içmez bunu unutma diğer oğlu ise 2 yaşa kadar emdi anne sütünü bıraktırmak ta zorluk çekti sende iyi düşün iyi olsun canım biz kadınlar biz anneler herşeyin üstesinden en iyi şekilde geliriz güçlüyüz çünkü sana ne derlerse desinler kulağını tıka ![]()