Formül mama ile ek gıda

Formül mamayı içmeyen bebeği için ek gıda tariflerine formül mamayı ekleyen anneler var mı acaba? Deneyip bebeğinize kilo aldırabildiniz mi veya sevdi mi bebekleriniz bu şekilde. Bebeğim 6 ay 15 günlük ve mamayı ağzına bile sürdürmüyor bazen, kilo da çok az alıyor. Hazırladığım mamaların bazılarını seviyor en azından onlara eklesem bir faydası olur mu acaba.

6 ay 8 gunluguz tabi olur cokda tarif var oyle mesela ben bugun 2 kucuk dilim bal kabagi kucuk bi havuç buharda pisirdim 1 olcek mama 30 ml su koydum yedirdim. Kilo aliminida etkiler bence. Biz anne sutu almiyoruz mama iciyo ama ben tariflerede bazen ekliyorum

1 Beğeni

Bizimki mama tadını alınca yemiyor, bugün ilk kez denedim ben de irmik, elma ve formül mamadan oluşan bir mama hazırladım yemedi, formül mamasız halini biraz yedi. Yarın pirinç unu ve muzla karıştırarak da deneyeceğim bakalım inşallah öyle sever

1 Beğeni

Hem pirinc unu hem muz kabiz yapmazmi canim. Formul mamayi daha once karistirip yaptigimda benimkide yemedi. Bugun yedi ama anlamadim. Bi olcek koy fazla olunca tadi guzel olmuyo galiba

Aa kabız yapar mı düşünmedim onu hiç. Muzun uzun zamandır vermemiştim ama bir süredir zaten kabız. O yüzden dikkatli olmam lazım. Formül mamayı bugün de bir ölçek koymuştum ama o bile fazla geldi galiba

Evet yapar ben cok dikkat etmeye calisiyorum ama zaten kabiz bugun ugrasdi baya yapamadi . İrmik pirinc unu muz verirken cok az ver hepsi bi karisimda ayni gun olmamasina dikkat et zeytin yagi kat diyecem ama tadi cok fena oluyo yemeyebilir oncesinde bi cay kasigi icirebilirsin

1 Beğeni

Evet evet zeytinyağını kızım da sade verince içmişti bişeyle karıştırınca sevmiyo. Çorbalara koyuyorum sadece. Meyveli şeylere koymuyorum ben de

1 Beğeni

Ben purelerine bi tanede kuru kayisi haslayip koyuyorum oda iyi oluyo. Corbada iyide digerlerinde olmuyo evet. suda sevmiuo su icse belki bukadar kabizlik olmaz ama

1 Beğeni

Kayısı da iyi fikirmiş teşekkür ederim :relieved_face: benimki de öyle fazla su içmiyor gün içinde

1 Beğeni

Ben ek gıdaya başladığımdan beri formul mama cok nadir veriyorum. Genelde hep bizim yediklerimizden yedigi icin mamaya fırsat olmadı. Suan da da oyle alıştı 11 aylık çoğu zaman mama hiç kullanmiyorum nerdeyse 3 ana öğün 2 ara öğün olarak gidiyoruz mamaya gerek kalmadı açıkçası. Ama gelişimi açısından yine veriyorum arada eğer yemek yetismediyse ya da o an yediricek bisi bulamadiysam

1 Beğeni

Massallah ne guzel anne sutude almiyo dimi. Biz yeni ek gidaya gecdik bide kucuk bazen uykulu oluyo yiyemiyo huysuz oluyo mecbur mama verip yatiriyorum ama gunluk corba ve meyve puresi vermeye calisiyorum

Sütüm 4. Ayda kesildi malesef cok stresli zamanlarim oldu iyi atlattım tek başıma o günleri cidden kendimle gurur duyuyorum :grinning_face: ama olan Sütüme oldu. Evet şuan cok küçükmüş ama büyüdükçe mama kullanımın da azalıyor bi mama 2 hafta da bitiyorsa 1 aya çıkıyor. Arada katı gida da ver tavsiyem alışsın hem pürreye alistiklari icin oyle istiyorlar buyuselerde ben kimseyi dinlemedim bu konuda Allah ne verdiyse anam babam usulü gittim. Önceden yargılanıyordum her konuda şimdi ornek alinan oldum :rofl:

1 Beğeni

Benimki emiyor ama sütüm yetmiyor demek ki hiç kilo alamıyor. Ek gıda da hala tadım aşamasında olduğumuz için yeterli gelmiyor. O yüzden mama vermek istiyorum ama hiç içmek istemiyor. Doktor da mama ver dedi ama kendisi içmek istemeyince zorla da verilmiyo ki

Hem kadinsan hem anneysen mecbur atlatiyosun atlatmak zorunda kaliyosun canim nasibi okadarmis bende emziremedim. Corbalarina pirinç yada tel şehriye ekliyorum daha fazlasina cesaret edemedim öguruyo hemen ek gidayada yeni gecdik sayilir.

Hipp markasinin mama ile hazirlanan tahilli mamasi var bizim oğlan seviyor tavsiye ederim. Hippin diger kasik mamaları da guzel

1 Beğeni

https://www.instagram.com/ekgida_gunluklerii?igsh=MTc1Y2syejUyN2Q0bQ== guzel tarifler war bakabilirsiniz

1 Beğeni

Aa araştırayım teşekkür ederim :cherry_blossom:

Buna da bakacağım çok teşekkürler :cherry_blossom: