Merhaba,
Kızım 16 aylık ve formül mamayı kesmeye karar verdim. Sabah ve akşam yatmadan özellikle talep eder. İcmeyince yatmayı reddettigi de oluyor. Kesmek için ne gibi yöntemler kullanabilirim? Bir de bunların yerine doyurucu pratik ve kızımı rahatsız etmeyen neler hazırlayabilirim? Sizler neler yapıyorsunuz ? Doktoru 2 yaşına kadar devam etmemi söyledi ama ben artık kesme taraftarıyım.
1 Like
Ben kesmeye başladığımda.
Sabah kalktiginda veriyordum 120ml
Birde gece uyuduğunda veriyordum.120-90ml gibi.
Yavaş yavaş sabah mama gramını azaltarak vermeye başladım.
Sonra sabahlari vermeyi kestim birtek gece uyudugunda verdim.
Gece mama gramınıda azaltarak verdim sorna tamamen kestim gece uyudugunda sadece su veriyordum biraz.
Bu şekilde yaparak 1yaşına basınca kesmiş oldum mamayı nekadar sevinmiştim başardiğım için
1 Like
Ayyy bende şuraya sıkışıyim bende merak ediyorum bende biraktirmayi düşünüyorum 6 ay sonra ama emmedigi için emin olamıyorum şahsen. Anne sütü yerine kullandığımız için erken kesmek çocuğun gelişimin de sıkıntı olmaz mı?
Ya artık çok iyi ek gıda alıyor. Kendini doyurucu yiyebiliyor. Ek gıda olduğu için biraz fazla istekliyim. Değerleri de çok iyi çıkıyor kilo alımı da iyi. Artık yavaş yavaş bırakabiliriz diye düşünüyorum. Doktoru ile de tekrar goruscem bu konuyu. 6 ay anne sütü aldı. Daha fazlası olsun isterdim ama olmadı kesildi sütüm 
Benim en fazla 4 ay aldı dolu dolu sütüm vardı ama stres kaygidqn gitti
Benim hem kızım erken doğdu emme refleksi henüz fazla gelisik değildi mama+ anne sütü başlatmislardı. Göğüs ucum yoktu silikon uç da takmam söylendi bir süre. Kızımda kafa karışıklığı oldu. Meme reddi falan gelişti. Ben sagımla gayet iyi de gidiyordum. Eller serbest sağım makinası falan da almıştım. Sütüm baya baya artmıştı. Stoklama falan da yapıyordum. Abim eşiyle sıkıntılı süreçler yaşadı boşanma kararı falan. Neyse bosanmadilar ama olan bana oldu. Olaylar bı şekilde bana da sıçradı ve haksız yere maruz kaldığım şeyler nedeniyle de çok üzüldüm bir anda kesildi sütüm.. Kızıma da göğüse alıştırma çabalarım da vardı. Süt kesinlince o da beyhude bir çaba olarak kaldı hiç tutmadı kızım memeyi. Öyle işte 4 ay 4 aydır napalim nasipleri o kadarmis..
Neden formül mamayı kesmek istiyorsunuz en az 4-5 yaşına kadar 500 ml aşmayacak şekilde süt içmeleri gerekiyor formül mamada süte göre çok daha besleyici. Oğlum 13 aylık bende içsin diye çabalıyorum gece yatarken 120 en fazla 150 ml içiyor oda bi saatte bitiyor. 2 yaşında anne sütünü kestiğimde bi süre daha formül mama verip normal süte geçmek istiyorum biberonu unutursa normal sütü içmez diye korkuyorum.