Kızlar bebeğim daha 2 aylık 2 gün önce aşı yaptırdık ilk gün ateşi çıktı sonrasında ateşi falan düştü normale döndük bugünde biraz burnu tıkalı gibi birazcık öksürüğü de var ne yapacağımı bilmiyorum Bir yere de çıkmıyoruz havalardan dolayı. Nasıl kaptı onu da çözemedim lütfen yardımcı olabilir misiniz bu durumda ne yaptınız
Sık sık burnunu açık tutmaya çalış serum fizyolojik ile buhar vermen çok iyi olur geçmiş olsun
Evet sürekli açıyor öyle ağır değil ama halsiz uyku halinde hep
Aşı olurken kapmıştır canım . Hemlirede belki vardı, belki sizden önceki çocukta vardı yatırdığın yerden geçti . Herşey olabilir. Geçmiş olsun. Burnunu açık tut sürekli. Öksürüğü ilerlemesib
Ben de aşıdan şüpheleniyorum
Halsizlik uyku hali aşıdan sonra oluyor canım bide ateşi vardıysa şimdi sen birazda ince giydirmiş olabilirsin ondanda olabilir
Sanırım ondan soğuk aldı nasıl geçecek acaba zaten doğduğundan beri hava berbat çoğu zaman evdeyiz biraz güneşe çıkarırım diyordum daha şimdi üstüne böyle oldu bakalım umarım tez zamanda gecer
Canım çok geçmiş olsun umarım bir an önce düzelir ![]()
Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama ben Almanya’da yaşıyorum ve -12 de bile daha 4 günlükken dışarı çıkarıp sabah akşam yürüyüş yapıyordum. Üstünü kalın giydirmen önemli tabii ama bebeğin o temiz havayı soluması lazım aşırı iyi geliyor hem uykusuna hem nefesine. Birde evinde nem ölçer var mı? Evin havası kuruysa mutlaka buhar makinesi al. Burun tıkanıklığı ve öksürüğü hep kuru hava yapıyor çünkü
Ateşi de aşıya bağlıdır korkma ![]()
Burnunu sık sık aç canım birde hava güzelse çıkar dışarı korkma temiz hava çok iyi geliyor bebeklere
Gaziantepte yaşıyorum canim evde nem ve ısı ölçer daima bulunduruyorum dışarı da çıkıyoruz ama bir yaz gibi değil hep kapalı çıksa da D vitamini zaten alamıyor yazı iple cekenlerdenim umarım geçer canim ![]()
![]()
Normalde çok gezen biriyim ama haftada bir iki kez dışarı cikabiliyoruz ama bundan sonra öyle yapacağım üşütür diye korkuyordum böyle oldu havada dengesiz ama dediğiniz gibi günde bir iki saat cikaracagim
Çabucak şifa bulsun inşallah
sen elinden gelen her şeyi yapıyorsun panik yapma akışta kal bir kaç güne geçmezse başka şeyler düşünürüz ![]()
Umarım geçer Gizem çok tedirginim aşının tam etkisiymis sağlık ocağındaki hemşire numarasını vermişti sağolsun normal diyor ama malesef benim içim içimi yiyor
Annelik tamda böyle bir şey
Bizimde randevumuz haftaya şimdiden içim sızlıyor neler yapabilirim diye araştırıyorum can acıyacak diye kahroluyorum hele ki o halini görmek seni nasıl yıpratmıştır anlayabiliyorum
Öncelikle sakin olmamız lazım ki onlarda stresimizden etkilenmesin bol bol kucakla sarıl ki ağrısı sızısı seninle dinsin
Bir kaç güne geçer üzme kendini haftayada sen beni teselli edersin ![]()
Ay canım inşallah bebişin güzel atlatır ateş öksürük de beni korkutuyor ama burun tıkanıklığı farklı bir şey her nefes alamayisinda ödüm kopuyor
İnşallah canım
ya ben çok korkarım yapamam büyük ihtimalle ama sen yapabiliyorsan ya da bi eczaneden falan yardım alabilirsin burnunu yıkattırsana
emiyorsa o tıkanıklıkla beslenemez bile kuzum ya ![]()
Yapıyorum günlük umarım düzelir
Canım bebeğin nasıl oldu biraz toparladız mı
Biraz daha iyiyiz canım ama burnu aralikli tıkanıyor calpol ver dedi Dr sürekli uykusu geliyor bu kez de umarım toparlariz salgın var ya aman dikkat edin ne kadar çocuk girduysem herkes grup gerçi bizimki aşıdan sonra oldu
Evet canım salgın var benimkide 10 gündür öyle doktora gittik enfeksiyon ciğerine inmiş dedi antibiyotik verdi hala toparlayamadık