Gaz çıkarıyor kaka yapamadı

Arkadaşlar bebeğim sürekli gaz çıkarıyor 5 gündür kaka yapamadı doktor 10 güne kadar normal dedi ama insan merak ediyor işte yapabilmesi için yaptığınız evde bir şeyler var mı acaba resmen çocuğum kaka yapsın diye bekliyorum

Kuzum emziriyorsan gün kurusu kayısı ve bol su iyi gelecektir inşallah

Suyu her gün en az iki litre tüketiyorum vallahi anlamadım neden olmaya başladı diye

Kaç aylık minnoş ek gıdaya geçtiyse o yapar birde vegaferon kullandin mi demir damlası oda yapiyro bnm kızda ek gıdaya geçtik dün yaptı afadersin ama çok zorlandı :face_holding_back_tears:

Daha geçmedik 3 ay 2 günlük yeni yeni böyle problemle karşılaşıyorum günde 4 5 kez yapıyordu 3. Ayda böyle ara ara yapmaya başladı

Anladım kuzum duzleir ins sen gün kurusu kayısı ye zaten süt de artırır o fayda eder bnm kıza vegaferon vermiştik iki gün sadece sonrasında iki gün sonra sancikandi mahvoldu kızım gece boyu kayiis yedim bol su sabaha rahatladı çok sukru

Tamam canım kayısı sevmiyorum ama eşime aldırtayım bari yapacak bir şey yok artık

Gün kurusu daha iyi kuzum üç tane fakan uersin ins fayda eder zaten il doğum yapıldığında komposto yiyin derler hep yani bri zararı da olmaz

Benim kızımda da olmuştu Kuru kayısıyı parçalayıp su da kaynattım iyice özü çıktı 2 3 çay kaşığı içirdim iyi geldi

Tamam öyle aldırayım o zaman

3 aylık daha verilir mi ki

Kuzum bnece sen kendin ye bak dün kizjm zorlaniyrodu ek gidaya geçtik bn bize alerji yapmaid rahatlıkla yiyorum bu uuzden baya yedik sabashin çok rahatladı çok sikur

Biraz önce yaptı ama kabız olsa sert olur gayet yumuşak kıvamda pürüzsüz bir kakası olmuş sanki blrnderden geçirmiş gibi anlamadım. 3 aydan sonra kaka sıklığı azalır yazmışlar bazı yerde

Bence üç d3 degik 4.5 beşe doğrru azalir …bizde öyle oldu en azından hatta bnm kız 6.5 aylık olacak yeni yeni yaşamaya basliyoruz oda bn sürekli kayısı yiyorum bol su bakalım…sert olması kabızlıktan degildir ki zaten şimdi sert olmaz kabız olsada sadce anne sütü aldığı için .biz o dmalada kabız olmuştu birde bn ameliyat oldum iki gün mama verdik o zamna kabiz oldu katı degildi zorlanıyorsa kabizliktir .ama endişe etmene gerek yok uzuluyorux tabi canları yaniyor dediğim GB kuzum öyle oldu mu kayısı ye mis gb rahat olur çocuk sen başta az ye takip et alerji oluyor mu

1. Ayda benim kızım da yapmadı gaz çıkarması da çok iyi bir şey bu arada onu belirtiyim endişekenecek bişey de yok sütü fazla emilim sağlıyorlar başında yapmadı 1 hafta sonra 2 güne bir yapmaya başladı şimdi 4 buçuk aylığız günde 1 defa yapar ya da 2 bazen yapmaz bile daha az bez değişimi oluyor haliyle . Sorun yok yani doktor demişti bana da emzirme sonrası bir çay kaşığı zeytin yağı verebilirsin demişti . İstersen hakiki zeytinyağı dene

Her emzirme sonrasında mı bir çay kaşığı vereyim

Hayır :joy: yanlış anlaşıldım sanırım . Günde bir defa veriyorsunuz . Bir emzirme sonrası mesela öğlen saat 12 de emzirdiniz verin . Ertesi güm yine hemen hemen aynı zamanda verin.
Yanlış anlaşılmasın daha ufak olduğu için diyorum doktor demişti kayısı kaynat bişey ver sakın yapma karaciğerini yorarsınız başka hastalıklara yol açar demişti. Bende çok evham yapmıştım o zamanlar konuştuğumuzda tedavi sırası sormuştum

Tamam canım teşekkür ederim bugün eşim verelim demişti sabah bir çay kaşığı verdik bugün yaptı işe yaradı galiba

İnşallah düzenli olarak bir kaç gün ver. Gazı çıkıyorsa da dert etme yapar şimdi 4 buçuk aylığız bazen hafif katı gibi yapar bazen su gibi sıvı bazen günde 2 3 yapar bazen 2 3 güne yapmaz . Evham yapıyoruz işte
Rica ederim

Ben ilk çocuğumada verdim şimdide 41 günlük bebeğim var günde bir kere 2.3 çay kaşığı kadar verdim 2 gün verdim sadece düzeldi hemen Bi sorun yaşamadım