Bebeğim bir aylık oldu beş günlükken yoğun bakımda kaldı bir hafta sıvı kaybı vardı yeterli beslenemedigi için çok şükür emzirme konusunda artık daha bilinçli oldum bu sefer de gaz problemi var emme aralarında çıkartabilirsem çıkartıyorum ama bebeğim memeyi bıraktığı an çok ağlıyor elim ayağım dolaşıyor bir de uykuya direniyor hep kucağımda kalmak istiyor sürekli emzir gaz çıkar alt değiştir ve bunu sürekli tekrar etmek beni aşırı yoruyor kucağımda duruyor onun disinda hep uyanıyor ağlıyor gücüm kalmadı nasıl baş edicem herkeste durum böyle mi gerçekten çok zorluk çekiyorum
ALLAH yardımcınız olsun zor vala başta sıkıntılı oluyorlar benımde 3 cu buyuk kızım hırçın olmuş çok hiç soz dınlemıyor oğlumda kardesını kıskanıyor bebegı tam uyutuyorum gıdıyor uyandırıyor upuyor bahanesıyoe onu aglatıyor üstüne sureklı misafırım var bazen hergun bazen de 2 gunde bir eşimde hep çeşit çeşit yemekler olsun ıstıyor bebegıme sutum uetmıyor gıdıp gelmekten bazen yemek su içmeyı unutuyorum bilmiyorum ama annelik bıraz meşaketli bır yol bebegıme metsil gaz damlası verıyorum o iyi gelıyor bebegınız yogun bakımda kalmışsa istersenız cocuk doktora gosterın belkı bir çözüm olur İNŞALLAH
Gaz damlası varmış sanırım . Adını bilmiyorum . Doktorunuzdan isteyebilirsiniz. İyi geliyormuş
Bir aylıkken atak donoemi oluyor emme isteği artiyo sürekli ağlama gazdanda yapıyor üç aydan sonra düzeliyor gazı
Teşekkür ederim Allah sizin de yardımcınız olsun ilk cocuhum benim de dediğiniz gibi su içmek tuvalet yemek yemek hep lüks oldu yoğun bakım süreci olduğu için biz de misafirlere hep bir süre kabul etmediğimiz söylüyoruz ama bazıları çok anlayışsız bir an önce gelmek için ısrar edip bahane söylüyorlar mecbur almak zorunda kalıyoruz bebeğimle ilgilenmem gereken zamanda bir de insanları çekmek çok sinir bozucu önlerinden temizlik arkalarından temizlik yapıyoruz bir de yararlarından çok zararları dokunuyor kimisi yemek saatinde gelecek buna da eminim rabbim sabır ve güç versin inşallah
Teşekkür ederim
Çok zor ya üstelik meme ucumu bebeğim kavrayamiyor içe çöküyor silikon meme başlığı kullanıyorum ve göğüs uclarimda az çatlaklar var emzirmek işkence gibi sürekli krem sürüyorum ama bebeğim sürekli emmek isteyince tesiri olmuyor babasinda da durmuyor sadece bende ev işleri de beni bekliyor bölünüyorum iyice sanki bu süreç hep böyle ilerleyecek gibi geliyor sürekli bana daha da gözümde büyüyor
Amin amin ama ne olursa olsun bebegınızle ılgılenın insanları memnun etmek zor kı edemıyorsunda ALLAH sizdende razı olsun tez zamanda duzene gırwr bebegınızde İNŞALLAH ALLAH yavrularımızı korusun![]()
Amin inşallah çok haklısıniz
Yok zamanla düzelir emmesi meme ucu önemli değil kahve rengi ağzına alsim yeter gazdan dolayı bende öyle çaresizdim ama sabretmekden başka çare yo ben sürekli masaj yapardım gece bile bu bı süreç zmaanla azalacak yediklerinize dikkat edin bulgur mercimek çok gaz yapıyor bide memeyi iyi kavrasin yoksa hava yutar oda gaz yapar
Lansinoh kremi sürüp kare kare kestiğiniz buzdolabı poşetiyle kapatın göğüs ucunuzu . Ben bu taktikle hiç acı çekmedim doğumdan itibaren. Ev işini de eşinizle yapın bebek zaten durmuyorsa. Dönüşümlü bakarsiniz. Dinlenmeyi ihmal etmeyin. Allah yardımcın olsun ![]()
Merhaba! Ben de bebeğimle aynı sorunları yaşıyordum. Ben nurveys gaz damlası kullandım ama pek faydasını göremedim. Daha sonra araştırıp clinikid masaj yağı aldım. Hem gazında biraz yardımcı oldu, hemde uykuya dalmasında çok etkili oldu. Benim de bebeğim kucak bağımlısı 3 aylık olucaz ama hala aynı. Ara sıra hala gaz problemi yaşıyoruz masaj yağını sürüyorum ve rahatladığını da düşünüyorum. Merak etmeyin çok çabuk büyüyorlar.
O zaman ben de beceremiyorumdur meme ucunu vermeyi sürekli kucağımda keşke hiç bir kaygım isim gücüm olmasa da hep kucağımda tutsam huzurlu oluyor ama mümkün değil maalesef emmeyi tamamlamadan uykuya geçiyor tam duymadığı için uykuyu yarıda kesiyor üstüne gaz problemi kimseden destek de görmüyorum bir yandan böylesi iyi yarın öbür gün kimsenin başa kalkmasını istemiyorum tek başına da çok zor oluyor
Çok teşekkür ederim o kremi kullanıyorum ben de dediğiniz şekilde de deniyeyim esim cani isterse yardımcı oluyor malesef kimseden hayır yok sanırım bu süreçte
Teşekkür ederim bir yandan insan yavaş aksın bu anların tadını çıkarayım diyor bir yandan bir an önce geçsin istiyor
Üçüncü çocuğum valla aradan yedi sene geçmişti son çocuğundan sonra bende acemiydim unutmuşum emzirmeyi hemşire hastanede kaç defa gösterdi bebeği tam ememiyor diye başını tuttu iyice yasladi açlıktan ağlıyordu baktı göğsümde süt var ama bebek sürekli emiyor çiş yapmıyordu doğru emziremiyorsun demisti sende zamanla alışırsın başından destekle iyice ağzıyla memeyi kavrasin bebek diğer elinlede göğsünü c şeklinde tut memeyo gerekirse bi emzirme hemsiresinden yardım al bende alışamadım bebek bakmaya aradan zaman geçtiği için uykusuzluk bı yandan üç çocukla çok zorlandım daha yeni yeni alıştım şuan bebeğim 8 ay 23 günlük fırsat buldukça uyu bebeğim uyurken dinlen işleri o uyandığında yap zaten 2 aydan sonra sık emmez böyle zamanla üç saatte bir emecektir
En zor dönemler anne için hepimiz o yollardan geçtik benimkinin çok şükür gaz sorunu olmadi 2 ay emzirebildim ama gerçekten emzirmek mi mama mi derseniz kesinlikle mama daha rahatlikmis dediğiniz gibi sürekli emmek istiyordu benim sutum de yoktu zaten ve o dönemlerde çok kötü hissediyordum kendimi sağman ineği gibi
çok şükür 5.5 aylik olduk Ve o günler geçti geçiyor bir sekilde bunu düşünürseniz bir nebze olsun rahat hissedersiniz kendinizi ![]()
Çok sağolun ![]()
İnşallah teşekkür ederim ![]()
Merhaba benimde gögüs ucum yok denemediğim yol kalmadı yinede emziremedim ilk çocuğumda sütümü sağıp verdim şimdi ikinci çocuğum 3 aylık onada sağarak veriyorum şimdiki bebeğim daha bir aylık olmadan adenovirüs oldu bağırsakları çok hassaslaşmıştı ve sürekli ağlıyordu gaz sancısını yoğun hissediyormuş günlerce uykusuz kaldım metsil kullanıyordum Bi etki göremedim doktor doktor gezdikten sonra biri laknogas adında gaz damlası önerdi tek şişede çocuğum öyle rahatladı ki anlatamam hem biraz uyku yaptı sakinleşti gazı geçti 2. Aydan sonra kullanmadığım bidaha şuan bebeğim çok rahat uyku düzeni kurduk onun sayesinde keyfi yerine geldi ![]()