Kızlar bebeğim 15 günlük oldu, ilk günler uykusu falan çok iyiydi. Son 4-5 gündür gaz sancıları başladı. Emerken nefesini duzenleyemiyor ve çok fazla hava yutuyor. Özellikle uykuya gecis zamanı huysuzlaniyor ağlama krizine giriyor emzireyim diyorum hırsından ememiyor bile… Ne yapacağımı şaşırıyorum sesi kısılıyor artık ağlamaktan. Bende gaz damlası alayım dedim belki biraz rahatlar. Var mı bu konuda tavsiye ve önerileriniz? Hangi damlayı kullanmalıyım? Nurse harveys duydum bir kaç kişiden, nasıl sizce ?
Canım ben ilk metsil kullandım azıcık işe yaradı sonra yaramadı en son sab simplex diye bir gaz damlası var onu aldım şuan iyi birde sanırım senin sütun tazyikli geliyor bu yüzden nefesini kontrol edemiyordur süte yetiseyim diye hızlı emerken hava yutuyordur emzirmeden önce biraz sağım yapıp göğsünü yumuşat birde öyle dene
Ben nurse kullandım cok işe yariyor canım
Bu damlalar şimdi kullanılır mı peki? 1. Aydan sonra dedi bugün sağlık ocağındaki ebe… gogusumu sagmayi da deneyeyim bi teşekkür ederim
Yaa kaçıncı ayda kullandın canım bugün ebeye msj attım 1.aydan sonra kullanabilirsin dedi. Daha 15gunluk nasıl geçer kalan 15gun bilemedim
Kirad çekirdekli kemer alabilirsin canım patik
Kolik bir bebek annesi olarak seni cok iyi anlıyorum ve bazı tavsiyelerde bulunayım canım yeni emzirme döneminde süt akışı hızlı olabiliyor o yüzden bebegini yatarak emzirsen iyi olur böylece hava yutmaz ve gazı az olur ve gazı varken lütfen emzirme… dahacok gazı birikiyor ve yapamayınca cok daha kötü oluyor. Ayaklarının altını bol bol masaj yap bağırsaklar harekete geçiyor. Bacaklarını karnına bastır ve her emme sonrası ağzından gazını mutlaka cıkart bağırsaklara inince daha kötü oluyor. Bende nurse harveys kullandım ama sadece kriz anında işe yaradı yeniden o döneme dönsem vermem açıkçası ama elinde bulunsun belki sende işe yarar. Birde yüzüstü egzersiz yaptır ki karnına baskı oldukca gazı hareket edip aşağı yönelip.çıksın
Allah kolaylik versin canim gaz sancisi kadar zor bisey yok kendinide sicak tut bebeginide ayak altina sicak su torbasi iyi oluyo ama patlar falan Allah korusun yap demiycem ama sicak tut. Benim ilk cocuk kolikdi biogia kullaniyoduk memnunduk biz birde cok mecbur kalirsak battaniyeye koyup salliyoduk ozaman sancisi kesiliyodu
Bebeğim de çok gazlıydı saatlerce ağlayıp uyumuyordu ayaklarının altına adaçayı yağı sürüyordum gaz masajları ütüyle havlu ısıtıp karnına koyuyordum vs bir sürü şey denedim en rahatlatan hangisiyse bulmaya çalışın yapacak bir şey yok bir süre böyle gidiyor üçüncü ayda gaz sorunumuz kesilmişti Allah kolaylık versin
Çok teşekkürler tavsiyelerin için dikkat edicem… yatarak emzirdigimde daha az hava yutuyor doğru, ama bazen o kadar korkuyorum ki uyanıp aglayacak diye gazını cikarmadan yatırdığım oluyor
Benim bebeğimde çok gazlıydı gaz damlalarinin hemen hemen hepsini kullandım bigoia biraz işe yaramıştı doktorum bana ön süt şekerli ve gazlı arka süt yağlı ve doyurucu olur sütün hızlı ve yoğun geldiğinden arka sütü alamıyor demişti şekerli sütte gaz yapıyor demişti emzirmeden önce biraz sağ emzirirken de bı sağ memeyi bı sol memeyi emzirme sağ memeyi emzirdin diyelim ikinci kezde ordan başla ki hem ön sütü hem arka sütü alabilsin demişti bide bebek yağı ile masaj iyi geliyordu
Mrb bizde çok çektik gazdan halada devam ediyor ama azaldı eskiye bakarak hala gaz damlasinkullaniyrum ben 4 aylik olacaz 9 gun sonra aönce yeme icmene dikkat et gaz yapan yiyecekler den uzak dur bide her emzirme sonrası gegirmesi lazım dik tutul sırtına vur ama geciktirme yoksa bağırsağa gidiyor bide bazen geç çıkabiliyor on beş dakikada bir yap emzirirken bide masajın çok faydasını gördüm ben internetten bakabilirsin
Gaz sancıları 2. Hafta itibariyle başlıyor zaten geçmiş olsun hayirlica sağlıkla büyütün bebeğinizi gazlı bebek evet baya zor oluyo ben ilk zamanlar kullanmiyordum gaz damlasi önceleri kendi cikariyoru ama zamanla yapamaz oldu 2 aylık olduktan sonra artık dayanılmaz duruma geldi normalde Yozgat’ta oturuyorum ama Ankara’ya gitmiştik duramadi sancidan mosmor oluyodu resmen orda doktora götürdük metsil damla yazdı bizde işe yaradı 1 aydır kullaniyorm memnunuz şimdilik 3.5 aylık oldu günde 3 kere verilmesi gerekiyor ama bazen uyuduğu zamana denk geliyor vermiyorum ama saati geçince anlasiliyor hemen …
Zamanla hafifleyecek inan bana bol bol sabır gerek
Ben uyurkende veriyordum cnm bişey olmaz damla zaten geri dalar
Valla artık ne yapacağımı şaşırdım, çaresizlikten bende oturup agliyorm onunla bazen… Normal bir ağlama değil ki nefesi kesiliyor resmen ve saatlerce sürüyor. Bugün gitcez doktora bakalım daha 15gunluk, 4-5ay sürerse nasıl dayanırım bilmiyorum
Aslında gazını çıkarabiliyor kakasını güzel yapıyor. Bende bunu anlamıyorum
Onu yapıyorum her seferinde bir önceki verdiğim memeyi tekrar veriyorum aslında
Çok zor şimdi bide annem yanımda tüm ev işi yemek onda… Kırkımız çıkınca gitcek napcm diye düşünüyorum kara kara
Hiç o riski göze alamam zaten zor uyutuyorum