Bebeğim 2 ay 9 Günlük oldu doğdundan belli gaz sorunu yaşamazdık fazla 3 gündür canımı okuyor çok ağlıyor acilde röntgen çekildi çok gaz var dedi Metsiil damla verdi ztn kullanıyordum onı bide gaz mesajları yapmamı söylediler acaba mamadanmı oluyor ben yediklerime dikkat ediyorum neden bir anda böyle oldu anlamadım
Bol bol masaj ve sıcak suda beklet bebişi iyi gelir her emmeden öncede karnına muhakkakgaz masajı yap youtubeden bak ben ordan bakarak öğrendim hep ya bide bir kaç kişi bebeğe kimyon içirdiğini duydum tabi deneyip denememek sana kalmış ben denememiştim ama denemek isterdim gerçekten faydası varmı diye
Gaz mesajlarını netten izliyorum yapıyorum her günde r4 5 defa fln kimyonuda bebeğime değilde rezeneden kaynatıp içiyorum sütüme geçiyor
Senin yemenle bebeğin gazının bir alakası yok çünkü senin bağışıklığın sindirimin ile onunki farkı emzirme ile sadece yediğin şeylerin besin değeri geçer bebeğe bebeğin kendi ürettiği gaz o sana gaz yapan ona yapmaz ona yapan sana yapmaz bebeğini takip et emziriyorsan emzirme bittikten hemen sonra gazını çıkarmaya çalis emme sırasında hava yutuyordur,üşütmüstür,yada hareketi kisinlatcak kundak vs yapiyorsundur,oda sıcaklığı etki eder
Bu doktoru takip etmeni öneririm çok fazla bilgi veriyor senin için aydinlatici olur
Teşekkür ederimm![]()
![]()
![]()
Bir sürü gaz damlası denemiştim ama sab simplex biraz daha iyi gelmişti diğerlerine göre belki size de fayda eder
Geçmiş olsun canım bizde birçok damla kullandık sab simplex metsil lactocol bir tane daha vardı adını unuttum sab simplex bize çok iyi geldi lakin benim oğlumun aslında gazı yokmuş fıtığı varmış çok ağlıyordu doktorlar gaz sancısı diyorlardı sonra birgün o kadar ağladı ki fıtığı şişti bağırsakları düştü aşağı ameliyat ettik ameliyattan sonra durdu çok şükür ağlamaları. Tabi bu dediğim damlaları tecrübeyle sabittir 3 çocuğum var diğerlerinde de denemiştim
Canım clinikid gaz masaj yağı var o kadar iyi geliyor ki daha sürüp ovalarken rahatlıyor Allah bulandan razı olsun sab simplex de kullanıyorum oda iyi ama bu yağ efsane
Fıtık oldunu nasıl anladınız
Nerede bulabilirim
Acı elma yağı alın aktardan ayak altlarına 1 er damla fazla değil sürüp masaj yapın bide şu kiraz çekirdekli patikler ve kemerler var onlarında faydasını gördüm kinyonuda bi deneyin bebeğinize 1 çay kaşığı kadar sıkıntı olmayacaktı
Tenkyu beybim![]()
Ağlamaktan fıtığı şişti testisleri balon gibi oldu bayağı şişti hemen hastaneye götürdük bebeğim o zaman 34 günlüktü
Banada yengem demişti bak bu acı elma yağı sende bi araştır eşim yapardı hep topuklarına çocuk o yaparken gaz çıkarırdı resmen
bide seninki erkek bebeği ya evin sıcaklığı ne kadar bebişi kafasını ve ayaklarını sıcak tut erkek bebekleri daha çok gazlı oluyor ya
Ortalama bir 25 ve28 arası oluyor sıcaklığı tek kat bir badı ve bir patikli pijama giydiriyorum altında sıfır kol çıt çıt orta kalınlıkta çif katlı pattaniye örtüyorum vücut ısı elleri ayakları sıcak oluyor yüzüde yanakları ılık oluyor daha hatta üşüyormu diye süpheye giriyorum bazen sizce nasıl iyimi
Ayy evin içi gayet sıcak üşümez bu sıcaklıkta ama 25i geçmesin 28de de çok sıcak olabilir isilik olmasın benim odanın derecesi 24ü geçmezdi uzun veya kısa kol zıbın tulum çorap bide şapka ince bir battaniye kundak üstünede kalın bir battaniye örterdim kış bebeğiydi
Trendyolda hepsi burada da var çok pahalı birşey değil istersen Google yaz kendi sayfasından al
Biz de hastanede başlamıştık gaz sorununa 6hun yattık orda ordada aglamaya başlamıştı gelincede devam etti damlalar masaj çıkarmasına biraz yardımcı ama tamamen geçirmiyor cnm 4ay 11gunluk olduk biz hala gazliyiz Allah yardımcımız olsun 6aydan sonra hafifler 8aydan sonra tamamen geçer diyenler var bakalım ne kadar surecek
bebekler dogustan sirtlarinda kahverengi yag dokusuyla dogar. vucut sicakliklarini ise ellerinden ve ayaklarindan dengelerler. ense ve gogus iliksa bebeginiz usumuyor demektir. bebegi uyutmayan huzursuz eden sey ise genelde sicaktir. benim annem de surekli giydirmeye calisti, evden gider gitmez cikardim ne varsa. ev hep 21-22 derecede bebegim sadece tek kat ince patiksiz tulumla yatiyor. gece kalktigimda oda isisi biraz dusmusse eger 0.5 tog veya 1.0 tog kolsuz giyilebilir battaniyeye geciriyorum. genelde sabaha kadar hic uyanmadan uyuyor. siz de gerekli kontrolleri yaparak deneyin, eger bebeginizin baska bir problemi yoksa farki goreceksiniz.