Gaz sorunu

Geçenlerde bebeğimde çok gaz olduğu için sırt üstü bile yatıramadığımızı anlatan bi konu açmıştım. Dün doktora gittik, ayrıntılı muayene etti ve kaka testi yaptırdı. Bebeğinizde çok ciddi gaz sorunu ve hazımsızlık var dedi. Öyle bikaç damlayla geçecek türden değil dedi. Size tavsiyem eğer çok ciddi sorun yaşıyorsanız bizim gibi iyi bir doktora gitmeniz. Hem siz hem de bebeğiniz dsha fazla bu sorunu çekmeyin.

1 Beğeni

Canım çok geçmiş olsun, bebeğinin böyle zor zamanlar geçirdiğini duymak üzücü ama doktorunla bu duruma çözüm bulman harika olmuş! Gaz ve hazımsızlık bazı bebeklerde gerçekten çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. Bebeğin rahatlayana kadar bu süreçte ona yardımcı olmak için doktorun tavsiyelerine uymak en doğrusu.

Ayrıca böyle durumlarda bebeği rahatlatmak için ılık banyo, karın masajı, bisiklet hareketi gibi yöntemler de gazını biraz hafifletebilir. Ama tabii ki senin dediğin gibi, eğer sorun ciddiyse en iyisi uzman bir doktora danışmak. Bazen gaz damlası ya da basit çözümler yeterli olmayabiliyor.

Bebeğinin rahatladığını ve bu sıkıntıları kısa sürede atlattığını duymak dileğiyle! Anneler böyle deneyimlerini paylaştığında diğer anneler için çok büyük fayda sağlıyor, senin paylaşımın da eminim birçok kişiye yol gösterici olacak. :two_hearts:

Peki çözümü neymiş ne önerdi doktor

Bebeğim 13 aylık olmasına rağmen hâla gaz sorunu yaşıyoruz geceleri sürekli sancısı oluyor tüüüm yolları denedim ama geçmiyor daha ne kadar sürer yaşayan anneler yazabilir mi

Probiyotik kullanıyor musun canım

Bebeğim bir aylık. Her gaz çıkardığında ağlıyor. Normalde rahatlaması gerekirken o hep ağlıyor

1 Beğeni

Kolik bebek olma ihtimali olabilir mi genelde kolik bebeklerde bu durum oluyor

Bence sorunmuş gibi gelmiyor çünkü benim bebeğim kakasını yaparken ağlıyor ıkınırken ağlıyor hıçkırırken ağlıyor esniyorken ağlıyor gaz çıkartırken ağlıyor herşeye ağlıyor o yüzden artok sorun olaeak görmüyorum ama evet kolik bir bebeğim var…

Pazar günü 4 aylığız hep ağlıyoruz dediginiz gibi

Bizimkide sürekli ikiniyor birde kan geliyor üç seferdir yarın doktora goturcem bilenarkadaşlar yazabilirmi sebebi ne olbaulir geçen silerken fark ettim altını çizgi bı yerden hafif kan geldi popusunda

Kolik belirtileri nedir benimki de sürekli ikiniyor uykusunda bile durmadan

Haftanın 3 günü 3 saatten fazla veya 3 haftadan fazla huysuzluk sürekli ağlama hiçbirşey den memnun olmama meme reddi altını açarken bile ağlama uykuya direnme sürekli kucakta uyuma bende böyle ama kan vs yok siz bi dr görünün

Kolik olduğunu sanmıyorum çünkü normalde ağlamayan bir çocuk. Sadece gaz çıkardıktan sonra ağlıyor. Her emzirmede gazını çıkarıyoruz ama illaki oluyor çocukta. Onları çıkarırken sorun yok, gaz çıkar çıkmaz ağlıyor

Tmm sağolun gazını çıkarırken ağlıyor bizimki değildir heralde sadece sürekli ikiniyor ve çıkaramaz da agliyor

Bebekler ilk 3 ay zaten sürekli ıkınırlar bu çok normal çünkü bağırsakları küçücük incecik bir ıkınma ihtiyaçları oluyor kıprkımızı oluyor bizimkide doğduğundan beri ıkınıyor :grinning_face:
Kolik olsa anlamamanız mümkün değil zaten öyle çekilmez bir hal alıyor ki sizde bebeğinizle oturuğ ağlıyorsunuz şahsen ben öyle yaptım o kadar bunaldım ki ama sizde kan durumu varsa gaita testi vermeniz gerekebilir kanın birçok sebebi var tabi poposunda çatlakta olabilir illa kötü birşey olacağı anlamına gelmiyor ama ihmal etmeyin doktorunuzla konuşun

1 Beğeni

Tamam çok teşekkür ederim yarın randevu aldım bakalım ne diyecekler insalalh alerjik falan değildir

Kizim 8 gunluk ama gaz cikartamiyor kakasi bir tik daha kati duruyor ondan mi acaba ?mama mi yoksa anne sutu dokunuyorr ?

Mamadan olabilir canım :cherry_blossom:

1 Beğeni

Ilk gunden beri aptamil kullaniyorum . Biraz gaz yaptigini biliyorum ama kaka yapmada sorun yasamasida mi bundan kaynakli yada anne sutunden mi kaynakli . Cunku aptamili yeni kullanmadim o zaman da bi sorun yasamiyrdu son 2 gundur boyle .

Kizlar 20 gunluk bebegim var cok agliyo durmuyo cok gazi var saglik ocagina gittim kucuk diyr ilac yazmadi ne yaptiysam cikaramiyo bana tavsiye verirmisiniz