Arkadaşlar iyi günler bebeğim 1 yaşında ama aşırı derece gazlı asla geçmiyor tüm damlaları kullandım gece 1 saatte bir uyanıyor artık kafayı yemek üzereyim neden geçmiyor veya ne kadar sürer tecrübesi olan yazabilir mi lütfen
1 yaşında gazı hiç azalmadımı kolik bir bebekmiydi gaz sorunu nasıl olur yediği birşeyler dokunuyor sanırım hareketli bir bebekse gaz sorunun artık bitmesi gerekir diye biliyorum
Alerjik bebek mi canım reflusu var mı
Hayır reflüsü yok alerjisi olup olmadığını nasıl anlarım geçen hafta kan tahlilleri yapıldı ama bişi çıkmadı
Vücudunda döküntüler oluyor mu kanlı kaka olayı var mı ağlama krizi huysuzluk
Alvumrelax şurupu kullana bilirsiniz ben faydasini görmüştüm
1 yaşına kadar geçmeyen gaz için doktora danışmalısınız. Bebek gazı genelde 5.ayda geçiyor altında başka bir sebep yoksa. Bağırsak kaynaklı alerjiler genelde uzun süreli kolik sancı yapıyor. Kan testinde alerji çıkmaz. Alerji testi yaptırmanız lazım. Çocuk doktoruna danışın mutlaka. Eğer alerjisi varsa ve gıdayı bebeklik çağında kesmezseniz ömür boyu geçmez.
Alerji testide kesinlik yok sanırım erken yapınca çıkmıyor ben 6 aylikkken yaptırdım birşey çıkmadı kandada bakıldı gene birşey yok.. ama döküntüler var besin verdiğimde
Yaa çok teşekkür ederim doktora sorup yazdırayım
Rica ederim![]()
Arkadaşlar 5 haftalık olduk gaz sancımız var
Ben mama yüzünden diye tahmin ediyorum nasıl anlaşılır ki bu durum mama dan mı kaynaklı yoksa gazlı bi bebek mi. Geçecek mi bu durum bebeğim hiç uyumuyor hep uykusuz
Mama extra gaz yapiyo evet zaten gazlidir oda tuzu biberi olmusdur. 3 aya kadar suruyo bazen daha uzun ilk cocugum kolikdi gazli bebek gecemiz gunduzumuze karisirdi gazini cikarmadan asla yatirma ayaklarini sicak tut birde biz cok darda kalirsik gece yarisi battaniyeye koyup sallardik o sekilde uyurdu sakinlesirdi ise yariyo. Arabada gezdirincede susuyo gazli olan bebek
Cnm kolik bebeğe en iyiis salanan bı beşik başka çaresi yok şöyle yukardan tavana asilandan
Bence yeni dogan çogu bebekde bu gaz sorunu oluyor benim bebekde 3 aya kadar surdu galiba . Ama ilk 2 ay cok zordu. Biz mama degisikligi yapinca gaz sorunuluz daha da artmisti . Mesla sma boze hic yaramadi bebelac kulaniyoruz ..dogru mamayi bulmalisiniz .bebeginize uygun mama bulduktan sonra devam edin. Yine ayni ose bebeginizin kendi gazidir cikartmakta gucluk ceker. Kucuk bir tavsiye vereyim ben mama icirdikten sonra bebegimin bel ve bas kismini dik tutuyor sirtina ufak vuruslar yapiyordum hemen cikiyordu gazi .
6 ay 22 günlük hala ara ara tutuyo gazı bazen damla veriyorum bebekten bebeğe değişir ama kolikse 6 aya kadar surebiliyo
arkadaşlar 13günlük bebeğim gaz sorunu yaşıyor masaj vb denedima ama olmadı rahatsız uyuyamıyor doğru düzgün önerileriniz neler
Benim de oğlum öyleydi 55 günlük hala da çekiyoruz nurse hurveys gaz damlası verdi doktorumuz o biraz da olsa rahatlattı bazen sancı çekiyor ama sonra pırt pırt kendi çıkarıyor
Gaz için doktorlar genelde damla öneriyor ama bizde hiçbiri işe yaramamıştı çoğunun içerikleri benzer zaten doktorumuz bize gaz damlaları beş çocuktan birine yarar demişti. Çok çektik gazdan denemediğimiz şey kalmadı ama oğluma en iyi gelen mavi jel paketleri varya onları sıcak suda ısıtıp sırtına ve karnına koyuyordum o sıcaklıkla gaz çıkarıyordu ve uyuyordu
mama da etkisi olabilirmi acaba aptamil kullanıyorum genellikle gaz yapıyor deniliyor ama
Evet genelde aptamil gaz kabızlık yapıyor diyorlar. Bebeğin için uygun mamayı da deneyerek bulabilirsin ancak. Ben doktoruma çok gazı var dediğimde mama değiştireceksin demişti.