Gaz yapan yeme içmeleriniz hangi ay normale döndü?

Benim oğlum 4 ay 5 günlük oldu. Gaz yapan yemekleri yemeye başladınız mı yoksa dikkat etmeye devam ediyor musunuz? Kaçıncı aya kadar devam edecek böyle emzirme bitesiye kadar mı :hushed:

2 Beğeni

Bana doktorum ek gıda sürecine geçinceye kadar dikkat etmen gerekiyor 6. Aydan itibaren rahatlar yemeye başlarsun demişti

Gazini rahat cikartiyorsa dikkat etmenize gerek yok bence. Kaldi ki bilimsel olarak annenin gaz yapan yiyecekler yemesinin bebekte gaz yaptigini gosteren hicbir arastirma yok. Ben de basindan beri cok dikkat etmedim ve ozellikle gozlemledigim kadariyla asure gibi gaz yapma potansiyeli olan seyler yedigimde bebegimde ekstra bi gaz sikintisi yasanmadi. Tabi tam tersi senaryolari yasayan annelerimiz de var o yuzden bebeginizi gozlemleyerek ilerleyebilirsiniz.

Oğlum gaz çıkarıyor ama geceleri bazen uyandirmasina neden oluyor acaba dikkat etsem mi bilemedim. Ben bu zamana kadar dikkat ettim artık çok dikkat etmiyorum dün annem sarmayı acı yapmış biraz yedim gece çok uyandı bugünde biraz huzursuz acaba ondan mı valla dikkat etmekten sıkılıyor insan :pensive:

Aramızda 1 gün var bizde 4 ay 4 günlüğüz :smiling_face_with_three_hearts: ben cok dikkat ettim süt ürünleri yemedim gaz yapan hşç birşey yiyip içmedim ama hala cok ağlıyordu 1 haftadır dikkat etmiyorum artık çünkü yemedikce sütümde az geliyor

Ben de zaman zaman aci yedim ama bebeğimde hiçbi rahatsizlik belirtisi gormedim. 4. Ay uyku gerilemesi yasiyor olabilir misiniz, bir de gece uykusunu alamadigini icin gunduz huzursuz olabilir.

Uyku gerilemesi olabilir aslında aklıma gelmedi doğrusu 19. Haftaya girdik bugün beni çok yordu her şeye mız mızlanıyor durmuyor işimi yapamıyorum. Normalde kolik bebek değil ama çok zorladı inşallah gaz sancısı değildir

Ben peynir yoğurt her gün yiyorum sadece süt içmiyorum. Yine de her türlü gaz oluyor bıraktım dikkat etmeyi en iyisi bakalım ne olacak sizde takip edin bakalım sonuç ne olacak

Atak haftasi da ayni zamanda, bence gazdan degildir artik

3-3,5 aydan sonra bıraktım. Hareketlenmişti çünkü

Ben 6 aydan sonra normale döndüm canım benim bebekte aşırı gazlı bir bebekti

Sonuç bizim hep aynı yesemde aglıyor yemesemde aglıyor hiç değişen bişey olmadı :smile:sadece değişen benim karnım doyuyor

Bebeğim 12 günlük az kuru fasulye pilav yedim yemez olaydım diğer bebelerimde hiç kendimi sakınmamıştım alışsınlar diye bu kızım roket oldu uzaya fırlayacaktı neredeyse​:smile:sabaha kadar ağladı çırpındı bende en az 6 aya kadar dikkat edicem

Aynı durumdayım. Neredeyse hiç bişey yemiyorum. Bi de kızımın glukoz alerjisi çıktı. Aklınıza gelebilecek her şeyde glukoz var. Yiyecek bişey bulamıyorum. Aman yiyim dediğim anda kızım çok kötü oluyor. Aşırı gazlı bir bebek bir de. Ne uyku kaldı, ne akıl sağlığım… Ama napalım, bu günlerde geçecek elbet.

Neyse şu 19. Hafta bitsinde inşallah rahatlarim :sweat_smile: kuru fasulyeden ben 3 aylıkken 2 kaşık yedim full gaz oldu gecem mahvoldu o yüzden yemem bir süre daha

1 Beğeni

Benim oğlum çok gazlıydı en fazla iki ay dayandım spnra yesemde gazlanıyor yemesemde aynı dedim . Yedim herşeyden . 6 aylık olunca geçti gazı . Ama dikkat etsemde gazlıydı. Dr çikolata yeme ayran içme onu yeme bunu yeme die sayıyodu . İçimdende diyodum ne kaldı ben ne yicem. Sonra dayamamadım 2 ay sonra başladım yemeye