Kızlar o kadar zorlanıyorum ki. Şuan 1 aylığız. Bebeğim 2.haftasındann sonra gaz sorunu yaşamaya başladı. Ama böyle normal bi gaz sorunu değil, çık çık bitmeyen bi gaz. Bir de kaka yaparken kızarıp morarma ve ağlama sorunumuz başladı. Durmadan gaz ve kaka sancısı çektiği için sırt üstü uyuyamıyor. Sadece kucağımda slingle uyuyor. Gece gündüz. Yoksa yatağında en fazla 10 dk uyuyor, gaz sancısıyla ağlayarak uyanıyor. Kabız da değil hep sıvı kaka yapıyor. Doktora gittk iyi bi doktora, ciddi gaz ve hazımsızlık sorunu çıktı. 4.aydan sonra bitecek dedi. Yediğime de dikkat ediyorum. Kimyon yiyorum, içiyorum. Doktorun verdiği ilaçları da düzenli kullanıyoruz.Hepsi bitkisel. Kiraz çekirdeği de aldım, masajlar da yapıyorum. Ama yok. Hiç bişey yapamıyorum. Duş, tuvalet, yemek, temizlik hiç bişey. Sürekli ağlayasım geliyor bebeğim acı çektikçe. İnsanlar da bize bebek görmeye gelmek istiyor. 40ı çıkınca bekliyoruz diyoruz. Ama o zamana da geçmeyecek gibi. İnsanlara gaz sancısı var diyince normal gazlı bir bebek sanıyorlar. Olur öyle diyip geçiştiriyorlar.Ben ne yapacağımı şaşırdım. Bu durumu yaşayan var mı?
Merhaba , bebeğim iki ay bı haftalık . Doktor kolik olduğunu söyledi dediğin gibi masajlar yapıyorum ılık duş aldıriyorum . maflor isminde bı gaz damlasını kullanıyorum. Kimyon içiyorum.Fakat bunlardan başka çocuğumu tuvalete götürüyorum. YouTubeda PREMA SUNDARİ isminde bı kanal var . Tuvalet iletişimi isimli videoda anlatıyor. . Bahsedildiği şekilde çocuğu tuvaletini yapma pozisyonuna getirip bekliyorum. Anlamasi içinde ses çıkartiyorum . Çiş demek mesela. bu çok iyi geldi . Ve popo deliği etrafına zeytinyağı ile masaj yapıyorum. Çok zor durumda kalınca da kulak temizleme çubuğuna zeytinyağı sürüp popo deliğinin içine hafif koyuyorum. O hemen yapmasını sağlıyor . İnşallah etkili olur .
Şimdi bahsettiğiniz videoyu izledim. Her defasında tuvalete tutuyor musunuz? İşe yarıyor mu?
Evet , ilk birkaç gün alışmak için sabredin sonra kendi de alıştı artık nerdeyse hep tuvalete gidince yapıyo bı ay dolmak üzere şuan. 4 saatte bir tuvaleti gelmiş oluyor bazen bezine de yapıyor
Ama tuvalete gitmeden zeytinyağı ile karnına birkaç dk masaj yapin
Karnına masaj yapacak kadar bile susmuyor, yatırdığım an ağlıyor
Kıyamam ya inan Kızım ağlarken ben de ağladım öyle, öp kokla sarıl o sırada farkında olmadan yapmaya a çalış istersen
Enterofast isminde bı probiyotik de kullanmıştım o da baya etkiliydi içtiği gibi kaka yapıyordu
Bwnimkide oyle
Canım benım kolık ıste benımkıde kolık maflor diye bir damla kullanıyorum rahatlatıyo bıraz bı doktora sor olmadı kullan. Birde e bebekte hem reflü hem masaj ıkısı bırlıkte ztn bır yatak var pille calısıyo düğmesi var ıstedgn zaman calıstrıyosn alttan titretiyo ozaman yatabılır sırt üstü benımkı oyle yatıyo sepet besıgın ıcınede tam oluyo koydum oraya uyuyana kdr calıstıryorm sonra kapatıyorm uyuyunca gazınıda guzel cıkarıyo hem olmadı al ondan bi ben 800 tlye almstm sanırım allah yardımcımız olsn
Benim son gittiğim doktor coli-nat isimli bir surup verdi. Sabah aksam bir kaşık veriyorum. Gaz sorunumuz kalmadı. Her gun şükrediyorum sonunda kurtulduk diye. Probiyotik kullaniyorum bir yandan kakasini da yapiyor. Isterseniz kendi doktorunuza bir danışın.