Merhaba kızlar, bebeğim 27 günlük. Bizim 2.haftadan beri gaz ve kaka yaparken zorlanma sorunumuz var. (Kabız değil). Maflor, sab simplex, zinco bunları denedik ama bebeğim daha çok gazlandı. Daha çok ağlamaya başladı. Hepsini bıraktım. Şimdi biogaia kullanıyorum içeriği temiz diye. Sorun şu ki bebeğim yatağında ya da bizim yatakta uyuyamıyor sırt üstü. Gaz ya da kaka sancısı gelince kıvranıyor, bacaklarını çekiyor uyanıyor hemen. Ama göğsüme yatınca uzun uyuyor, sancı gelse de çabul atlatıyor ve uyanmıyor. Her uykusu göğsümde. Kendime slingle bağlayıp ben de o kucağımda sırt üstü uyuyabiliyorum. Başkasında da sakinleşmiyor. Normal uyku uyumuyorum son günlerde. Tehlikeli bir de bu. Doktora söyledim, yatağında sırt üstü yatırcaksın dedi. Her gün defalarca deniyorum 3 dk 5 dk sonra uyanıp ağlıyor sancıyla tepinerek. Ne yapmalıyım, çok yoruldum… (kızımla bitişik yaşamak çok hoşuma gidiyor ama korkuyorum da.)
Sütünüzle mi besleniyor yoksa mama ile mi benim bebeğim mamayla besleniyor ve bizde de aşırı gaz sorunu var çok gazlı bi bebek gazını çıkartmadığı için kakasını da yapamıyor geçtiğimiz üç boyunca yaşadığımız bir sorun du dün geçirmeye başladık sanırık dünden beri kakasını yapıyor ve gazını çıkarıyor biz bunun acile gitmiştik bu yüzden lavman yaptılar ve içindeki bütün gazı çıkartıp rahatlamıştı ve gaz ilacı istediğimde doktor bana probiyotik getirdi üç kullanımlık onu kullandık ve sanki kakasını da gazını da rahat çıkardı gibi geldi ek olarak gaz yapmayan biberon aldım Dr Browns onunda etkisi büyük
Lefax gaz ilacı Türkiye’de var mı bilmiyorum deneyebilirsiniz ben Kızım için kullanıyorum çok memnunum
Gaz ilacı hiç kullanama, bence bio gai’yı da bırakmalısın.
Denemediyseniz geceleri once gogsunuzde yarim saat falan uyutup derin uykuya gecmesini bekleyin, derin uykuya gecince bi de yerine koyup oyle deneyin.
Defalarca denedim…
Anne sütüyle besleniyor
Göğsümde uyuyor rahatlıyor sancısı olduğun da hatta bazen kucağıma alınca gaz bile çıkarıyor ama film çektiklerinde doktorlar bile şaşıp kalıyor bu çocukta ne kadar çok gaz var diye çocuk gastroenterolojisi ne götüreceğim bakalım inşallah derdimize çare buluruz hepimiz
Masaj yapıyormusunuz masaj yapmak çok etkiliyor hem bebek için eğlenceli olabiliyor spor gibi hareket etmesi falan hemde o gaz çıktığında anne aşırı keyifleniyor bide emdikten sonra üstten gazını çıkarıyor mu
Bebekler üstten gazlarını çıkaramadıkları zaman o gaz ince bağırsa ordan kalın bağırsağa iniyormuş sonra da böyle bebeklerimizde yoğun sancılar oluşturabiliyormuş o yüzden üstten gazını almakla öenemliymiş emen bebeklerde bu gaz biraz daha geç çıkıyor biraz uğraştırıyor tabi
Birde ben bi kal doktora gitmiştim bu şikayetlerden dolayı bana zeytin yağı içirmemi söylediler ve bitanesi bunun yanında küçük bi şırıngayla poposuna zeytin yapı sıkmamı söyledi eğer kakasını yapmazsa 4 saat sonra tekrar sık dedi ve işe yarıyor deneyebilirsiniz
Masaj yapıyorum, her emmede gazını çıkarıyorum. Gazlarını da çıkarıyor, kakasını da yapıyor. Ama bitmiyor çocuktaki gaz.
Bizim doktorumuz coli-nat surup ve probiyotik başladı. 1 haftadır ne gaz, ne sancı var. Hem bebegim, hem biz bosuna çekmişiz bunca zamandir sıkıntı. Doktorunuza danışın uygun gorurse surup ve probiyotik başlayın. Gaz damlasi bende kullandim ama bana mısın demedi.
Bizim gibi aynı nasıl ve ne zaman geçecek bu durum diye bekliyorum işte doktora gideceğim sizde gastroenteroloji bölümüne götürün belki çözümü vardır baksınlar