Gece beslenmesi

Kızım 10 aylık mama içiyor geceleri deliksik uyumuyor 3 yada 4 saat de kalkıp mama içiyor sürekli ne yapmam lazım gece beslenmesini nasıl teke düşüre bilirim acaba :slightly_smiling_face:

Benimki 1 yaşında halâ öyle. Bende cevap bekleyim​:grinning_face:

Benim kızım da 5 gün sonra 10 aylık olucak bizde de durumlar aynı. Mamayla kucağımda uyuyor. Yani destekli uyuduğu için tekrar uykuya dalamıyormuş. İzlediğim bir doktor öncelikle destekli uykuya son verin sonra mamayı azalta azalta gece mama istememesini sağlayın diyordu. Mesela bir uyandığında 150 ml içiyorsa 120 ver ve uyandığında gerçekten aç mı yoksa destek olarak mı görüyor anlamak için hemen mama vermeyip pış pış yapıp uyıtmayı deneyin olmazsa azaltarak mama verin. Bende daha denemedim bakalım kendimde o gücü gördüğüm an desteksiz uyutma denemelerine de başlayacağım

5.5-6 ay civarı gece beslenmesini bitirdim.Oncelikle gündüz ne kadar aç kalabildigini gözlemledim, 2 saatte bir mama içiyordu fakat gözlem sayesinde 4 saat açlığa dayanabildigini anladım..Gece uykusuna 19:30 en geçte 20:00 da geçmiş oluyor, bu saatlere göre gece 12 de uykusundan uyandırıp mama verdim, sonra gece 4 te otomatikman uyaniyordu mama için fakat vermedim emziği verdim uyumaya devam etmesini sağladım kısa bir pispistan sonra..3-4 gün sonra gece 4 te değilde sabah 5-6 da uyanmaya başladı.. Şuan 8 aylık, gece uykumuz 6:30 da bitiyor en geç, 7:30 da beraber kahvalti yapıyoruz..9:30 gibi de sabah uykusuna geçiyor.

Gece 12 de verdgniz mamayida kestnz mi peki birde gece uyksnq mama alp mi geciyor

Yo kesmedim, doktorumuz 8 saate kadar beslenmese olur dediği için gece 12 de uyandirip kesin veriyorum gece de huzurlu uyusun diye çünkü kahvaltı yapalım falan derken yine açlığı 8 saati buluyor nerdeyse

Gece uykusuna 19:30 en geç 20:00 gibi geçiyor bir daha uyanmiyor zaten ben uyandiriyorum 12 de içip uyuyor geri

Gce uykusna gecerkende mama alip mi geciyor orayi anlayamdim da

Evet mama veriyorum

Benimde bu seklde o yzden sordm 1 yasndayizda biraksam 12 deki mamayi uyanrmi gece acaba

Benim ki küçük henuz 8. Aya yeni girdi ama 1 yaşında olsak doktorda onay verse vermezdim galiba gece 12 de..Kilo alımı iyiyse, kendi uyanmiyorsa bir kaç gün gözlemleyin ama uyanıp mama arıyorsa verirsiniz .. Çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz :slightly_smiling_face:

Mama aradgni nasil anlyblrx ole mama icin aglmyor gce 4 de kini bnde szn gbi kestimde yasna grdgi icin dedm kessem doktorada sormadim henuz

Benimki de ağlamıyor, uyumakla uyumamak arasında olur, sağa sola döner mizmizlanir mama verince tekrar huzurla uyurdu, aciktigini böyle anlardim .Dediğim gibi doktora sorun aylık kilo alımı iyiyse kesebilirsiniz diyebilir, uyku da şart büyümeleri için çünkü

Henuz 1 yas kontrlnw gotremedim o zaman sorarim uyandgi zmn hemen mama vermek yerne uyutmyi denesek 1 saaat kadar surerse mama mi istyordur szce

İlk etapta uyumayacaktir muhtemelen, emzik kullanıyorsa emziği verin kısa süreli onu oyaliyor, agzindayken emip birşey gelmediğini anlayınca agzindan atıp huzursuz oluyorsa mama istiyordur..Direk kesmek yerine saati kademeli arttırın işte 12 değil gece 1 de besleyin ne kadar dayanabildigini de anlarsınız, 1 değil sonraki gün 2-3 diye aşağı çekin zaten gece derin uyuduklari için pek açlığı hissetmiyorlar, böyle böyle açlık süresini uzatırsiniz ama ilk etapta metabolizma alıştığı için her gün aynı saatte araniyorlar, uyanırsa verin, uyanmazsa yine vermeyin..Kademeli ilerlemek de bebeğin bünyesi açısından da iyi olacaktır.Benim bebeğim açlığa dayanabiliyordu ben o yüzden pışpışla dondurebiliyordum gece 4 te ama bir kaç gün bende denedim, bunu anlamanın yolu sadece gözlem çünkü, sonra kendisi zaten uyku süresini uzattı, şimdi de güne erken basliyoruz ama olacak o kadar :joy:..Sizde bir bakın dayanabiliyor mu, bazı bebekler çabuk acikiyor uykuda bile olsa …

Bu sekilde uzatrsqk saati gunduz uyanmasi gec olmazmi o zmn karni tok olms olck fzla uyumzmi ozmnda

Gece uykumuz bizim en geç 6:30 da bitiyor, bana göre çok uyumuyor uyuyarak büyüyecek bir yerde de …tam tersi sabah uyandığında aç uyanıyor benimle kahvalti yapıyor ben bu şekilde rutinimi oluşturdum o da ayak uydurdu..Her gün aynı saatte aynı şeyleri yapıyoruz, bence şöyle yapabilirsiniz hastanelerde Çocuk gelişimi bölümü oluyor, çocukların beslenmesi hakkında bilgi veriyor, nasıl beslenmeli, aylık persentili kaç olmalı vs çocuk doktorunuza sorun beslenme işini, olmadi o bölümle de görüşün daha yol gösterici olacaktır, çünkü herkesin bebeği de farklı ben ne yazsam buraya havada kalacak

Cok dogru soylyorsnz tesekkur ederi